Witam!
Jak w temacie jest okazja kupić GIPIEMME TECNO 416 na maszynach za 350zł.
Moje pytanie brzmi czy ktoś miał kontakt z tymi kołami, jak one się sprawują itp. Zależy mi jedynie na solidnych kołach (nie biorę pod uwagę wagi), abym mógł się nimi długo nacieszyć, ponieważ jeżdżę tylko amatorsko, dla przyjemności i kondycji.
Link do alledrogo: LINK
Jeśli ktoś posiada lub posiadał te koła to byłbym wdzięczny za informacje, ponieważ w sieci dość mało na ich temat.
Oczywiście kluczowa sprawa czy wg. was koledzy opłaca się za te pieniądze ten sprzęt nabyć?
Pozdrawiam fryc04 :-)
Koła GIPIEMME TECNO 416 (czy warto?)
Started By
fryc04
, 26 wrz 2011 20:08
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 wrzesień 2011 - 10:29
To nie jest niski model tylko leciwy. Koła ważą poniżej 2kg :mrgreen: , ale mają dosyć ciężkie piasty o poprawia rozkład masy rotującej. Podobnej klasy mavic cosmic kosztował 1500zł ale miał 30mm stożek tu mamy 40. I UWAGA koła można odchudzić 200g na piastach
. Szprychy są DT.
Koła są podobne do Campagnolo Shamal.
ps. koła te za granicami naszego kraju nie chodzą w tak niskich cenach.
Koła są podobne do Campagnolo Shamal.
ps. koła te za granicami naszego kraju nie chodzą w tak niskich cenach.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.
<p>
<p>
Napisano 28 wrzesień 2011 - 19:07
Ja szukam kół które się płynnie i lekko toczą i żeby były żywotne. Waga czy jakieś zbijanie po 100g jak dla mnie jest bezpodstawne. Teraz mam jakieś mavic stare ale toczą się dość płynnie, tylko z tyłu ten bębenek zaczyna przepuszczać. Najwyżej kupie takie samo koło jak mam tylko na nowej piascie i będe jeździł dalej.