ROAD Maraton - podsumowanie seozonu 24.11.2012
Posted 17 November 2011 - 15:04
Górskie trasy w Ustroniu i Rajczy są chyba jednak za trudne na kwiecień.
I mówi to ktoś kto ma góry pod samym nosem :mrgreen:
Dlatego mam do nich respekt. ;-)
Z reguły w kwietniu forma nie jest jeszcze wysoka, a "umieranie" na podjeździe nie jest zbyt przyjemne. Przecież nawet zawodowcy nie jeżdżą w kwietniu wyścigów po wysokich górach (które dla amatorów są odpowiednikiem Beskidu Śląskiego i Żywieckiego).
Posted 17 November 2011 - 15:29
Posted 17 November 2011 - 19:50
wybór pomiędzy lipcem a kwietniem, lepiej jest zorganizować maraton w lipcu. Wtedy forma jest lepsza i przyjemniej jeździ się po górach. Dodatkowo można połączyć wyjazd do Rajczy z innymi wyścigami po polskich "hopkach".
Jakoś ja od zawsze lepszą formę mam w kwietniu, a w okolicach lipca przychodzi kryzys ;-) , także wyścigi powinny być w miarę regularnie rozłożone od początku kwietnia do końca października, a nie tak jak w Polsce że sezon trwa 3-4miesiące :cry: .
Posted 18 November 2011 - 07:15
Mnie też się tak wydaje. Jesteśmy amatorami i jeździmy ile się da, w rozsądnych odstępach .Jakoś ja od zawsze lepszą formę mam w kwietniu, a w okolicach lipca przychodzi kryzys , także wyścigi powinny być w miarę regularnie rozłożone od początku kwietnia do końca października, a nie tak jak w Polsce że sezon trwa 3-4miesiące .
Argumenty za tym ze zawodowcy nie jeżdżą w kwietniu są słabe.
W styczniu jest np wyścig w Australii ;-)
KWIECIEŃ !!!!!!! ;-) jest OK
Posted 18 November 2011 - 07:35
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
#73 Gosc_Kuba1987_*
Posted 18 November 2011 - 08:39
Posted 18 November 2011 - 13:14
A za wypełnieniem terminu kwietniowego jestem za, ale najlepiej nowym maratonem. Ale to już zależy od organizatora.
Zauważyłem też, że wypowiada się tu parę osób, które cykl Road Maraton traktują jako przygotowanie do innych zawodów. A chodzi o to, aby Road Maraton był głównym celem.
Posted 18 November 2011 - 14:49
Posted 21 November 2011 - 15:13
kwiecień - ściganie tak, ale raczej nie wysokie góry: dziury w drogach, śnieg na poboczu, żwir po zimie itp rzeczy często dopiero w maju znikają z beskidzkich tras - dojdą łatwiejsze trasy - wpisujemy na kwiecień
maj - Równica tradycyjnie, 12,19 lub 26 do rozważenia
lipiec - kiedy lepiej Rajcza TOUR: 14-ego przed TDP Amatorów ale tydzień po Pętli czy 21-ego tydzień przed Tatrytour?
sierpień - 18 ego jest luźniej ale .... zostawiamy luźniejszy na rodzinne sprawy, urlopy i turystykę 8-)
pozdr