Skocz do zawartości

Zdjęcie

Romet Huragan Disc 1 2023

nowy rower romet huragan disc

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pyra

Pyra
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 30 czerwiec 2023 - 06:33

Cześć!

Mój pierwszy temat na forum :D

Tak jak w tytule, w sobotę jadę się przymierzać do Huragana Disc 1 tegorocznego.

Przeskok ze starszego huragana na tourney'u więc przypuszczam że będzie odczuwalna różnica,

Mój wzrost 171cm, rozmiar roweru według rozmiarówki producenta XS.

ceny oscylują w granicach 8000 na chwilę obecną i tutaj pojawia się pytanie, czy w tej cenie to dobry wybór?

Wydaje mi się że osprzętowo żadna z konkurencyjnych firm nie jest w stanie powalczyć.

Co do jakości i legend o Romecie, na pierwszym się nie przejechałem więc tego też się nie boję :D

Pzdr

#2 buble_corp

buble_corp
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 30 czerwiec 2023 - 10:06

Rower wydaje się w bezkonkurencyjny cenowo. Do Gianta, Meridy, Orbea trzeba by dołożyć ze 2-3 tys..
Jedyne dostrzegalne ograniczenie roweru jakie widzę, to prześwit pozwalający na montaż opon maks. 28mm, z tego co czytałem.

#3 Pyra

Pyra
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 30 czerwiec 2023 - 10:17

Aktualnie jeżdżę na 25mm więc pode mnie jeszcze z zapasem by wychodziło :D

#4 TomekSw

TomekSw
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 07 lipiec 2023 - 08:07

Cenowo faktycznie bezkonkurencyjny. Mimo to, ja bym chyba dołożył te 2 tys. do TCR. To jednak sprawdzona konstrukcja.

W przypadku TCR na Twój wzrost będzie pasowała S. Sam na takiej jeżdżę, a mam 172 cm.

#5 Pyra

Pyra
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 10 lipiec 2023 - 07:22

Cenowo faktycznie bezkonkurencyjny. Mimo to, ja bym chyba dołożył te 2 tys. do TCR. To jednak sprawdzona konstrukcja.

W przypadku TCR na Twój wzrost będzie pasowała S. Sam na takiej jeżdżę, a mam 172 cm.

Kwestia tego że 8000 jest już ceną zaporową w tym przypadku raczej nie do przeskoczenia :D

Dodaj odpowiedź