Hamulce i klocki
Posted 22 April 2016 - 18:49
sts, ja zmieniłem z shimanowskich na swissstopy niebieskie, o takie http://www.swissstop...s/flashpro/bxp/i różnica jest spora. Oczywiście na plus.
Posted 22 April 2016 - 20:48
Te niebieskie swissy sa warte kazdego zeta.
Posted 23 April 2016 - 19:25
Każde klocki "niszczą" obręcz, jedne mniej inne bardziej, swiss stop, kólstop czy inny "stop" zeżre ci obręcz prędzej czy później, oryginalne shimano nie są wcale najgorszymi klockami.
Posted 23 April 2016 - 20:12
Posted 23 April 2016 - 20:14
Albo będą lepiej hamować (większe tarcie), albo mniej zużywać obręcz (mniejsze tarcie). No, chyba że same będą się zużywały w absurdalnym tempie, ale to raczej żadna oszczędność - przerzucić zużycie z obręczy na okładzinę. Fizyki nie oszukasz.
- astronom and radomir82 like this
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 23 April 2016 - 20:41
można odczytać tak, jakby można było mieć ciastko i zjeść ciastko.lepiej pozniej niz predzej i jak jeszcze do tego maja lepiej hamowac
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 23 April 2016 - 20:45
Pewnie zjezdziles juz nie jedna obrecz na niebieskich swissach albo kilo tych klockow na jakiejs obreczy.
Posted 23 April 2016 - 20:50
Chyba nie takie banały, skoro ten tekst
można odczytać tak, jakby można było mieć ciastko i zjeść ciastko.
Dokładnie. Albo szybciej zetrzemy obręcz, albo klocki.
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 24 April 2016 - 00:51
Fiziki nie oszukacie:)
Posted 25 April 2016 - 11:32
A tam bzdury. Pomijacie wiele czynników wpływających na hamowanie. "Niższa temperatura" i mniejsza siła nacisku potrzebna do zatrzymania, przy lepszch klockach, powodują mniejsze zużycie i obręczy i klocków.
Fiziki nie oszukacie:)
Racja! To przeprowadźmy się na Antarktydę, kupmy frezarkę do lodu żeby sobie w miarę równe drogi zrobić, i w drogę!
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."