Skocz do zawartości

Zdjęcie

ROAD Maraton - podsumowanie seozonu 24.11.2012

208 odpowiedzi w tym temacie

#121 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 08 grudzień 2011 - 08:31

dlaczego dla drobnych ciułaczy? mi się wydaje że tak jest ciekawiej, mniej kalkulowania, trzeba będzie jeździć wszystko ile się da i do końca sezonu, a nie wyliczanki typu na Petli zakosimy tyle punktów na RT tyle, dorzucimy Rajcze Ustroń i coś wpadnie jeszcze po drodze i klasyfikacja nasza;) uważam że tak jak jest do tej pory, jest sprawiedliwie.

#122 Tomek Wójcik

Tomek Wójcik
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 grudzień 2011 - 16:56

Tak , tylko te wszystkie wyjazdy drużynowe to straszna kasa się robi....
Tu bardziej nie dla ciułaczy, a dla tych co mają bogatego sponsora, jest największa szansa na wygraną.
A może jedno i drugie. :roll:

#123 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 08 grudzień 2011 - 17:07

To też racja z tą kasą, rzeczywiście jak ktoś chce obskoczyć wszystko to już pieniądze są spore.
Ja jeżdżę tylko góry bo płaskie mnie nie interesuje, więc dla mnie to pół biedy.
Więc może lepiej niech to ustalają "drużynowcy";)

#124 Gosc_Andrzej M_*

Gosc_Andrzej M_*
  • Gość

Napisano 10 grudzień 2011 - 09:42

Niech zostanie tak, jak było. Dla nas też ciężko jest objechać wszystkie, ale jest to najbardziej sprawiedliwe rozwiązanie.

#125 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 11 grudzień 2011 - 16:02

Spytam również tutaj,jaki jest ostateczny termin zgłaszania Teamów i na jakich zasadach? Mam nadzieję że sensownie będzie mozna zglosić do wiosny przed pierwszym startem bez kłopotu. ;-)

#126 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 11 grudzień 2011 - 17:35

Zgłoszenia czym wcześniej tym lepiej ;-)
Można dana drużynę wpisać na stronkę i będzie to już pewnego rodzaju reklama ;-)
Może macie jakieś logo drużyny to też mile widziane ;-)
A tak na poważnie.
Zgłaszać będzie można nawet na koniec roku 2012.
Z tym że drużynie zaczynają się liczyć pkt. dopiero od zgłoszenia drużyny na tydzień przed pierwszą imprezą. Przykład (Jeżeli ktoś zgłosi drożynę 19 kwietnia pkt. policzymy dopiero od Żmigrodu)
Skład będzie liczył od 4 do 10 osób i będzie niezmienny przez cały sezon.
Jeżeli macie 11 osób zróbcie 2 drużyny 5 i 6 osób, chodzi o to by było jak najwięcej drużyn.

Prośba z mojej strony.
Jeżeli macie już drużynę to proszę was o zgłaszanie jak najwcześniej.
Przynajmniej nazwę (kapitana) i min. 4 osoby ;-)
Nawet jeżeli macie niepewne osoby.
Do 15 kwietnia 2012 możecie zmieniać dowolnie skład.
Chyba że jakaś impreza będzie jeszcze wcześniej ;-).
Przygotowanie odpowiednich tabel zajmuje trochę czasu. A jak mi się zgłosi 15 kwietnia - 20 drużyn to pierwsze wyniki opublikuje w połowie sierpnia zamiast po prologu w Orzeszu ;-)
Chciałbym mieć czas na sprawdzenie danych.
Pzdr. Tomek

#127 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 11 grudzień 2011 - 17:39

No to zgłaszamy Nutraxxa :mrgreen:

#128 Gosc_Andrzej M_*

Gosc_Andrzej M_*
  • Gość

Napisano 11 grudzień 2011 - 19:32

Tomek JAS-KÓŁKI także możesz wpisać, skład będzie podobny jak w tym roku, pod koniec stycznia oficjalnie wszystko prześlemy.

#129 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 12 grudzień 2011 - 07:29

Czyli już więcej nie trzeba ;-)
Mamy 3 miejsca pewne ;-)
Po znajomości
1_RMT
2_Jas-kółki
3_Nutraxx - jako debiutujący :-)
Nutraxx jest za silny by rywalizować fair play z nami, więc musimy zrobić to przy stoliku, a nie na szosie

#130 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 grudzień 2011 - 11:23

Wybaczcie, że troszkę poza tematem, ale mam pytanie odnośnie imprez pokrewnych.
Wieśku, widzę że został umieszczony kalendarz Uphill MTB na 2012 :) Wiesz może czy to ostateczna wersja, bo latem pan Andrzej(?) wspominał o możliwości zrobienia edycji na Słowacji, a tu: http://www.uphillmtb...hill/2012/1.png
wygląda jakby lista była już zamknięta.

#131 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 12 grudzień 2011 - 12:40

Słowacja nie jest w planach. Andrzej fajnie gada ;-)
Ten kalendarz jest aktualny.

#132 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 grudzień 2011 - 13:10

Hehe, ok, dzięki za odpowiedź :)

#133 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 12 grudzień 2011 - 20:38

Mam pewną wątpliwość dotyczącą klasyfikacji generalnej... Jeśli mamy 17 wyścigów a do generalki liczy się 6 najlepszych... to wyobraźmy sobie, że mamy trzech osobników, z których każdy na 6 najlepszych ma 4 pierwsze miejsca i po 2 drugie miejsca... każdy z nich ma zatem tyle samo punktów. Jak zatem wyłonimy zwycięzcę generalnego? Jesli na dotychczasowych warunkach, że starszy ma pierwszeństwo, to w zasadzie starsi górą w tym roku. A mówię tylko o pierwszym miejscu- im dalej w klasyfikacji, tym więcej takich możliwości jednakowej punktacji.

#134 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 12 grudzień 2011 - 20:41

bo w to, że pojawi się sytuacja, że będzie w tej samej kategorii dwóch z kompletem 6 zwycięstw, to głęboko wierzę

#135 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 12 grudzień 2011 - 21:23

oj tam oj tam;) wszyscy się uwzieli na te generalki czy jak, na mtbforum dyskusja toczy się od kilku dni;P

#136 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 12 grudzień 2011 - 22:19

Jeśli mamy 17 wyścigów a do generalki liczy się 6 najlepszych.

Z tego co kojarzę, to nie było sztywno 6 tylko 2/3 ogółu, czyli w tym wypadku 11. Co nie zmienia faktu, że dalej jest szansa na opisaną przez Ciebie sytuację.

Ja natomiast popieram przedmówców piszących żeby nie wliczać wszystkich imprez do klasyfikacji drużynowej. Nic tylko się cieszyć że imprez jest już 17, ale to faktycznie robi się bardzo duży wydatek, dodatkowo trzeba wygospodarować kilkanaście weekendów. Licząc tylko określoną część imprez uzyskujemy pewność, że o zwycięstwie w większym stopniu będzie decydował poziom sportowy.

#137 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 12 grudzień 2011 - 22:31

oj tam oj tam;) wszyscy się uwzieli na te generalki czy jak, na mtbforum dyskusja toczy się od kilku dni;P

Jędruś,w jakim Teamie jesteś ? :-P

#138 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 13 grudzień 2011 - 01:00

Pytanie trochę z innej beczki - choć, właściwie to nie - bo do orgów: jak się mają do wyścigów Mastersi? Pamiętam że jakiś czas temu były pewne ... kontrowersje związane ze startem tych strasznych profesjonalistów ;) a widzę że pojawiła się Rakietowa w kalendarzu. Mastersi będą mogli startować? Pytam, bo chciałem obskoczyć wszystkie czasówki w ramach RM a będę miał licencję Mastersa.

#139 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 13 grudzień 2011 - 07:01

Jędruś,w jakim Teamie jesteś ? :-P

Piotruś w żadnym:)dlatego co do generalki drużynowej się już nie wypowiadam ponieważ ona mnie nie interere. Ale indywidualna generalka mnie interesuje i nie chcę żeby doładowali 11 startów do generalnej bo mnie nie stać żeby tyle pojechać w RM.
Co do hipotetycznej sytuacji dwóch ludzi na pierwszym miejscu z tą samą ilością punktów, to ja bym rozwiązał to tak, że kto wyżej na Pętli Beskidzkiej ten wygrywa, bo Istebna to chyba najtrudniejszy maraton jednodniowy w tym cyklu.

#140 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 13 grudzień 2011 - 10:05

Na Demo Day było ogłoszone:
Dla tych co nie byli lub nie słyszeli.;-)

indywidualnie:
Liczymy 6 najlepszych etapów (etapów nie imprez).
Ja osobiście bylem za wszystkimi imprezami, by dać większe szanse ciułaczom pkt. takim jak ja ;-). Niewiele to zmienia w generalce a jest prostsze ;-)
Nadal młodszy ustępuje miejsca starszemu. I nie ma problemu z pierwszym miejscem.

drużynowo:
liczymy wszystkie imprezy (4 najlepszych z każdej).
Zycie pokazalo że nie trzeba wystartować na wszystkich i wygrać. Przykład bikeholicy którzy nie startowali w Żmigrodzie i mogli jeszcze pominąc jedną imprezę, a i tak by wygrali.
Koszty można zminimalizować.
Ja osobiście w 2010 spałem 2 razy w aucie, w Parczewie i Brodnicy.;-)
Jak się chce to można ;-).

Mastersi i zawodowcy mogą startować ;-)
Pzdr. Tomek

Dodaj odpowiedź