Pulsometr z LIDL'a
Gosc_e967667_*
Napisano 29 lipiec 2012 - 20:15
Już dokładnie nie pamiętam jak tam było mocowanie ale jeśli masz tam gwint to troszkę na gwint, trochę na oring i w sumie jak już go zamkniesz to tą szczelinę dookoła wieczka delikatnie palcem zatrzeć i woda już na pewno się nie dostanie.
Odkręcić nie będzie problemu bo silikon jest elastyczny a i powierzchnia łączenia nie będzie zbyt duża.
Zrobiłem jak napisałeś wcześniej, kupiłem w sklepie zoologicznym silikon (mała tubka 4 zł) i po dobrym wysuszeniu włożyłem baterię, dałem silikon na oring, zamknąłem i jeszcze w tą szczelinę. Dodatkowo owinąłem folią ale ....
Owinięcie folią raczej pogorszy sprawę bo woda będzie się skraplać pod folią. Silikon powinien być też w tubkach podobnych do pasty tylko gdzieś połowę mniejsze (najszybciej do dostania w zoologicznych).
.. właśnie. Mimo dania folii zebrało się na niej i pod nią sporo wody-potu. Ale silikon utrzymał to, wiec myślę, że na ciele też wytrzyma
Zrobiłem ostatnio 3 testy - wszystkie zaliczone

Napisano 20 sierpień 2012 - 09:55
W sumie działał dobrze przez pierwsze 4 treningi. Potem przerywał, tzn pokazywał co chciał od pulsu 33 do 230 przy normalnej jeździe ok 160.
Ostatnio cały czas pokazuje 70. Najbardziej wkurzyło mnie to, że nie działał jak należy w Dolomitach. Tam, gdzie najbardziej mi na nim zależało - zawiódł. Żegnaj nie będę za tobą płakać..... :cry:
Napisano 20 sierpień 2012 - 10:58
Klamka zapadła. Oddaje mój pulsometr do reklamacji. Chyba nie dadzą mi nowego?
W sumie działał dobrze przez pierwsze 4 treningi. Potem przerywał, tzn pokazywał co chciał od pulsu 33 do 230 przy normalnej jeździe ok 160.
Ostatnio cały czas pokazuje 70. Najbardziej wkurzyło mnie to, że nie działał jak należy w Dolomitach. Tam, gdzie najbardziej mi na nim zależało - zawiódł. Żegnaj nie będę za tobą płakać..... :cry:
Szczerze? Lidl miewa całkiem sensowne podejście czasem. Kiedyś złamałem zaczep w sakwie od nich i okazało się, że akurat mieli jakąś wybrakowaną na sklepie i od ręki wymienili mi wszystkie zaczepy na nowe.
Napisano 28 sierpień 2012 - 08:18
Napisano 28 sierpień 2012 - 09:13
Napisano 07 marzec 2013 - 20:21
Napisano 07 marzec 2013 - 20:22
http://www.lidl.pl/c...index_35822.htm
Tym razem jest drozszy, nie ma nigdzie napisane czy sygnal jest kodowany
Napisano 15 kwiecień 2013 - 11:40
Swój pulsometr zakupiłem podobnie jak inni w lipcu 2012 roku. Jakiś tydzień temu zauważyłem problem z pękającym paskiem. Nadaje się on do wymiany, reklamacji jednak po długich poszukiwaniach nie mogę znaleźć paragonu. Czy mógłby ktoś przesłać mi skan? Byłbym bardzo wdzięczny!.
Pozdrawiam!
a wszystkim forumowiczom życzę jak najmniej dziur na drodze, których teraz nie brakuje...
[email protected]
Napisano 22 lipiec 2013 - 14:39

Napisano 30 lipiec 2013 - 08:26
Zakupiłem także ten pulsometr, mam pytanko do użytkowników którzy dłużej go używają. Funkcja TIMER posiada 3 tryby pracy cdr, cdu, cds, przytrzymując set można ustawić wartość odliczania timera po wybraniu opcji cdr, lub cdu timer liczy czas do przodu albo liczy ustawiony czas z powrotem, czyli poniekąd może działać jak interwał. Na liczniku na pierwszym planie widać ustawienie główne czasu odliczania a na wskaźniku poniżej wartość którą timer odlicza w "górę" i teraz moje pytanie czy można ustawić tak aby te wartości były różne?? Żebym mógł ustawić 5 minus wysiłku i minutę odpoczynku???
Dodaj odpowiedź