Skocz do zawartości

Zdjęcie

Opony Schwalbe G-One Rs

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 338 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 styczeń 2025 - 17:19

Mam takie, szerokość 40 mm używane z dętkami. Przejechane raptem 900 km, po asfalcie, szutrze, kostce. Od początku kariery 4 razy kapeć w tylnym kole 2 razy w przednim. Za każdym razem dziura w dętce wypadająca przy środku bieżni opony, czasem lekko przesunięta w kierunku boku zatem wykluczam problemy z obręczą, taśmą, nyplami. Może nie lubią syfu po deszczu lub ujemnej (-5 ~ -3 stopnie C. temperatury? Czy tylko mnie się trafiły takie opony czy to raczej jakiś bubel? 
Proszę o opinie. 

#2 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3221 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 styczeń 2025 - 21:02

Z tego co widzę to lekka opona pod wyścigi gravelowe, czyli masz zalać i to ma zapewniać szczelność.

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#3 maad11

maad11
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 styczeń 2025 - 12:09

Kupiłem dwie na początek zeszłego sezonu. Po około 2 tygodniach tylna przebita. Mleko jej nie uszczelniało trwale, próbowałem łatki od środka, również bez sukcesu...

W sierpniu kupiłem kolejną, kapeć kilku dniach. Łatka od środka puściła po kilku tygodniach. Jak dla mnie są dziwnie delikatne, chociaż na przodzie brak problemów.

#4 Rad3k

Rad3k
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 25 styczeń 2025 - 00:52

Też je mam, zrobiłem na nich już 7000km, raz przebity przód i tył, w każdym przypadku mleko zakleiło. Ciśnienie na pewno też ma znaczenie ja pompuje 2,2-2,5 bara z tyłu i 2-2,2 z przodu.

#5 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 338 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 styczeń 2025 - 16:21

Dziękuję za opinie. Na razie przesiadam się na Cadex GX ale też na dętkach. 

Dodaj odpowiedź