Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie sklepy polecacie z odzieżą kolarską (cena/jakość) ?

40 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 14 marzec 2012 - 20:19

amazon ma jedną wadę, nie można płacić przez paypal'a i w związku z tym trzeba mieć kartę z wypukłym numerem ;/ czyli tą miedzynarodową

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#22 Gosc_Rimon_*

Gosc_Rimon_*
  • Gość

Napisano 14 marzec 2012 - 22:22

amazon ma jedną wadę, nie można płacić przez paypal'a i w związku z tym trzeba mieć kartę z wypukłym numerem ;/ czyli tą miedzynarodową

każda karta kredytowa jest honorowana przez amazon i inne sklepy. W USA trochę mieszają. Jeśli masz kłopot z wyrobieniem karty amazon przyjmuje też paypal. nie wiem jak dokładnie ale część moich płatności przechodzi przez pp

#23 Woland

Woland
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • Skądfrom hell

Napisano 14 marzec 2012 - 22:38

Zwykly "Electron" wydawany w większosci banków obecnie wystarcza bez problemu.

#24 Damian_Bielsco

Damian_Bielsco
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 kwiecień 2012 - 14:49

3 z 4 sklepów, w których ostatnio kupowałem już po zamówieniu i po przelewie, śle mi maila o podobnie brzmiącej treści

przenosimy się/robimy remont/bla bla bla/itp czy zgadzasz się aby twoje zamówienie sie opoznilo o tydzien/dwa/ilestam

nie znam się, przypadek czy stała praktyka sklepów internetowych?

nie chce robić nikomu antyreklamy, wiec nie podaje, które to sklepy... ale popularne.

#25 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 16 kwiecień 2012 - 15:24

Damian_Bielsco, a ciuchy takie same w tych sklepach? może po prostu na dostawę ze szwalni czekają i fizycznie towaru brak.

#26 Damian_Bielsco

Damian_Bielsco
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 16 kwiecień 2012 - 15:58

nie, nie KeNaJ

różny sprzęt, różne ciuchy itp w zupełnie różnych sklepach ze sprzetem rowerowym, szosowym
a argument, że czegos tam nie ma i trzeba czekać dla mnie jest normalny i nic w nim nadzwyczajnego

chodzi mi o te teksty typu: modernizujemy stronę i system zakupów, przenosimy sie do innego pomieszczenia, i inne podobne tłumaczenia

może dziwny przypadek, ze akurat 3 na 4 razy trafiłem na podobne argumenty, moze naprawde trafiłem ze te a nie inne sklepy sie modernizowały, a moze stała praktyka i usprawiedliwienie na opóźnienia, tylko po co to niepotrzebne owijanie w bawełnę?

#27 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 16 kwiecień 2012 - 19:59

Damian_Bielsco, skoro tak to chyba takie Twoje "szczęście". Ja właśnie miałem przypadek że 2 sklepy nagle zaczynały mieć remonty itp a co się okazało to u dystrybutora produktu brak i nie ma jak dla klienta ściągnąć.

#28 hlmale

hlmale
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądlitzmanstadt

Napisano 24 kwiecień 2012 - 12:25

Kiedyś w Łodzi było kilka sklepów z markową odzieżą... teraz w grę wchodzi tylko Decathlon, Intersport, Go-sport.

Czy znacie jakieś aukcje bądź sklepy w waszych miastach gdzie są dobre i niedrogie ciuchy??

#29 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 24 kwiecień 2012 - 12:56

Intersport

dobre i niedrogie ciuchy??

jakoś mi się to gryzie, tam jest drogo, a marek jakichś szalonych nie ma
w sklepach jak Decathlon/ Intersport jest odzież raczej dla ludzi, którzy jeżdżą dla rekreacji w weekend, nie chce im się szukać na necie ciuchów a wolą przymierzyć swoją pierwszą koszulkę rowerową więc kupują tam

ja nie znam sklepu stacjonarnego, który sprzedaje Nalini, Santini, Castelli, Craft'a czyli firm rzeczywiście kolarskich czy jak Craft firmy odzieżowej do innych sportów niż piłka nożna

max dst:

#30 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 24 kwiecień 2012 - 13:20

W TK Max widziałem kiedyś kolarki Crafta na szelkach za śmieszne 50 PLNów. Niestety były na mnie za małe, bo chętnie bym wziął. Dobre ciuchy- to głównie sklepy internetowe. Ewentualnie we Wrocławiu widziałem niezły wybór w SSC- dealer Treka.
pozdrawiam

#31 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 24 kwiecień 2012 - 20:15

Intersport

dobre i niedrogie ciuchy??

jakoś mi się to gryzie, tam jest drogo, a marek jakichś szalonych nie ma
w sklepach jak Decathlon/ Intersport jest odzież raczej dla ludzi, którzy jeżdżą dla rekreacji w weekend, nie chce im się szukać na necie ciuchów a wolą przymierzyć swoją pierwszą koszulkę rowerową więc kupują tam

ja nie znam sklepu stacjonarnego, który sprzedaje Nalini, Santini, Castelli, Craft'a czyli firm rzeczywiście kolarskich czy jak Craft firmy odzieżowej do innych sportów niż piłka nożna

akurat Crafta znajdziesz w Intersporcie:) spodenki, koszulki na szose i mtb, w tym sezonie ma byc tez dostepna replika radioshack-nissan-trek. odziezy do sportów innych niz pilka nozna to znajdziesz sporo, wystarczy przejsc sie po sklepie ;)

ja polecam rowniez sklep ski team, dostepny craft i castelli, buty sidi, spec - http://www.skiteam.pl/

#32 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 24 kwiecień 2012 - 20:24

w sumie jak się zna swoje wymiary i ma się doświadczenie w kupowaniu to przez neta lepiej bo wikeszy wybór, taniej i szybciej

a doświadczenie ma znaczenie,
pamietam jak kupowałem pierwsza kurkę kolarską w decathlonie z przymiarką (miałęm rower ATB ale chcialem jeździć jesienią) i kupiłem rozmiar XXL !!! a teraz mam rzeczy M/L, bo wiem jak mają przylegać i jak długi rękaw mi wystarcza

max dst:

#33 hlmale

hlmale
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądlitzmanstadt

Napisano 25 kwiecień 2012 - 21:21

Kiedyś kupowałem niedrogo koszulki SPORTFULa - mają z 5 lat i są nie do zdarcia....
Koszulki Nalini - po prostu nie mają sobie równych
Rękawiczki szosowe - już nie pamiętam jakiej firmy przeżyły różne wypadki i dalej działają... ale nie są to marki z supermarketów,
http://zdrowo.info.pl/rower.html
Ilość ciuchów w sklepach spadła na łeb na szyję, mają wszystko polskie, a ja nie mam zupełnie do polskich zaufania, prują się, materiał to jakieś oczkowane poliestry a nie lycra z nylonem, nie jest to ani ciepłe ani wytrzymałe...

Gdzie są oryginalne włoskie ciuchy??

#34 Eskimo

Eskimo
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądgdańska 80

Napisano 26 kwiecień 2012 - 10:58

Jak niedrogo to TOP PRINT .
Nie mają wystawionej odzieży na stronie,trzeba się do nich przejechać.
Sklep (magazyn) mają na szwalni.
Kupiłem u nich kilka rzeczy i są ok.

Nalini znajdziesz w Pabianicach .

#35 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 maj 2012 - 19:08

Witam
Czy mógłby ktoś polecic mi sklepy w Warszawie, w których jest duży wybór ubrań?? Istnieją w ogóle takie. Kręce się od jakiegoś czasu po sklepach i niestety nie ma w czym przebierac,kilkanaście sztuk i to głównie męskie rzeczy :-/ do kupowania przez internet puki co nie jestem przekonana, z rozmiarem u mnie różnie bywa, głównie S/M, ale ostatnio zamówiłam spodenki Craft'a i ogólnie ok,tylko wkładka nie przylegała dobrze i nie dało się w nich zbyt komfortowo jezdzic. Stąd właśnie moja prośba, jednak przymierzając w sklepie mam pewnośc ze wszystko jest ok,a odsyłanie i czekanie na nowy rozmiar niespecjalnie mnie bawi.
Z góry dzięki za odpowiedź, jeśli takowa się pojawi :-D
Pozdrawiam Sosq

#36 Gosc_Rimon_*

Gosc_Rimon_*
  • Gość

Napisano 23 maj 2012 - 10:44

sosha zapomnij, Nie tylko w Warszawie ale śmiem wątpić czy w Polsce jest jakikolwiek tradycyjny sklep, w którym jest duży wybór odzieży kolarskiej z pełną rozmiarówką a z damskimi ciuchami to już tragedia.

#37 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maj 2012 - 13:45

Uhum,to pocieszająca informacja, dzieki :-D
No nic,czyli pozostaje internet i ewentualne zaglądanie co jakiś czas do sklepów stacjonarnych z nadzieją,że sie poszczęści i akurat będzie cos co przypadnie mi do gustu i przy okazji i rozmiar bedzie w porządku :-/ (A kiedys myslalm ze najciezej kupic rower,ktory by mi podpasowal) :-P

#38 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 23 maj 2012 - 17:07

ja tez mam problem z kupieniem ciuchów... Dobrze że przynajmniej koszulko z lidla są fajne :D A gacie to niestety chyba internet zostaje.
Z kaskiem tez mam problem...

#39 sosha07

sosha07
  • Użytkownik
  • 193 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maj 2012 - 18:58

To u mnie odwrotnie. Spodenki udaje mi sie kupowac w stacjonarnych,ale z koszulkami porazka. Moze wynika to stad ze ja strasznie wybredna jestem :-P
Z kaskiem akurat problemu nie bylo, mialam wypatrzony konkretny model,niestety nie wyprodukowano mojego rozmiaru i o zgrozo nie chciano go specjalnie dla mnie wyprodukowac na szczescie przemily sprzedawca dobral mi inny model, ktory nie roznil sie zbyt mocno od tego wybranego wczesniej przeze mnie :-D
Do ciuchow z Lidla osobiscie nie jestem przekonana.

#40 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 maj 2012 - 12:34

sosha zapomnij, Nie tylko w Warszawie ale śmiem wątpić czy w Polsce jest jakikolwiek tradycyjny sklep, w którym jest duży wybór odzieży kolarskiej z pełną rozmiarówką a z damskimi ciuchami to już tragedia.

Obawiam się, że masz w 100% rację. W Polsce niektóre marki można dostać (i nawet w rożnych rozmiarach czy wzorach) bezpośrednio u dystrybutora, np. Mavic-a w Harfie we Wrocławiu.
Generalnie pozostają zakupy przez internet, albo chociażby u naszych zachodnich sąsiadów. Kiedyś byłem w sklepie Zweirad Städlter. Jeden z ich sklepów w Berlinie ma powierzchnię 10.000 m2. Można się w nim zgubić ;-)

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

Dodaj odpowiedź