Wymiana łożysk suport campagnolo record.
Started By
bikefun
, 15 maj 2011 14:13
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 czerwiec 2011 - 19:58
Hej
Jeśli ci to pomoże, to mam przed sobą rozebrany suport Chorusa. Zakładając, że są w nim te same łożyska to po prawej stronie są 2 łożyska 61803 a po lewej jedno 61903. Najprościej wykręcić i sprawdzić samemu. Ja kombinuję jak do alu misek z tego suportu założyć tytanową ośkę z fsa ultimaxa, powinien niezły zestaw z tego wyjść.
Jeśli ci to pomoże, to mam przed sobą rozebrany suport Chorusa. Zakładając, że są w nim te same łożyska to po prawej stronie są 2 łożyska 61803 a po lewej jedno 61903. Najprościej wykręcić i sprawdzić samemu. Ja kombinuję jak do alu misek z tego suportu założyć tytanową ośkę z fsa ultimaxa, powinien niezły zestaw z tego wyjść.
Napisano 28 styczeń 2012 - 14:37
Suport rozkręcony teraz powstał dylemat jakie łożyska tam wsadzić. Jak wszyscy wiemy uszczelnienie w campie jest bardzo dobre więc o syf nie ma się co martwić. SKFy kosztują w granicach 30zł/szt , a chinole po 5-8zł. Czy będzie znaczna różnica w działaniu ? Ma ktoś doświadczenie ?
Napisano 28 styczeń 2012 - 15:11
Ja kiedyś do Chorusa wsadziłem takiego chinola i przez pół roku jeżdżenia nie narzekałem, potem sprzedałem rower i nie wiem, jak długo to wytrzymało. Niestety, nie pamiętam oznaczeń łożysk, po prostu poszedłem z tym do sklepu i tam facet dobrał odpowiednie.
Napisano 19 marzec 2012 - 09:01
do suportów raczej zakąłdajcie dobre łożyska np EZO ( ja zakładam praktycznie tej firmy ,albo jak sie uda jakiesjapońće oryginalne ) , tu występują spore przeciążenia i nie warto dwa razy tego samego robić, a ból jak to w czasie zawodów sie stanie ???
To samo dotyczy piast, dobre łożyska to podstawa, zwłaszcza jak są bardzo małe , poniżej rozmiarówki 6001 .
To samo dotyczy piast, dobre łożyska to podstawa, zwłaszcza jak są bardzo małe , poniżej rozmiarówki 6001 .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo