Ułamek sekundy pomimo hamowania wale w samochód. Lot koszący i przeraźliwie ból w lewym barku. Diagnoza zwichniety bark choć czekam na rezonans by ocenić jak ujowo jest. Kto miał podobnie jak długi powrót do zdrowia. Piszcie aby dodać mi otuchy
Potrącenie Przez Samochód Zwichniety Bark
Started By
manfred
, 22 cze 2025 13:13
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 lipiec 2025 - 11:08
Dziś minęło trzy tygodnie. Ogólnie da się żyć 🤣A jakiej kolwiek pracy ręką nie ma mowy. Jedynie proste czynności. Dziś spróbowałem jechać rowerem trekkingowym. Czułem się nie swojo w każdym rowerzyści widziałem potencjalne zagrożenie zagrożenie :-) O ile sama jazda po asfalcie do zniesienia o tyle wsiadanie z siadanie z roweru powoduje delikatny ból w barku. Po 15 km odpuściłem sobie jazdę. Następna próba za tydzień.
Napisano 16 lipiec 2025 - 13:40
Napiszę bardzo ogólnie, bo nie znalazłem dokumentacji. U mnie ból po upadku trwał jakiś czas, ale gdy stan zdrowia umożliwiał normalne funkcjonowanie to okazało się, że ruch ręką do góry (np. próby szybkiego sięgnięcia z półki) powodowały wypadanie barku ze stawu. Pomogła dopiero operacja, w której zastosowano kotwy do połączenia elementów w stawie. Zabieg artroskopowo. Podczas diagnozy robiłem (chyba) tomografię komputerową z kontrastem. Wizyty u dr Bartłomieja Kordasiewicza - polecam jeśli nie robiłeś diagnozy jeszcze. Zdrówka