Wszystko zależy od konkretnej ramy. Tzn do każdej da się zamontować, czasami trzeba po prostu pokombinować. Jedyne problemy to:
Przy częściowo wewnętrznym prowadzeniu:
1) Gdzie wsadzić baterię? Jeżeli sztyca okrągła albo przynajmniej szeroka to w ogóle żaden problem.
2) Czy końcówki kabli przejdą przez ramę? Jeżeli są tam tylko małe otworki na linki to cóż, można jeden powiększyć wiertarką i już. Ja tak w starej ramie zrobiłem na przykład. Dwie sekundy i już kompatybilna z di2 
Przy całkiem zewnętrznym prowadzeniu:
3) Będzie okropnie brzydko gdyż patrz punkt 1 i 2 - gdzieś to trzeba przymocować i tym razem nie ma gdzie schować w środku.
I pewnie, że da się małą ramę kupić z możliwością montażu di2, na przykład sam taką kupiłem w zeszłym roku. Oczywiśćie chinolka. Zakładam, że mowa o hamulcach obręczowych - można poszukać też czegoś bez kabli. Stary Red Etap, albo Force/Red AXS, chinolek (Wheeltop?).
Bo jeżeli mowa o ramie pod tarcze to już w ogóle żaden problem. AXS - brak kabli i już. Warto wtedy mieć klamkomanetki Force albo Red bo Rival nie ma opcji ustawienia odległości klocków od tarczy czy tam w oryginale "bite point" co pomaga przy małych dłoniach.