Skocz do zawartości

Zdjęcie

Garmin Hrm Pro Plus - Za Niskie Wskazania

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Staszek.S

Staszek.S
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 04 luty 2025 - 10:01

Hej,

Od paru miesięcy używam tego pulsometru. Jeżdżę dość dużo i mniej więcej znam swoje reakcje na obciążenie. I w terenie i w domu na 'chomiku' dość uważnie patrzę na waty i tętno - wynika to też z tego że mam problemy z serduchem i stanowczy zakaz wychodzenia z tętnem powyżej 150...:)

Setup jaki mam w domu to Tacx Neo 2T i pulsometr Garmina (i to są źródła danych), sparowane równolegle z licznikiem Garmina i z Apple tv na którym jest Rouvy.

Zazwyczaj mam tak że dość szybko wchodzę na tętno około 130-140 i później jadę sobie godzinkę/półtorej starając się nie wychodzić wyżej. Oznacza to dla mnie jazdę z mocą około 180-190 W (około 2.5 W/kg)

Tak było do przedwczoraj. Od 2 dni, jak bardzo bym nie cisnal - nie mogę wg pulsometru wyjść z tętnem powyżej 130... Przy obciążeniu gdzie zazwyczaj było te 135-140 (i przy podobnych odczuciach z ciała), pulsometr mówi że mam 110-115...Te same wartości i na Garminie i na Rouvy czyli to pulsometr takie wartości podaje a nie że aplikacja zwariowała...

Czy jest jakaś opcja zresetowania pulsometru? Czy tylko gwarancja? Wymieniłem baterię ale bez poprawy... Na innym pulsometrze dane są poprawne - zgodne z moimi odczuciami...

#2 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3225 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 luty 2025 - 08:13

Reset pulsometr ów robiło się wkładając baterię odwrotnie. Ale to raczej reklamacja.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3 kptB

kptB
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • SkądWroc

Napisano 06 luty 2025 - 08:56

A pasek jak często czyścisz/pierzesz pasek?

Zrób roztwór z płynu do mycia naczyń i ciepłej wody i zostaw w tym pasek na noc, potem przepłukaj i wysusz...Ewentualnie elektrody przetrzyj alkoholem..

U mnie to czasem pomagało.

Ritchey Road Logic | Cervélo P3 | PlanetX Full Monty SL | GT Zaskar | On-One Pompino V4

#4 Staszek.S

Staszek.S
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 06 luty 2025 - 09:58

A pasek jak często czyścisz/pierzesz pasek?

Zrób roztwór z płynu do mycia naczyń i ciepłej wody i zostaw w tym pasek na noc, potem przepłukaj i wysusz...Ewentualnie elektrody przetrzyj alkoholem..

U mnie to czasem pomagało.

To się nie bardzo da bo w tym modelu pasek nie jest wymienny... Nie da się odłączyć urządzenia od paska tak jak w poprzednich modelach...

Mimo to wyczyszczenie elektrod to pierwsze co mi do glowy przyszlo - nie pomogło niestety :(

Dodaj odpowiedź