Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie Czuję Ud Na Rowerze.

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Petersonic

Petersonic
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 12 wrzesień 2024 - 07:35

Witajcie.

Nie wiem już co mam zrobić, bo podczas treningów rowerowych na szosie w ogóle nie czuję pracy ud. Sam się zastanawiam czym ja napędzam swojego bike'a.
Dodam, iż próbowałem już chyba wszystkich możliwych ustawień. Siodełko do góry i na dół, pozycja przód tył, kąt nachylenia oraz zmiana długości mosta. Siodła miałem i węższe i szersze.
Z pozycją bloku też było kombinowane.
Martwi mnie to, ponieważ jakiego bym treningu mocnego nie zrobił to czworogłowe są jakby dalej w uśpieniu, łydki z resztą podobnie.
Ostatnią rzeczą jaką obstawiam są buty.....
Proszę pilnie o pomoc, bo to nie jest normalne....

#2 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 12 wrzesień 2024 - 21:02

Witajcie.

Nie wiem już co mam zrobić, bo podczas treningów rowerowych na szosie w ogóle nie czuję pracy ud. Sam się zastanawiam czym ja napędzam swojego bike'a.
Dodam, iż próbowałem już chyba wszystkich możliwych ustawień. Siodełko do góry i na dół, pozycja przód tył, kąt nachylenia oraz zmiana długości mosta. Siodła miałem i węższe i szersze.
Martwi mnie to, ponieważ jakiego bym treningu mocnego nie zrobił to czworogłowe są jakby dalej w uśpieniu, łydki z resztą podobnie.

No ja mam odwrotnie, dowalam uda. Ogólnie może za słabo jeździsz i musisz więcej mocy wkładać a one wtedy zdominują.   Daj siodło do przodu i wyżej lub bardzo nisko.   Jak masz stojąc ? też nie czujesz?

#3 Petersonic

Petersonic
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 12 wrzesień 2024 - 21:15

Przecież Ci pisze ze nie czuję nawet jak mocno jeżdżę a Ty piszesz ze za słabo, ehhhh. Na stojąco tym bardziej nie czuję.
Siodła przysuwa nie będę bo wtedy bolą łapy a ja mam umiesnioną sylwetkę i duży ciężar górnej części ciała. A jak podniosę to znowu robi się za nisko kierownica a była już podnoszona z 3 razy, no ile można?

#4 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 13 wrzesień 2024 - 05:03

Przecież Ci pisze ze nie czuję nawet jak mocno jeżdżę a Ty piszesz ze za słabo, ehhhh. Na stojąco tym bardziej nie czuję.
Siodła przysuwa nie będę bo wtedy bolą łapy a ja mam umiesnioną sylwetkę i duży ciężar górnej części ciała. A jak podniosę to znowu robi się za nisko kierownica a była już podnoszona z 3 razy, no ile można?

No cóż próbuj mocniej śmigać do odciny. Masz jakiś link do stravy ze swoich przejazdów i zdjęcie z pozycji na rowerze lub najlepiej filmik z trenażera.   
Może rzeczywiście przez wagę i gabaryt nie możesz zająć optymalnej pozycji wtedy tyko pozostaje zrzucić z brzuszka i próbować dalej  aczkolwiek mam jeszcze inny pytanie.  Jak robisz sprint w siodle to najpierw masz zadyszkę czy pieczenie w nogach? W którym, miejscu masz zakwas po sprincie?

#5 knt

knt
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 13 wrzesień 2024 - 07:27

Jak podjeżdżasz na stojąco to nie czujesz ud? To które mięsnie czujesz? 

#6 Petersonic

Petersonic
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 13 wrzesień 2024 - 08:06

Nie mam brzuszka (nie rób sobie jaj, tu się jeździ a nie objada i chleje piwsko), a prawda jest taka, że nie czuję żadnych mięśni, jakbym kręcił kręgosłupem bo najczęściej mięśnie wokół niego mnie palą. Czasem na początku jazdy coś tam czuje w nogach a później jakby łapało znieczulenie.
Podczas sprintu prędzej złapie mnie zadyszka niż ból nóg. Chyba trzeba iść na BF bo tutaj znowu będzie teleturniej zgaduj zgadula zwłaszcza jak nikt nie przeżył podobnego przypadku.
  • Petersonic lubi to

#7 Robert555

Robert555
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 13 wrzesień 2024 - 12:52

Dobra daj link do jakiegoś treningu jaki zrobiłeś ostatnio i  zdjęcie na rowerze a najlepiej film z trenażera ale na taki luksus nie liczę.  Tak to rzeczywiście zgadywanka. Objawy wskazują na duże wysunięcie do tyłu, nisko siodło i  za duży ostatecznie reach.. więc rower jest źle dobrany albo pozycja dramatyczna. Dziwne  że stojąc nie czujesz, może to być nawet jakaś jednostka chorobowa skoro łapie cię znieczulenie. Jakieś zapalenie stawów, RZS itp. Jak Ci fiter nie pomoże   to warto nawet iść do lekarza.

#8 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 13 wrzesień 2024 - 13:22

Tylko się cieszyć. Jazda na maksa i nic Cię nie boli. :D  pozdr

• EmPe lubi to

#9 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3218 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 wrzesień 2024 - 23:56

Witajcie.

Bo to sport wydolnościowy a nie siłowy 🤣

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#10 Petersonic

Petersonic
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 15 wrzesień 2024 - 08:15

He, i dlatego ma tylko palić w klacie bez uczucia palenia mięśni, bo to sport wydolnościowy ? Nie osłabiaj.
Nic nie jest jednostronne i zero-jedynkowe.

#11 liftlodz

liftlodz
  • Użytkownik
  • 235 postów

Napisano 15 wrzesień 2024 - 17:57

Opuść siodełko to poczujesz 4 głowe ud.
Kąt uda i podudzia przy max opuszczeniu nogi nie powinien być większy niż 156⁰.

#12 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3218 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 wrzesień 2024 - 18:51

He, i dlatego ma tylko palić w klacie bez uczucia palenia mięśni, bo to sport wydolnościowy ? Nie osłabiaj.
Nic nie jest jednostronne i zero-jedynkowe.

Przecież to ty nie chcesz podać, ani pliku, ani jakiś danych, ani zdjęcia nic😂

7602ede9d85aa0ebmed.png

logo_phpBB.gif

#13 ernorator

ernorator
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 17 wrzesień 2024 - 10:37

https://www.training...-to-train-them/

https://www.youtube....rts/MqLHuwxB5-c

#14 Petersonic

Petersonic
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 18 wrzesień 2024 - 18:10

Bo nie mam danych ani filmików a nie będę specjalnie nagrywał.

#15 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3218 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 wrzesień 2024 - 18:24

Jak Ci się nie chce to czemu komuś miało by się chcieć Tobie pomóc, idź zapłać może dostaniesz dobrą odpowiedź. 

• berski i mikroos lubią to

7602ede9d85aa0ebmed.png

logo_phpBB.gif

Dodaj odpowiedź