Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nawigacja Rowerowa Dla Laika

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tarnaw89

Tarnaw89
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 18 maj 2025 - 11:32

Witam. Poszukuję nawigacji do 1500 zł, ale kompletnie nie wiem czym się kierować w wyborze. Natłok informacji jest przeogromny. Zależy mi, aby nawigacja była po polsku. Rozumiem, że do wyznaczania tras są osobne aplikacje typu Komoot. Chciałbym więc wyznaczać trasy na komputerze przez Komoot i wgrywać sobie plik na nawigację. Czy w ogóle tak to działa? Pozdrawiam.

#2 Rybicki

Rybicki
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 maj 2025 - 22:56

Cześć! Tak, większość dobrych nawigacji pozwala wgrywać trasy z plików GPX, więc możesz planować na Komoot i potem importować na urządzenie. Szukaj nawigacji z obsługą GPX i polskim językiem, np. Garmin Edge z niższej półki. Do 1500 zł da się coś fajnego znaleźć.

Interesuje mnie również to - https://sklep.marcop...enu/kolatki-165

Znacie się?

#3 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 22 maj 2025 - 07:24

Witam. Poszukuję nawigacji do 1500 zł, ale kompletnie nie wiem czym się kierować w wyborze. Natłok informacji jest przeogromny. Zależy mi, aby nawigacja była po polsku. Rozumiem, że do wyznaczania tras są osobne aplikacje typu Komoot. Chciałbym więc wyznaczać trasy na komputerze przez Komoot i wgrywać sobie plik na nawigację. Czy w ogóle tak to działa? Pozdrawiam.

Garmin Explore 2 z ekranem dotykowym, pozwalającym na planowanie trasy bez telefonu. Z telefonem można to samo zrobić w Garmin Connect, Strava, Komoot, Wikiloc i bezprzewodowo wysłać do licznika. A cena to około 1000 zł.

Trzepak 

"MAMIL"

Dodaj odpowiedź