Hey,
Od jakiegoś czasu zamierzam przejechać jedną z bardziej wymagających Pętli w Karkonoszach, jako że teraz jest maraton Liczyrzepa i zostaję na tydzień w Sobieszowie okazja jest idealna.
Oczywiście piszę, bo z kimś zawsze raźniej, więc może będą jacyś chętni. Wstępnie myślę o wtorku 21.06 lub ewentualnie środa 22.06, wyjazd oczywiście jakoś rano.
Trasa:
Trzy podjazdy Karkonoszy
Tą trasę już robiłem, więc się raczej nie pogubię, tyle że nigdy nie wydłużyłem jej o Cerną Horę
Parę smaczków, pojedziemy trzema wymagającymi podjazdami:
1. Osławiona Przełęcz Karkonoska
2. Cerna Hora
3. Przełęcz Okraj
Czekają piękne widoki, litry potu, szybkie zjazdy no i piękne - czeskie asfalty.
No to czekam na ewentualnych chętnych
Oczywiście drogę można trochę zmodyfikować, nawet jeszcze bardziej utrudnić
pzdr
Wymagająca Pętla w Karkonoszach
Started By
Virenque
, 07 cze 2011 15:23
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 czerwiec 2011 - 15:23
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 07 czerwiec 2011 - 18:07
Po stronie czeskiej na Karkonoskiej jest asfalt miód malina i nie ma takich stromizn, w porównaniu z Polską stroną to dwa światy
Linka nie mam, ale to idzie tak samo tylko bez tej choineczki na dole i na profilu nie ma tej środkowej góry...
pzdr
Linka nie mam, ale to idzie tak samo tylko bez tej choineczki na dole i na profilu nie ma tej środkowej góry...
pzdr
Napisano 07 czerwiec 2011 - 18:46
Virenque, można po drodze dołożyć jeszcze Modré sedlo: http://www.genetyk.c...zdy/modre1.html
Sam bym chętnie się pojawił, zobaczymy, jak z czasem i czy będę w stanie po maratonie ;-)
Karkonoska od strony Czech wygląda tak: http://www.genetyk.c...arkonoska2.html
Sam bym chętnie się pojawił, zobaczymy, jak z czasem i czy będę w stanie po maratonie ;-)
Karkonoska od strony Czech wygląda tak: http://www.genetyk.c...arkonoska2.html
Napisano 07 czerwiec 2011 - 19:01
Modre Sedlo też za mną chodzi, ale dowalenie jej na tej trasie to już będzie hardcore
Myślałem, żeby się tam wybrać innego dnia, ale nie wiem jak będę wyglądał z czasem dokładnie...
pzdr
Myślałem, żeby się tam wybrać innego dnia, ale nie wiem jak będę wyglądał z czasem dokładnie...
pzdr
Napisano 19 czerwiec 2011 - 19:18
Odświeżam temat, jak jest ktoś chętny to wyruszam we wtorek rano, bo jutro ma jeszcze mocno wiać (nie licząc deszczu, który będzie pewnie też trochę we wtorek). Ogólnie pogoda nie rozpieszcza, ale co zrobić
pozdrawiam
pozdrawiam