Skocz do zawartości

Kross Enyo, metamorfoza do ITT:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 23 sierpień 2011 - 18:52

Dawno dawno temu, gdy zająłem się kręceniem km zapragnąłem mieć szosę. Wybór padł na Krossa Enyo. Po latach zapragnąłem mieć maszynę do jazdy na czas. Zbierałem części, zbierałem na ramę do ITT. Niestety wypadek zniszczył te cudowne plany i kupiłem zamiast ramy cały rower. Już go tu wrzucałem. Orbea Aqua, narowiste bydle:D
Z tamtych klamotów i ze starej ramy i klamkomanetek wczoraj uciułałem rowerek:)
A oto specyfikacja:

Rama: Kross Enyo 2005
Widelec: Kross
Manetki: Sora
Hamulce: Tektro 725
Przerzutka przód: Sora [śruba mocująca jest od dura ace:P]
Przerzutka tył: Sora
Korba: Sora, 175mm, 50/34
Kaseta: Sram
Łańcuch: KCM
Kierownica: Pro Synop Alu
Mostek: 3T ARX Team
Siodło: Selle Italia NT1
Koła: BG Glass ale jaki dokładnie model to nie wiem[z tyłu naklejki mavica bo koło było serwisowane w sklepie Pana Szurkowskiego i mi Panowie nakleili ku mojej radości:)]
Szytki: Tufo S2
Pedały: JAR
Linki i pancerze: robocze:P

Dwie fotki. Jest kilka różnic. Jedno zdjęcie jest z przed kilku miesięcy, wtedy przerzuciłem część klamotów do tej ramy i innego widelca[accent się połamał] dla tego jest różnica w fotkach. Drugą różnicą są hamulce.
Wrzucam takie fotki bo mój szajsung lepszych nie zrobi. Fotki z różnicami aby poprawić odbiór rowerka po złożeniu pomimo braku ostrości. Linki tak się walają bo nie są jeszcze pod owijką:) Mam nadzieję że się spodoba:)

https://picasaweb.go...feat=directlink

https://picasaweb.go...feat=directlink

#2 borasad

borasad
  • Użytkownik
  • 202 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 23 sierpień 2011 - 19:17

Masz najlepiej brzmiący rower w okolicach Siedlec :-D :-D I przedni hamulec zamocowałeś przednio :mrgreen: :mrgreen: , przynajmniej tak jest na 1 zdjęciu. Pomyśl może o dodaniu jakiś ciekawych elementów aerodynamicznych. Ciekawa była by kartonowa/plastikowa nakładka na sztycę w aerodynamicznym kształcie ;-) Przy takiej długości sztycy jest o co walczyć :-P

#3 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 23 sierpień 2011 - 19:20

Masz najlepiej brzmiący rower w okolicach Siedlec :-D :-D I przedni hamulec zamocowałeś przednio :mrgreen: :mrgreen: , przynajmniej tak jest na 1 zdjęciu. Pomyśl może o dodaniu jakiś ciekawych elementów aerodynamicznych. Ciekawa była by kartonowa/plastikowa nakładka na sztycę w aerodynamicznym kształcie ;-) Przy takiej długości sztycy jest o co walczyć :-P

mózgi z tektro już tak wydumali że te 725 jak próbowałem zamontować w przodu to się nie mieści a od tyłu widelca to już działa wszystko jak trzeba:)

#4 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 sierpień 2011 - 20:28

innowacyjne podejście do jazdy na czas :lol:

#5 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:48

kompaktowa korba w czasówce?

#6 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2011 - 00:49

kilka części pozostało ze starej szosy, to co się nadawało po wypadku, a nie miałem zamiennika do itt

#7 user1215

user1215
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 27 sierpień 2011 - 06:41

Może na górskie czasówki? Kadencja musi być odpowiednia nie?

#8 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 sierpień 2011 - 07:03

borasad, Taki kask by pasował jako dodatek aero http://www.ebay.com/...=item336b06791b

#9 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 27 sierpień 2011 - 18:06

Ja pierdzielę ale rower ;D Rama Krossa i mostek 3T nie ma co..

#10 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 postów
  • SkądWieszowa

Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:48

Mówiąc delikatnie - piękny to on na pewno nie jest, ale brawo za innowacje :idea:

#11 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 23:39

Mówiąc delikatnie - piękny to on na pewno nie jest, ale brawo za innowacje :idea:

jak się nie ma co się lubi to..;) się ma najzajebistrzego krossa na świecie:D