Kręgosłup - Odcinek Lędźwiowy
Started By
pangumas
, 22 maj 2023 07:07
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 maj 2023 - 07:07
Mam problem z odcinkiem ledzwiowym kręgosłupa - sprawa wygląda tak. Zakładam potówkę, koszulkę z krutkim rękawem. Podczas jazdy pot zbiera się na potowce w obrębie odcinka lędzwiowego i tak po około 1h jazdy zaczyna się ból tego odcinka. Pot się wychładza i wiadomo co dalej. Niestety przez cała dalsza jazdę potówka w tym miejscu jest mokra.
Jest sposób zeby temu zaradzić?
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Jest sposób zeby temu zaradzić?
Napisano 22 maj 2023 - 07:18
Mam potówki z Brubeck i z Decathlonu. Problem nie pojawia się jak są bardzo ciepłe dni. Całe zeszłe lato nie było problemu, może znów pozostaje mi czekać na upały 

Napisano 22 maj 2023 - 07:24
Jak jest ciepło to nie zakładaj potówki.Spodenki na pewno też zakrywają ci dolną część pleców do tego potówka i koszulka. Za dużo warstw.
Napisano 22 maj 2023 - 07:53
Mam jeszcze potówke na upały (tak to Decathlon opisał). Przy najblizszej okazji sprawdzę z tą potowka i bez 

Napisano 22 maj 2023 - 09:34
A pewny jesteś że ta dolegliwość to od „zimna”?
Bo ten kawałek pleców to zazwyczaj stwarza problemy od słabych mięśni tzw. „core” i pospinanego tylnego pasma w okolicach pośladków. Tyle że naprawa tego to już żmudna praca, na pewno łatwiej kupić potówkę
Bo ten kawałek pleców to zazwyczaj stwarza problemy od słabych mięśni tzw. „core” i pospinanego tylnego pasma w okolicach pośladków. Tyle że naprawa tego to już żmudna praca, na pewno łatwiej kupić potówkę

- bzx lubi to
Napisano 22 maj 2023 - 09:41
Rozciaganie przed jazdami robie. Rok temu po wypadku przestałem ćwiczyć mięsnie brzucha. Czas wrócić do ćwiczeń.
Tylko ciekawe, ze na trenażerze w domu jest ok.
Tylko ciekawe, ze na trenażerze w domu jest ok.
Napisano 22 maj 2023 - 11:24
Marcin321, dnia 22 Maj 2023 - 10:13, napisał:
Na trenażerze różnie, bylo i po 2.5h i plecy nie bolały. W terenie tyle samo i plecy bolą. Przy jeździe na zewnątrz w okolicach 0-5 stopni, gdzie mam potówkę długi rękaw i 2x bluza lub bluza kurtka bólu nie ma.A ile czasu spędzasz na trenażerze vs. jazda na zewnątrz?
Dodaj odpowiedź