Jump to content

Photo

Czujnik Prędkości Sigma Ant+

5 replies to this topic

#1 Robson

Robson
  • Użytkownik
  • 3 posts

Posted 19 July 2023 - 10:10

Cześć,

Posiadam czujnik prędkości SIGMA ANT+ SPEED TRANSMITTER, chciałem go sparować z zegarkiem GARMIN  FENIX 3 i zegarek go nie wykrywa.
Czy powodem jest konflikt (SIGMA VS GARMIN)? Wyczytałem przy opiniach tego czujnika, że komuś bez problemu połączył te dwa urządzenia. Proszę o pomoc czy jest to w takim razie możliwe?

Z góry dziękuję za pomoc w temacie.

#2 Gregor75

Gregor75
  • Użytkownik
  • 24 posts

Posted 19 July 2023 - 11:55

Mam ten czujnik prędkości sparowany z Wahoo boltem V2. 

Nie było żadnych problemów przy parowaniu.

Wiem, że chodzi Ci o licznik Garmina. Ale skoro działa bez problemu z Wahoo, to podejrzewam, że z Garminem będzie podobnie.

Edit.

Przypomniało mi się jeszcze, że zawsze przy problemach z połączeniem czujnika z licznikiem, pomagała wymiana baterii na nową.

#3 Robson

Robson
  • Użytkownik
  • 3 posts

Posted 20 July 2023 - 09:17

Mam ten czujnik prędkości sparowany z Wahoo boltem V2. 

Nie było żadnych problemów przy parowaniu.

Wiem, że chodzi Ci o licznik Garmina. Ale skoro działa bez problemu z Wahoo, to podejrzewam, że z Garminem będzie podobnie.

Edit.

Przypomniało mi się jeszcze, że zawsze przy problemach z połączeniem czujnika z licznikiem, pomagała wymiana baterii na nową.

#4 Robson

Robson
  • Użytkownik
  • 3 posts

Posted 20 July 2023 - 09:22

Hej,

Dzięki za odpowiedź.

Ja mam zegarek Fenix 3 i on mi nie wykrywa tego czujnika SIGMA. Wymieniłem już baterie efekt ten sam.

Myślałem że zegarek nie obsługuje ANT+ ale okazuje się że ma to. Więc jedynie konflikt interesów mi przychodzi na myśl.

Ale skoro tobie wykrywa na Wahoo.... to nie wiem o co chodzi.

Istnieje jakiś sposób/metoda by sprawdzić czy ten czujnik "nie padł"?

#5 Gregor75

Gregor75
  • Użytkownik
  • 24 posts

Posted 20 July 2023 - 11:29

Cześć

Według mnie, najprostszy sposób, to spróbować go sparować z jakimś licznikiem (kolegi).

Nie wiem dokładnie jak ten czujnik się aktywuje, dlatego dla pewności, zakręć kołem z założonym czujnikiem i magnesem.

#6 Pyra

Pyra
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • SkądKobyla Góra

Posted 20 July 2023 - 12:29

Miałem kiedyś podobny problem w przypadku próby sparowania smartwatcha z telefonem.

Zegarek był fabrycznie nowy nie rozpakowany, jednak telefon nie był  w stanie go wykryć, pomogło przywrócenie do ustawień fabrycznych.

Po resecie problem przepadł na zawsze  :D  może w tej sytuacji również pomoże.

Reply to this topic