Grand Prix Częstochowy
Started By
Tom'ek
, 15 May 2011 10:25
8 replies to this topic
Posted 15 May 2011 - 11:46
Jak to kryterium, przynajmniej runda jest w miarę długa. Jak startowałem w MWG to zawsze na początek jest kryterium wokół rynku w Krakowie, o ile pamiętam było ok 60 rund po 800m chyba, do tego po śliskiej kostce ;-) . Ogólnie rzecz biorąc w Polsce za duzo jest kryteriów, a za mało długich wyścigów jednodniowych/krótkich etapówek. A jeśli chodzi o Grand Prix Częstochowy to mogłem starować, ale zrezygnowałem, bo na dzień dzisiejszy nie miałoby to sensu widząc jeszcze pogodę to już w ogóle.
Posted 15 May 2011 - 12:48
Wyścigi na rundach i kryteria nie są wcale takie złe dużym minusem tych rozwiązań jest tylko to, że z racji dubli nie wielu zawodników kończy + chyba to że przy naszym stanie dróg wymyślenie sensownej pętli pozbawionej dziur i przerębli łatwiejsze jest wymyślenie krótszej rundy bez tych przyjemności.
Posted 15 May 2011 - 21:44
Wyścigi na rundach i kryteria nie są wcale takie złe dużym minusem tych rozwiązań jest tylko to, że z racji dubli nie wielu zawodników kończy + chyba to że przy naszym stanie dróg wymyślenie sensownej pętli pozbawionej dziur i przerębli łatwiejsze jest wymyślenie krótszej rundy bez tych przyjemności.
Dla kibiców jest super, ale z punktu widzenia zawodnika niekoniecznie. Kryteria są specyficzne i duża część zawodników ich nie lubi, to jest całkiem inne ściganie.
Posted 16 May 2011 - 08:06