Rower Nishiki (szosa)
Started By
radek1313
, 02 lip 2011 18:57
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 lipiec 2011 - 18:57
Witam opłaca się kupić rower na ramie Nishiki Road Master
na osprzęcie tyl TIAGRA , przod SORA, korba FSA TEMPO, piasty LINUS, hamulce TEKTRO , klamkomanetki SORA,rozmiar ramy wynosi 22.00 cale (56 cm) , mostek NISHIKI , obręcze LINUS NEXT .opony CONTINENTAL ULTRA, widelec CARBON, waga 10 kg wszystko za 1000 zł
i tu pytanie bo nawet nie znam takiej firmy Nishiki czytałem coś że kiedyś robiła pożądane Szosy teraz nie wiem proszę o pomoc. Z góry dzięki ;D
na osprzęcie tyl TIAGRA , przod SORA, korba FSA TEMPO, piasty LINUS, hamulce TEKTRO , klamkomanetki SORA,rozmiar ramy wynosi 22.00 cale (56 cm) , mostek NISHIKI , obręcze LINUS NEXT .opony CONTINENTAL ULTRA, widelec CARBON, waga 10 kg wszystko za 1000 zł
i tu pytanie bo nawet nie znam takiej firmy Nishiki czytałem coś że kiedyś robiła pożądane Szosy teraz nie wiem proszę o pomoc. Z góry dzięki ;D
Napisano 02 lipiec 2011 - 19:41
Napisano 03 lipiec 2011 - 18:56
Wg mnie warto się nim zainteresować. Faktycznie szoska sprawia wrażenie zadbanej, wręcz wygląda jak nowa. Osprzętowo nie jest już tak kolorowo ale jeśli miałby to być rower do amatorskiej jazdy to powinno być ok. Zwróć uwagę, że sprzedawca piszę "rower w dobrym stanie" a wygląda idealnie - chyba nie zaszkodzi wypytać czy sprzedawca żadnej wady nie ukrywa, żeby nie było zaskoczenia. Co do marki, Nishki produkowało rowery już w latach 70tych no i w końcu to japończyk
Napisano 05 lipiec 2011 - 09:31
Fajnie się jeździ jak na pierwszą szose, klamkomanetka z przodu(biegi z przodu) nieraz się zatnie ale po za tym wszystko pięknie śmiga ;D, dokupie jeszcze licznik i bedzie zawaliście ;D i rama 22 cale ale na mnie akurat (174 cm wzrostu) dzięki za rady ;D
P.S wygląda jak nówka i się ładnie sprawuje
P.S wygląda jak nówka i się ładnie sprawuje
Napisano 05 lipiec 2011 - 10:06
Wg mnie ładnie się prezentuje na tej ramce a za ile to kupiłeś bo aukcja jeszcze trwa?
Jeszcze spd czy spd-r itp by się jakieś przydały i śmigać będzei aż miło :-P
Ps. Zaraz pewnie ktoś ci pociśnie, że za duża ramę kupiłeś na swój wzrost ale jak ci pasuje to :mrgreen:
Ps. Zaraz pewnie ktoś ci pociśnie, że za duża ramę kupiłeś na swój wzrost ale jak ci pasuje to :mrgreen:
Napisano 06 lipiec 2011 - 14:03
Ramę taką kupiłem bo mam długie nogi strasznie jak na swój wzrost i tak jak ustałem przy tej ramie to tak z 3cm od krocza rama jest ;D a więc chyba dobrze a mam dopiero 13 lat więc bd jeszcze rósł ;D a chce kilka sezonów pośmigać już z 60 km przejechałem
P.S. cena to 1000zł najpierw chciał 1200 ale się potargowałem ;D
P.S. cena to 1000zł najpierw chciał 1200 ale się potargowałem ;D
Napisano 06 lipiec 2011 - 16:43
Zauważyłem że aukcja się skończyła ;p a ja mam rower więc ten z allegro nie wiem co mu(kupującemu) da ;D i nawet niezłą okazje złapałem bo poszedł na allegro za 1345 a ja za 1000 kupiłem (kupiłem jak jeszcze nikt nie zalicytował);D sorka za posta pod postem
Napisano 10 sierpień 2012 - 17:48
Stare, ale mi sie "rozrzewnilo"...
Nishiki ... "krajan"
. Popularne i tanie rowery w Finlandii. stoja tuzinami pod blokami. Ostatnio wzieli sie za ramy alu i robia chyba nawet po 2 modele z szosowych, cross i i mtb...
Ale glownie to tanie rowery uzytkowe. Taki Accent czy Kross.
Tunturi, Crescent i Monark to juz "lepsza liga". Choc nadal to nie Trek, Scott czy Merida.
Finskie "wynalazki" jezdza od +28 do -37 / i tak sa przechowywane / I JEZDZA !!!!
A serwis i smarowanie to z calej okolicy robie chyba tylko ja i "pyszna" sasiadka z Cannondale'em ...
Nishiki ... "krajan"
Ale glownie to tanie rowery uzytkowe. Taki Accent czy Kross.
Tunturi, Crescent i Monark to juz "lepsza liga". Choc nadal to nie Trek, Scott czy Merida.
Finskie "wynalazki" jezdza od +28 do -37 / i tak sa przechowywane / I JEZDZA !!!!
A serwis i smarowanie to z calej okolicy robie chyba tylko ja i "pyszna" sasiadka z Cannondale'em ...
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.