Skocz do zawartości

Zdjęcie

Reynolds Assault Tubular

20 odpowiedzi w tym temacie

#1 ponczex

ponczex
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maj 2011 - 12:04

Co sądzicie o Reynoldsach Assault? Szukam mid-deep karbonowych kół, na szytki. Zippy mają zaporowe ceny, a te Reynoldsy wyglądają już bardziej realnie...

http://www.probikeki...t-wheelset.html

Od tej ceny jeszcze 10% mogę odjąć. Wychodzi 935EUR, przesyłka gratis.

Dzięki za pomoc!

#2 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 599 postów
  • Skądz Polski

Napisano 13 maj 2011 - 12:37

Interesowałem się tymi kołami swego czasu. Delikatne podobno są. Limit wagi kolarza 80 kg, szprychy okrągłe.
Na ebay'u jest ich sporo w lepszych cenach. Bardziej podoba mi sie wersja z ub. roku. Ale to kwestia gustu.

Za te pieniądze ( a nawet parę stówek taniej ) masz moim zdaniem lepsze, sprawdzone już na naszych "drogach" FFWD ze szwajcarskimi piastami i Sapim CX-Ray (limit wagi 90 kg).

#3 ponczex

ponczex
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maj 2011 - 12:52

Dzięki za odpowiedź. Ja ważę obecnie 59kg, więc waga kolarza nie jest tu raczej problemem.

Myślałem o tych FFWD, ale Reynoldsy jakoś bardziej mi się podobają.

#4 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 599 postów
  • Skądz Polski

Napisano 13 maj 2011 - 12:58

Ok. Przeszukaj jeszcze dokładnie ebay.com.

#5 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 13 maj 2011 - 22:22

w tanich Reynoldsach (assault, attack) niestety pekaja szprychy.

#6 ponczex

ponczex
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 maj 2011 - 18:30

slaweko, dałeś mi jednak do myślenia trochę z tymi FFWD.

Skąd je zamawiać? W internetowych sklepach UK niebardzo jest wybór, a już zupełnie nie ma tych nowych 'neutrals'.

Na ffwdshop.com ceny z kolei bez rewelacji, skoro mówiłeś, że taniej od tych Reynoldsów da się kupić.

#7 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 14 maj 2011 - 18:50

ponczex, Antkowiak sprzedawał obręcze za 700zł, koła od 2500tys w zależności od piast na jakich były złożone. Nie daj sobie tylko wcisnąć obręczy z lakierowaną powierzchnią hamowania.

#8 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maj 2011 - 20:59

Zipp jest drogi, ale to świetne koła dla kolarza do 85kg.
Nyple odsłonięte, więc nie ma problemu z centrowaniem, super łożyska i dobre kontrowanie, luz pojawia się bardzo rzadko. Nie wspominając już o właściwościach aero.

Ciekawą alternatywą są też koła 3t mercurio, które pewnie będą najsztywniejszymi kołami na rynku.

#9 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 599 postów
  • Skądz Polski

Napisano 16 maj 2011 - 10:53

U Antkowiaka najtaniej. Pare grup naszych jeżdzi na kołach FFWD od Antkowiaka.

Jak będziesz brał od niego, to bierz z dodatkową bieżnią do hamowania. I żeby były nówki a nie składane.

#10 Gosc_Pepton_*

Gosc_Pepton_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2011 - 23:00

a z tych FFWD jaką najlepiej wziąć wysokość obręczy, jeżeli głownie jeżdzę po mazowszu, a w przyszłym roku startuję w ironmanie ? ale nie wiem czy jest sens kupować wysokie jak i tak nie mam roweru czasowego?

#11 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 czerwiec 2011 - 08:53

Ja bym Ci polecił 50mm max, sam przy 40mm już czuje dużą podatność na wiatr.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#12 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 07 czerwiec 2011 - 10:23

Jeśli chcielibyście opinii sprzętu oferowanego przez Antkowiaka (Wałcz), to dajcie znać. Mógłbym przejechać się tam i pomacać i narobić więcej dokładniejszych fotek. Do Wałcza mam jakieś 50km, więc w sam raz na szybszy trening;) Kilka razy zaopatrywałem się w tamtejszym sklepie i mogę go polecić. Można liczyć na małe zniżki.

#13 Gosc_Pepton_*

Gosc_Pepton_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2011 - 11:56

a jakbyście mi polecili, bo za ok miesiąc będę miał piasty dt swissa i nie wiem czy zamówić u Antkowiaka tylko obręcze i zapleć koło gdzieś w Warszawie, czy wysłać mu piasty, żeby mi złożył koła ? albo w ogóle wybiorę się do niego w drodze nad morze. Szczerze mówiąc na razie śmigam na mavicach ksyrium i jestem z nich b. zadowolony, ale zawsze chciałem jeździć na szytkach, poza tym zawsze przydadzą mi się koła zapasowe,więc chyba nie ma sensu ich sprzedawać za kilka stówek jak mam super koła na zapas czy na gorszą pogodę.

#14 Gosc_gimbo_*

Gosc_gimbo_*
  • Gość

Napisano 21 czerwiec 2011 - 23:03

Witam mam pytanie jestem wstepnie umówiony na kupno koł firmy ffwd. Mam jednak dylemat, jaka wysokosc stozka wziąźć? czy te 38mm, czy 60mm. Kola beda tylko uzywane do scigania sie ze startu wspolnego, gdzie jednak tempo jest zmienne i czesto trzeba rozkrecac tempo, chyba jednak sie pokusic o te mniejsze. jak myslicie, czy ktos mial juz do czynienia z 60mm?

#15 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 21 czerwiec 2011 - 23:09

jak ze wspólnego to chy ba te 38 lepsze

u2250y2014v3.gif

#16 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 czerwiec 2011 - 23:14

a jakbyście mi polecili, bo za ok miesiąc będę miał piasty dt swissa i nie wiem czy zamówić u Antkowiaka tylko obręcze i zapleć koło gdzieś w Warszawie, czy wysłać mu piasty, żeby mi złożył koła ?

Mi zaplatał i jestem zadowolony. Ma pojęcie a w dodatku wtedy odpowiada za obręcz a jak dasz komuś innemu i spieprzy robotę to z kim się będziesz boksował???

...więc chyba nie ma sensu ich sprzedawać za kilka stówek jak mam super koła na zapas czy na gorszą pogodę.

Ja bym nie sprzedawał - sam wiesz, że weźmiesz grosze a bez zapasu to trochę łyso ;-) .

#17 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 22 czerwiec 2011 - 09:22

Witam mam pytanie jestem wstepnie umówiony na kupno koł firmy ffwd. Mam jednak dylemat, jaka wysokosc stozka wziąć? czy te 38mm, czy 60mm. Kola beda tylko uzywane do scigania sie ze startu wspolnego, gdzie jednak tempo jest zmienne i czesto trzeba rozkrecac tempo, chyba jednak sie pokusic o te mniejsze. jak myslicie, czy ktos mial juz do czynienia z 60mm?

38 są bardziej uniwersalne, do ścigania wziąlbym 60 jedynie gdybym miał jeszcze coś o troche niższym profilu.

#18 Gosc_gimbo_*

Gosc_gimbo_*
  • Gość

Napisano 22 czerwiec 2011 - 22:07

nowlasnie posiadam jeszcze kola fulcrum3 na zapas plus treningowe. Mam caly czas dylemat na temat rozkrecania takich kol do predkosci. na pewno stozki 60mm trzymaja predkośc, ale w czasie wysciu tempo jest szarpane, zrywy itp.musze poglowkowac

#19 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 23 czerwiec 2011 - 08:38

W sumie to jeżeli ważysz więce j i masz jeszcze fulcrumy 3 do ścigania to może i warto zaryzykować te 60tki. Faktycznie ciężki wybór :P Też bym miał problem.

#20 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 27 czerwiec 2011 - 20:18

Warto w ogóle zastanawiać się nad obręczami ffwd 20 czy 38 to minimum ?

Dodaj odpowiedź