Pulsometr z LIDL'a
Posted 18 July 2012 - 21:00
Ja bym chciał się jeszcze zapytać co zlicza uderzenie serca? Te "wąsy" od tego plastikowego czegoś, czy właśnie to plastikowe? Dlaczego pytam, bo dzisiaj go trochę zapociłem i myślałem, że już będzie do wyrzucenia, ale na szczęście wrócił z otchłani zmarłych. Chciałbym np miejsce, gdzie jest bateria owinąć np taśmą, żeby zmniejszyć styk ze skórą w tym miejscu.
jak go okleisz to nie będzie działał. On musi być mokry!!! Instrukcja wręcz zaleca zwilżenie elektrod wodą, bądź żelem EKG przed założeniem opaski!!! Trzeba mieć na tyle pojęcie, żeby wiedzieć, że im coś bardziej mokre tym lepiej przewodzi impulsy elektryczne. Polecam czytanie instrukcji następnym razem.
Czy da się zatrzymać mierzenie pulsu czy też zatrzymanie czasu podczas jazdy?
Myślałem o tym samym (myślałem, że jak się przełączy MODE to przestaje zliczać). Zdjąłem raz pulsometr i wrzuciłem do kieszonki koszulki, ale jak elektrody są wilgotne zaczyna wariować.
Gosc_e967667_*
Posted 18 July 2012 - 22:34
jak go okleisz to nie będzie działał. On musi być mokry!!! Instrukcja wręcz zaleca zwilżenie elektrod wodą, bądź żelem EKG przed założeniem opaski!!! Trzeba mieć na tyle pojęcie, żeby wiedzieć, że im coś bardziej mokre tym lepiej przewodzi impulsy elektryczne. Polecam czytanie instrukcji następnym razem.
Dlatego pytam, czy tylko "wąsy" są potrzebne, czy też ten plastik. Chcę tylko zakleić zakrętkę do baterii. Dzisiaj jak ją otworzyłem, to był tam kropelki potu.
Wiem o tym, że musi to być mokre, żeby lepiej przewodziło

Gosc_KeNaJ_*
Posted 19 July 2012 - 09:02
jano_3, no właśnie niestety ktoś słabo pomyślał i wilgoć się tam może zbierać (mój pulsak prawdopodobnie przez to zmarł), więc uszczelnienie może przedłużyć jego żywot.
Gosc_KeNaJ_*
Posted 23 July 2012 - 14:47
Odkręcić nie będzie problemu bo silikon jest elastyczny a i powierzchnia łączenia nie będzie zbyt duża.
Reply to this topic