Panie, Panowie - rodzi się powoli pomysł (aż wstyd przyznać, ale wyszedł od zaprzyjaźnionych Norwegów) na zorganizowanie serii wyścigów na torze; plany jak na razie są jeszcze nie do końca sprecyzowane co do konkretnych konkurencji - ma być mix sprinterski i enduro - więc z teorii dla każdego coś się znajdzie.
Nie wiadomo ile będzie rowerów do dyspozycji na miejscu w Pruszkowie - więc warto mieć swój (torowy) - jak ktoś nie ma - w perspektywie miesiąca powinno być wiadomo ile ich będzie do wypożyczenia. Odnośnie odpłatności też jeszcze nie zapadła decyzja.
Warto spróbować - powinno przyjechać parę osób które na tegorocznych ME Mastersów coś tak osiągnęły - więc poziom powinien być dobry.
Jak będę się czegoś więcej dowiadywać - dam znać. Jak ktoś chętny - niech da znać - jak to się mówi - 'policzmy się'.
TOR - Pruszków - zawody - Grudzień (15-18) 2011
Started By
MiSzA
, 15 wrz 2011 14:39
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:40
Również się piszę! Choćbym się musiał zapożyczyć i tak przyjadę
Pamiętam, że na koniec zeszłego roku i początek tego, miałeś MiSzA już takie pomysły.
Jeśli tor nie zarabia na siebie, to może my pomożemy
EDIT: Oczywiście wszystkie konkurencje średniodystansowe są moje
Pamiętam, że na koniec zeszłego roku i początek tego, miałeś MiSzA już takie pomysły.
Jeśli tor nie zarabia na siebie, to może my pomożemy
EDIT: Oczywiście wszystkie konkurencje średniodystansowe są moje
Napisano 15 wrzesień 2011 - 18:18
1km to się jeszcze jeździ może ??? Lub coś podobnego to ja jestem na TAK. Wyścig punktowy jakby był to miód malina. Rower będzie jakby co.
Napisano 16 wrzesień 2011 - 00:04
Jak tylko będę coś więcej wiedział to dam znać; ale jedno jest pewne - to coś na pewno się odbędzie. Nie wiem tylko na jakich zasadach - poza tym, że jest to zaproszenie otwarte Na chwilę obecną wystarczy.
Znając skład Norwegów którzy się wybierają i to organizują, to można założyć że na pewno będą chcieli pojechać 200m, 1k, pewnie też indywidualny na dochodzenie. Punktowy też chyba da się zrobić. W końcu to się na ME Masters jeździ. Nie wiem tylko czy będziemy mieli bramki do zatrzymanego czy będziemy puszczać z ręki.
Znając skład Norwegów którzy się wybierają i to organizują, to można założyć że na pewno będą chcieli pojechać 200m, 1k, pewnie też indywidualny na dochodzenie. Punktowy też chyba da się zrobić. W końcu to się na ME Masters jeździ. Nie wiem tylko czy będziemy mieli bramki do zatrzymanego czy będziemy puszczać z ręki.
Napisano 10 październik 2011 - 23:45
Na razie jest tak - termin 16-18.12.2011 - potwierdzony.
Pierwsze przymiarki do serwowanych dań:
Friday
Session 1: Kilo
S2: Scratch race
Saturday
S1: Sprint Qualifying, team pursuit
S2: Sprint Finals; points race
Sunday
S1: Team sprint, "the hour" (some really sick guys requested it)
Niestety - impreza jest droga - na razie jest 15 osób z zagranicy które są pewne; ja też na pewno biorę udział - wychodzi jakieś 140 zł na łeb. Nie wiem jeszcze co z pomiarem czasu, czy będziemy mieli jakiś sędziów itp. Ale się dowiem. Podany wyżej plan jest oczywiście dopiero dopracowywany. Więcej info będzie pewnie po ME Masters (jakoś teraz są).
Pierwsze przymiarki do serwowanych dań:
Friday
Session 1: Kilo
S2: Scratch race
Saturday
S1: Sprint Qualifying, team pursuit
S2: Sprint Finals; points race
Sunday
S1: Team sprint, "the hour" (some really sick guys requested it)
Niestety - impreza jest droga - na razie jest 15 osób z zagranicy które są pewne; ja też na pewno biorę udział - wychodzi jakieś 140 zł na łeb. Nie wiem jeszcze co z pomiarem czasu, czy będziemy mieli jakiś sędziów itp. Ale się dowiem. Podany wyżej plan jest oczywiście dopiero dopracowywany. Więcej info będzie pewnie po ME Masters (jakoś teraz są).
Napisano 20 październik 2011 - 14:30
Witam.
Czy są jakieś informacje na temat "zawodów"?
Jak wyglądałaby sprawa ze sprzętem. Czy zamawiać i rejestrować rowery na własną rękę?
Problemem są też noclegi dla dojeżdżających, może ktoś pokusiłby się o pomoc w tej sprawie?
Czy istnieje jakaś większa/oficjalna reklama tej imprezy? Zwiększyłoby to potencjalnych zawodników.
Czy istnieje jakaś oficjalna lista zgłoszeń?
Nie muszę mówić, że termin "przyświąteczny" jest trochę kłopotliwy, więc należy już zastanawiać się nad urlopem, finansami i dojazdem.
Pozdrawiam.
Czy są jakieś informacje na temat "zawodów"?
Jak wyglądałaby sprawa ze sprzętem. Czy zamawiać i rejestrować rowery na własną rękę?
Problemem są też noclegi dla dojeżdżających, może ktoś pokusiłby się o pomoc w tej sprawie?
Czy istnieje jakaś większa/oficjalna reklama tej imprezy? Zwiększyłoby to potencjalnych zawodników.
Czy istnieje jakaś oficjalna lista zgłoszeń?
Nie muszę mówić, że termin "przyświąteczny" jest trochę kłopotliwy, więc należy już zastanawiać się nad urlopem, finansami i dojazdem.
Pozdrawiam.
Napisano 20 październik 2011 - 15:06
Nic ponad to co pisałem wyżej - bo będą to "zawody" czysto amatorskie - tj. bez sędziów, regulaminu itp, itd - pomiar czasu stoperem [choć to akurat dałoby się załatwić, ale szkoda czasu i pieniędzy na sprzęt - impreza na razie i tak jest droga, bo jest paręnaście osób a koszty duże: na dzień dzisiejszy wychodzi ok. 140 zł na łebka]. Bardziej to spotkanie towarzyskie (choć międzynarodowe) - następne edycje będą bardziej 'bogate' - popracujemy nad zorganizowaniem sedziów itp, itd - ale na razie, na przepał - pełen spontan