Skocz do zawartości

Zdjęcie

Karkonosze (Pl&cz) & Izery 3 Dni I 3 Pętle (30 Maj-1 Czerwiec)- Niekomercyjnie

Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 SzoskaJG

SzoskaJG
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 04 kwiecień 2025 - 16:18

Warto być przydatnym dla innych ludzi a ponieważ mam przywilej tutaj mieszkać i przejechałem większość tras w tych terenach, to zorganizuję niekomercyjnie, jeśli tylko znajdzie się grupa chętnych „Karkonosze & Izery Road Integration Camp”, czyli 3 dniowe szosowanie po pięknych trasach polskich i czeskich Karkonoszy, Izer, Rudaw Janowickich itd. Wszystko w luźnej atmosferze i sensownym tempie, ale bez napinki : )

Dla kogo:

Dla mężczyzn i kobiet mających już pewną kondycję i jeżdżących trasy 100 km+ na szosie. Tempo będzie dopasowane, żeby móc zawiesić oko na pięknym widoku i pogadać od czasu do czasu; bez napinania, ale też bez ślimaczenia się.

Szczegóły:

Sugerowane zakwaterowanie w czystym i fajnym schronisku z dobrymi opiniami oraz przystępnymi cenami u podnóża Rudaw Janowickich z możliwością zrobienia ogniska/grilla.

Cena za nocleg-od 60 do 80 zł/os. w zależności od pokoju (1,2,4,5,6-osobowe pokoje). Każdy rezerwuje sobie noclegi indywidualnie (telefonicznie). Noclegi u nich schodzą dosyć szybko, więc warto działać w miarę szybko.

Uśredniając można zamknąć wyjazd w 140 zł(2 noclegi) lub 210 zł (3 noclegi) lub 280 zł (4 noclegi)+szamka itd.

Wyżywienie: we własnym zakresie. W schronisku w pełni wyposażona kuchnia z salą jadalnią.

Start na trasę w godzinach porannych, po powrocie szamka i rozmowy. Wieczorem możliwość zrobienia ogniska, upieczenia kiełbasek. Pod słowem integracja w tym przypadku mam na myśli po prostu rozmowy przy piwku/winku (żadne „bezbarwne” alkohole i tańce do rana). Rano trzeba być świeżym i wypoczętym na następną przygodę=trasę : )

Trasy, które przejedziemy :

🚵”Pętla Karkonoska”-ok. 140 km-polskie + czeskie Karkonosze - widokowa trasa szosowa przebiegająca przez m.in. przez Szpindlerowy Młyn, małe urokliwe Vrchlabi oraz Małą Upę.

🚵Pętla „Rudawy+Karkonosze”-ok. 120 km- widokowa pętla z pięknymi widokami na Perlę Zachodu, przebiegająca przez m.in. Michałowice, Przesiekę, Gruszków, Karkonoski Park Narodowy i Rudawski Park Krajobrazowy, Karpacz, Wojanów.

🚵Pętla Izerska– ok. 130 km-Nove Mesto pod Smrkiem, Hejnice, Harrachov, Szklarska Poręba-góry, widoki, panoramy i tego typu smaczki.

Ewentualne ubezpieczenie itp. każdy organizuje sobie we własnym zakresie. Nie jestem organizatorem w rozumieniu prawa.

Jak są chętni, to dalszy kontakt drogą mailową (najszybciej i najefektywniej): piotrekj81@gmail.com

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy