Skocz do zawartości

Zdjęcie

Potrącenie Przez Samochód Zwichniety Bark

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 788 postów
  • SkądPodhale

Napisano 22 czerwiec 2025 - 13:13

Ułamek sekundy pomimo hamowania wale w samochód. Lot koszący i przeraźliwie ból w lewym barku. Diagnoza zwichniety bark choć czekam na rezonans by ocenić jak ujowo jest. Kto miał podobnie jak długi powrót do zdrowia. Piszcie aby dodać mi otuchy

Facebuk i  YT  Strava

#2 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3253 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 czerwiec 2025 - 23:05

Zależy jak mocno. Na rowerze z reguły da się szybko jeździć (tydzień) , gorzej potem ja do dziś czuje, czyli latami.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#3 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 788 postów
  • SkądPodhale

Napisano 12 lipiec 2025 - 11:08

Dziś minęło trzy tygodnie. Ogólnie da się żyć 🤣A jakiej kolwiek pracy ręką nie ma mowy. Jedynie proste czynności. Dziś spróbowałem jechać rowerem trekkingowym. Czułem się nie swojo w każdym rowerzyści widziałem potencjalne zagrożenie zagrożenie :-) O ile sama jazda po asfalcie do zniesienia o tyle wsiadanie z siadanie z roweru powoduje delikatny ból w barku. Po 15 km odpuściłem sobie jazdę. Następna próba za tydzień.

Facebuk i  YT  Strava

#4 zbrozin

zbrozin
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipiec 2025 - 13:40

Napiszę bardzo ogólnie, bo nie znalazłem dokumentacji. U mnie ból po upadku trwał jakiś czas, ale gdy stan zdrowia umożliwiał normalne funkcjonowanie to okazało się, że ruch ręką do góry (np. próby szybkiego sięgnięcia z półki) powodowały wypadanie barku ze stawu. Pomogła dopiero operacja, w której zastosowano kotwy do połączenia elementów w stawie. Zabieg artroskopowo. Podczas diagnozy robiłem (chyba) tomografię komputerową z kontrastem. Wizyty u dr Bartłomieja Kordasiewicza - polecam jeśli nie robiłeś diagnozy jeszcze. Zdrówka

Dodaj odpowiedź