Pierwsze MP masters w kryterium ulicznym
Posted 18 September 2011 - 17:32
Bardzo selektywna trasa to mało powiedziane
Po prostu niebezpieczna. W regulaminie zauważyłem, że powiadomiono szpitale, chyba jednak organizator zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa.
Posted 19 September 2011 - 00:50
Nie mogę dokopać się na tej stronie do trasy, ale czy się nie mylę ma być zjazd Karową???dla mnie ta trasa to jakaś pomyłka
Trasa:
http://www.komisjama...60b9455bdc7c375
Posted 19 September 2011 - 10:24
http://www.komisjama...apper&Itemid=77
Posted 19 September 2011 - 11:36
można w tym kryterium wystartować bez licencji?zapowiada się smakowicie! szkoda tylko że jeszcze mam 2 imprezy do wyboru tego dnia :-(
Można: http://komisjamaster...lamin_mp_kp.pdf
Smakowity będzie zjazd po bruku jeśli spadnie deszcz :mrgreen:
Posted 19 September 2011 - 11:54
Posted 19 September 2011 - 16:06
Jak trudność puścić rundę w przeciwną stronę, było by bezpiecznie.Ale też zdaje sobie sprawę, że na pewno największą trudnością jaką napotykają organizatorzy wyścigów szosowych to reorganizacja ruchu samochodowego i komunikacji i tu chyba jest pies pogrzebany :roll:
Obadaj trasę i wtedy się wypowiadajojtam ojtam ktoś kto tam wystartuje robi to na własna odpowiedzialność. jeżeli ktoś się boi lub ma słabą technike to zostanie w domu(nie chce nikogo urazić). obadam jutro trasę bo nie wiem czy startowałbym na szosówce czy przełaju.
Posted 19 September 2011 - 20:12
Eeee tam Krzyś jak zaczyna się zjazd to robi się atak na winkiel i dalej idzie jak po maśle :-P No dobra a tak serio to też bym zwątpił takiej jazdy po bruku.......wiem o czym mówię, ponieważ często jeździłem po Karowej w dół w tygodniu, pomiędzy Pruszkowskimi sobotami i czasem jak już miałem dość jazdy po tej kostce to zasuwałem chodnikiem bo tam jest trochę równiej........ale bynajmniej nie wyobrażam sobie jazdy chodnikiem w czasie kryterium :-?Ja się zapisałem ale chyba zrobię podobnie, bo znając moje umiejętności techniczne odpadnę gdzieś na tym trudnym zjeździe...
Posted 19 September 2011 - 20:43
Próbuje sobie wyobrazić upadek na takiej trasie....... brrrr.
Ale o to chyba chodzi W Pro tourze też dobiera się trasy żeby były po pierwsze widowiskowe, po drugie łechtały władze, czy oficjeli, a dopiero po trzecie albo czwarte były wyzwaniem dla kolarza.
Łatwo mi się mądrzyć bo nie jadę, ale może być tam katastrofa dla zawodnika no i dla roweru
Ale jak mi tylko czas pozwoli wpadnę zoabczyć i poobgryzać paznokcie widząc zjeżdżających kolarzy
Posted 19 September 2011 - 20:59
I później wyniki:
1m X - Wa-wa
2m Y - Wa-wa
3m Z - Wa-wa ;-) ;-) ;-)
EDIT: jest mała prośba do miejscowych. Gdzie najlepiej zaparkować (blisko biura zawodów) ?
Posted 19 September 2011 - 21:31
Tym którzy nie znają tej ulicy radzę, żeby trochę wcześniej przyjechali i zrobili rekonesans, poznali warunki, nawierzchnie, profil i zakręty.
krzy1976, no to jesteśmy umówieni, z rana Babka, a potem jedziemy na Karową pokibicować Ośce, myślę, że Adaś Ż. powalczy o pierwszą trójcę. Akurat wyrobimy się na start M30.
miszleu,condoor,frixfrot podłączacie się ?
Co do parkowania to ciężko mi powiedzieć, ale na Krakowskie Przedmieście nie wiedziesz autem.
Posted 19 September 2011 - 21:34
Tak mam zamiar zrobić :-DTym którzy nie znają tej ulicy radzę, żeby trochę wcześniej przyjechali i zrobili rekonesans, poznali warunki, nawierzchnie, profil i zakręty.
Co z tym parkowaniem, da ktoś cynka ?