Jakie sklepy polecacie z odzieżą kolarską (cena/jakość) ?
Gosc_Rimon_*
Posted 14 March 2012 - 22:22
amazon ma jedną wadę, nie można płacić przez paypal'a i w związku z tym trzeba mieć kartę z wypukłym numerem ;/ czyli tą miedzynarodową
każda karta kredytowa jest honorowana przez amazon i inne sklepy. W USA trochę mieszają. Jeśli masz kłopot z wyrobieniem karty amazon przyjmuje też paypal. nie wiem jak dokładnie ale część moich płatności przechodzi przez pp
Posted 16 April 2012 - 14:49
przenosimy się/robimy remont/bla bla bla/itp czy zgadzasz się aby twoje zamówienie sie opoznilo o tydzien/dwa/ilestam
nie znam się, przypadek czy stała praktyka sklepów internetowych?
nie chce robić nikomu antyreklamy, wiec nie podaje, które to sklepy... ale popularne.
Posted 16 April 2012 - 15:58
różny sprzęt, różne ciuchy itp w zupełnie różnych sklepach ze sprzetem rowerowym, szosowym
a argument, że czegos tam nie ma i trzeba czekać dla mnie jest normalny i nic w nim nadzwyczajnego
chodzi mi o te teksty typu: modernizujemy stronę i system zakupów, przenosimy sie do innego pomieszczenia, i inne podobne tłumaczenia
może dziwny przypadek, ze akurat 3 na 4 razy trafiłem na podobne argumenty, moze naprawde trafiłem ze te a nie inne sklepy sie modernizowały, a moze stała praktyka i usprawiedliwienie na opóźnienia, tylko po co to niepotrzebne owijanie w bawełnę?
Posted 24 April 2012 - 12:56
Intersport
dobre i niedrogie ciuchy??
jakoś mi się to gryzie, tam jest drogo, a marek jakichś szalonych nie ma
w sklepach jak Decathlon/ Intersport jest odzież raczej dla ludzi, którzy jeżdżą dla rekreacji w weekend, nie chce im się szukać na necie ciuchów a wolą przymierzyć swoją pierwszą koszulkę rowerową więc kupują tam
ja nie znam sklepu stacjonarnego, który sprzedaje Nalini, Santini, Castelli, Craft'a czyli firm rzeczywiście kolarskich czy jak Craft firmy odzieżowej do innych sportów niż piłka nożna
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Posted 24 April 2012 - 20:15
Intersport
dobre i niedrogie ciuchy??
jakoś mi się to gryzie, tam jest drogo, a marek jakichś szalonych nie ma
w sklepach jak Decathlon/ Intersport jest odzież raczej dla ludzi, którzy jeżdżą dla rekreacji w weekend, nie chce im się szukać na necie ciuchów a wolą przymierzyć swoją pierwszą koszulkę rowerową więc kupują tam
ja nie znam sklepu stacjonarnego, który sprzedaje Nalini, Santini, Castelli, Craft'a czyli firm rzeczywiście kolarskich czy jak Craft firmy odzieżowej do innych sportów niż piłka nożna
akurat Crafta znajdziesz w Intersporcie:) spodenki, koszulki na szose i mtb, w tym sezonie ma byc tez dostepna replika radioshack-nissan-trek. odziezy do sportów innych niz pilka nozna to znajdziesz sporo, wystarczy przejsc sie po sklepie
ja polecam rowniez sklep ski team, dostepny craft i castelli, buty sidi, spec - http://www.skiteam.pl/
Posted 24 April 2012 - 20:24
a doświadczenie ma znaczenie,
pamietam jak kupowałem pierwsza kurkę kolarską w decathlonie z przymiarką (miałęm rower ATB ale chcialem jeździć jesienią) i kupiłem rozmiar XXL !!! a teraz mam rzeczy M/L, bo wiem jak mają przylegać i jak długi rękaw mi wystarcza
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Posted 25 April 2012 - 21:21
Kiedyś kupowałem niedrogo koszulki SPORTFULa - mają z 5 lat i są nie do zdarcia....
Koszulki Nalini - po prostu nie mają sobie równych
Rękawiczki szosowe - już nie pamiętam jakiej firmy przeżyły różne wypadki i dalej działają... ale nie są to marki z supermarketów,
http://zdrowo.info.pl/rower.html
Ilość ciuchów w sklepach spadła na łeb na szyję, mają wszystko polskie, a ja nie mam zupełnie do polskich zaufania, prują się, materiał to jakieś oczkowane poliestry a nie lycra z nylonem, nie jest to ani ciepłe ani wytrzymałe...
Gdzie są oryginalne włoskie ciuchy??
Posted 26 April 2012 - 10:58
Nie mają wystawionej odzieży na stronie,trzeba się do nich przejechać.
Sklep (magazyn) mają na szwalni.
Kupiłem u nich kilka rzeczy i są ok.
Nalini znajdziesz w Pabianicach .
Posted 22 May 2012 - 19:08
Czy mógłby ktoś polecic mi sklepy w Warszawie, w których jest duży wybór ubrań?? Istnieją w ogóle takie. Kręce się od jakiegoś czasu po sklepach i niestety nie ma w czym przebierac,kilkanaście sztuk i to głównie męskie rzeczy :-/ do kupowania przez internet puki co nie jestem przekonana, z rozmiarem u mnie różnie bywa, głównie S/M, ale ostatnio zamówiłam spodenki Craft'a i ogólnie ok,tylko wkładka nie przylegała dobrze i nie dało się w nich zbyt komfortowo jezdzic. Stąd właśnie moja prośba, jednak przymierzając w sklepie mam pewnośc ze wszystko jest ok,a odsyłanie i czekanie na nowy rozmiar niespecjalnie mnie bawi.
Z góry dzięki za odpowiedź, jeśli takowa się pojawi :-D
Pozdrawiam Sosq
Posted 23 May 2012 - 13:45
No nic,czyli pozostaje internet i ewentualne zaglądanie co jakiś czas do sklepów stacjonarnych z nadzieją,że sie poszczęści i akurat będzie cos co przypadnie mi do gustu i przy okazji i rozmiar bedzie w porządku :-/ (A kiedys myslalm ze najciezej kupic rower,ktory by mi podpasowal) :-P
Posted 23 May 2012 - 18:58
Z kaskiem akurat problemu nie bylo, mialam wypatrzony konkretny model,niestety nie wyprodukowano mojego rozmiaru i o zgrozo nie chciano go specjalnie dla mnie wyprodukowac na szczescie przemily sprzedawca dobral mi inny model, ktory nie roznil sie zbyt mocno od tego wybranego wczesniej przeze mnie :-D
Do ciuchow z Lidla osobiscie nie jestem przekonana.
Posted 25 May 2012 - 12:34
Obawiam się, że masz w 100% rację. W Polsce niektóre marki można dostać (i nawet w rożnych rozmiarach czy wzorach) bezpośrednio u dystrybutora, np. Mavic-a w Harfie we Wrocławiu.sosha zapomnij, Nie tylko w Warszawie ale śmiem wątpić czy w Polsce jest jakikolwiek tradycyjny sklep, w którym jest duży wybór odzieży kolarskiej z pełną rozmiarówką a z damskimi ciuchami to już tragedia.
Generalnie pozostają zakupy przez internet, albo chociażby u naszych zachodnich sąsiadów. Kiedyś byłem w sklepie Zweirad Städlter. Jeden z ich sklepów w Berlinie ma powierzchnię 10.000 m2. Można się w nim zgubić ;-)
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera