Jump to content

Pulsometr z LIDL'a

154 replies to this topic

#141 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 posts
  • SkądRacibórz

Posted 24 July 2012 - 22:08

Silikon wysokotemperaturowy jest w bardzo małych tubkach. Stosuje się go do uszczelniania np. głowic w silnikach spalinowych.

#142 Gosc_e967667_*

Gosc_e967667_*
  • Gość

Posted 29 July 2012 - 20:15

Już dokładnie nie pamiętam jak tam było mocowanie ale jeśli masz tam gwint to troszkę na gwint, trochę na oring i w sumie jak już go zamkniesz to tą szczelinę dookoła wieczka delikatnie palcem zatrzeć i woda już na pewno się nie dostanie.
Odkręcić nie będzie problemu bo silikon jest elastyczny a i powierzchnia łączenia nie będzie zbyt duża.

Zrobiłem jak napisałeś wcześniej, kupiłem w sklepie zoologicznym silikon (mała tubka 4 zł) i po dobrym wysuszeniu włożyłem baterię, dałem silikon na oring, zamknąłem i jeszcze w tą szczelinę. Dodatkowo owinąłem folią ale ....

Owinięcie folią raczej pogorszy sprawę bo woda będzie się skraplać pod folią. Silikon powinien być też w tubkach podobnych do pasty tylko gdzieś połowę mniejsze (najszybciej do dostania w zoologicznych).

.. właśnie. Mimo dania folii zebrało się na niej i pod nią sporo wody-potu. Ale silikon utrzymał to, wiec myślę, że na ciele też wytrzyma

Zrobiłem ostatnio 3 testy - wszystkie zaliczone :) Więc jeśli ktoś ma podobny problem, to polecam kupić taki silikon i uszczelnić czytnik.

#143 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 posts
  • SkądKrosno

Posted 20 August 2012 - 09:55

Klamka zapadła. Oddaje mój pulsometr do reklamacji. Chyba nie dadzą mi nowego?

W sumie działał dobrze przez pierwsze 4 treningi. Potem przerywał, tzn pokazywał co chciał od pulsu 33 do 230 przy normalnej jeździe ok 160.
Ostatnio cały czas pokazuje 70. Najbardziej wkurzyło mnie to, że nie działał jak należy w Dolomitach. Tam, gdzie najbardziej mi na nim zależało - zawiódł. Żegnaj nie będę za tobą płakać..... :cry:

#144 karmelek

karmelek
  • Użytkownik
  • 46 posts
  • SkądBochnia/Kraków

Posted 20 August 2012 - 10:58

Klamka zapadła. Oddaje mój pulsometr do reklamacji. Chyba nie dadzą mi nowego?

W sumie działał dobrze przez pierwsze 4 treningi. Potem przerywał, tzn pokazywał co chciał od pulsu 33 do 230 przy normalnej jeździe ok 160.
Ostatnio cały czas pokazuje 70. Najbardziej wkurzyło mnie to, że nie działał jak należy w Dolomitach. Tam, gdzie najbardziej mi na nim zależało - zawiódł. Żegnaj nie będę za tobą płakać..... :cry:

Szczerze? Lidl miewa całkiem sensowne podejście czasem. Kiedyś złamałem zaczep w sakwie od nich i okazało się, że akurat mieli jakąś wybrakowaną na sklepie i od ręki wymienili mi wszystkie zaczepy na nowe.

#145 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1,982 posts
  • SkądWwa

Posted 28 August 2012 - 08:18

Sprawdziłem działanie pulsometru porównując wyniki z ciśnieniomierzem (ciśnieniomierz na mankiet, z możliwością pomiaru tętna). Na 3 pomiary wychodziła różnica 1 uderzenia. Zatem uważam, że pulsometr jest wiarygodny. I jestem całkiem zadowolony ze stosunku cena - jakość.

#146 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 28 August 2012 - 09:13

Polska i np Niemcy w reklamacji, to jeszcze dwa światy. Będąc u nich kupiłem w sklepie rowerowym w miasteczku po Monachium licznik z pulsometrem. Po kilku dniach zaszwankował. Poszedłem do sklepu z reklamacją. Zadnych protokołów itp. Sprzedawca obejrzał, poprosił paragon, wymienił na nowy. Na paragonie adnotacja o wymianie i tyle. pozdr

#147 kamilxio

kamilxio
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądGłubczyce

Posted 07 March 2013 - 20:21

Witam właśnie przeglądałem ofertę z lidla i zauważyłem, że mają się pojawić pulsometry od 9 marca. Jak myślicie wart jest tej ceny? pulsometr lidl

#148 m33

m33
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądPiotrkow Trybunalski

Posted 07 March 2013 - 20:22

Od soboty w lidlu bedzie mozna kupic pulsometr.
http://www.lidl.pl/c...index_35822.htm
Tym razem jest drozszy, nie ma nigdzie napisane czy sygnal jest kodowany

#149 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 07 March 2013 - 20:24

Jak dla mnie Lidlowy pulsometr przestał byś opłacalny i lepiej dopłacić do czegoś konkretniejszego.

#150 arkadia

arkadia
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • Skądpolska

Posted 10 March 2013 - 15:45

Ja też się nad nim zastanawiałem ale jednak zakupiłem.
Sygnał ma kodowany jednak zastanawiam się, bo w instrukcji nie mogę znaleźć, czy można wyłączyć to pikanie informujące o przekroczeniu max pulsu ?

#151 szalekrem87

szalekrem87
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądKluczbork

Posted 15 April 2013 - 11:40

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Swój pulsometr zakupiłem podobnie jak inni w lipcu 2012 roku. Jakiś tydzień temu zauważyłem problem z pękającym paskiem. Nadaje się on do wymiany, reklamacji jednak po długich poszukiwaniach nie mogę znaleźć paragonu. Czy mógłby ktoś przesłać mi skan? Byłbym bardzo wdzięczny!.

Pozdrawiam!

a wszystkim forumowiczom życzę jak najmniej dziur na drodze, których teraz nie brakuje...

[email protected]

#152 GhostRider

GhostRider
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądPszczyna

Posted 22 July 2013 - 14:39

Też właśnie testuje w.w. pulsometr. Musze przyznać, że cholernie brakuje mi możliwości korzystania z BlueTooth`a i możliwości rejestracji treningów przez Sports Trackera. Poza tym działa spranie, nie zauważyłem, żeby się wyłączał lub były problemy z zasięgiem. Trochę się boje brać go na basen, bo tajemnicze 3 BAR chyba nie obejmuje basenu (to jest zdaje się 10BAR), natomiast w porównaniu z tym z TESCO ma jedną wadę. Boje się, że obudowa będzie się rysować (HAMA z TESCO miała osłonkę, zaś w tym lidlowskim tejże osłonki na wyświetlaczu brak). Poza tym alarm mógłby być głośniejszy, wtedy mógłby służyć ja,,o tradycyjny zegarek i budzik. Niemniej jednak jak dotąd nie miałem problemów no i za 6 dyszek... Przynajmniej będę znał właściwe wartości kaloryczne (co jest niestety słabą stroną endomondo i własne BMI :)

#153 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Posted 22 July 2013 - 16:50

Z tym basenem to jeśli dobrze mi się wydaję co 10m metrów głębokości zmienia nam się ciśnienie o 1 atmosferę, ale pewien nie jestem

#154 yahhoo

yahhoo
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądLublin

Posted 30 July 2013 - 08:26

Witam!
Zakupiłem także ten pulsometr, mam pytanko do użytkowników którzy dłużej go używają. Funkcja TIMER posiada 3 tryby pracy cdr, cdu, cds, przytrzymując set można ustawić wartość odliczania timera po wybraniu opcji cdr, lub cdu timer liczy czas do przodu albo liczy ustawiony czas z powrotem, czyli poniekąd może działać jak interwał. Na liczniku na pierwszym planie widać ustawienie główne czasu odliczania a na wskaźniku poniżej wartość którą timer odlicza w "górę" i teraz moje pytanie czy można ustawić tak aby te wartości były różne?? Żebym mógł ustawić 5 minus wysiłku i minutę odpoczynku???

#155 Tomekytr

Tomekytr
  • Użytkownik
  • 1 posts

Posted 03 August 2014 - 15:01

Witam,

pulsometr działał i niestety nagle przestał działać wyświetlacz - wymina baterii nic nie pomogła, spotkał się ktoś z takim problemem?

Niestety paragon przepadł w szufladach.....

Reply to this topic