ROAD Maraton - podsumowanie seozonu 24.11.2012
Started By
Wiesiek Legierski
, 27 wrz 2011 13:14
208 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 grudzień 2011 - 12:47
Szkoda przeznaczać sierpień na przerwę urlopową w zawodach z oczywistych względów: jest to ciepły miesiąc i jeden, powiedzmy z maksymalnie z sześciu, w których można się w Polsce praktycznie ścigać na szosie. Jeśli organizatorzy są gotowi w sierpniu robić zawody to należy to wykorzystywać.
Napisano 23 grudzień 2011 - 11:21
Jak mogę coś powiedzieć to... Fajnie było gdy Rajcza była zaplanowana na 14.07
Dzień później ma być TdP amatorów ,a tak to koszty dojazdu się zwiększają drastycznie.. W takim razie chyba Rajcze będzie sobie trzeba podarować.. No niestety.. :roll:
Bo tydzień później praktycznie jest z cyklu supermaraton Maraton Liczyrzepy w Jeleniej Górze..
A tak można by za jednym razem zaliczyć Rajcze i lecieć na TdP Amatorów.. :roll:
Dzień później ma być TdP amatorów ,a tak to koszty dojazdu się zwiększają drastycznie.. W takim razie chyba Rajcze będzie sobie trzeba podarować.. No niestety.. :roll:
Bo tydzień później praktycznie jest z cyklu supermaraton Maraton Liczyrzepy w Jeleniej Górze..
A tak można by za jednym razem zaliczyć Rajcze i lecieć na TdP Amatorów.. :roll:
Napisano 23 grudzień 2011 - 11:30
Xubix taka też była moja propozycja i się ucieszyłem jak zatwierdziliście ten termin. Teraz po zmianach też pewnie nie będę mógł się na Rajczy pojawić :/
pozdrawiam
pozdrawiam
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 23 grudzień 2011 - 11:31
a moim zdaniem trochę egoistycznie piszesz, bo jeśli Pętla Beskidzka będzie 7 lipca to chcesz robić Rajczę tydzień później? I mówisz o kosztach dojazdu tak, to w takim razie co będą mieli powiedzieć ludzie którzy weekend po weekendzie będą musieli jechać w Beskidy.
Sorry ale na wszystko nie napatrzysz jak to mówią
TdPA masz w połowie lipca, Rajczę według nowych propozycji dwa miesiące później więc nie wiem o co Ci chodzi
Sorry ale na wszystko nie napatrzysz jak to mówią
TdPA masz w połowie lipca, Rajczę według nowych propozycji dwa miesiące później więc nie wiem o co Ci chodzi
Napisano 23 grudzień 2011 - 12:11
O to ,że na Istebną jedziesz raz i wracasz do domu..
O to ,że na TdP Amatorów wracasz tydzień później i wracasz do domu..
O to ,że na Rajczę jedziesz za dwa miesiące i wracasz do domu..
Kapujesz ? A tak to można było uniknąć kosztów drogiego paliwa.. No ale nie jestem pępkiem świata i nie mówię ,że ma być po mojemu ;-) "nie to nie" i luz ;-)
Ja się nie obrażę i też nie będę mógł się na Rajczy po prostu pojawić na 99% :->
O to ,że na TdP Amatorów wracasz tydzień później i wracasz do domu..
O to ,że na Rajczę jedziesz za dwa miesiące i wracasz do domu..
Kapujesz ? A tak to można było uniknąć kosztów drogiego paliwa.. No ale nie jestem pępkiem świata i nie mówię ,że ma być po mojemu ;-) "nie to nie" i luz ;-)
Ja się nie obrażę i też nie będę mógł się na Rajczy po prostu pojawić na 99% :->
Napisano 23 grudzień 2011 - 12:36
Żaden egoizm, po prostu czysta ekonomia
Bardziej chodziło mi też o to, że w tym terminie organizator mógłby mieć więcej uczestników, bardzo dużo osób w tym roku połączyło sobie TdP oraz Rajczę.
No ale to tylko moje zdanie, przecież nic nikomu nie narzucam
pzdr
Bardziej chodziło mi też o to, że w tym terminie organizator mógłby mieć więcej uczestników, bardzo dużo osób w tym roku połączyło sobie TdP oraz Rajczę.
No ale to tylko moje zdanie, przecież nic nikomu nie narzucam
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Napisano 23 grudzień 2011 - 12:47
Kalendarz maratonów się rozrasta, jest jeszcze kilka innych cykli i terminy muszą być rozłożone na cały sezon. Lipiec i sierpień to miesiące wakacyjne i luki w terminach są potrzebne aby np. wyjechać z rodziną na wakacje. Wiem że nie wszyscy mieszkają w Beskidach i niektórzy mają daleko w góry, cykl jest dla wszystkich, jest więcej imprez i liczba uczestników na pewno wzrośnie.
Napisano 23 grudzień 2011 - 17:57
A ja jestem na nie i to wielkie nie szczególnie dla Road Trophy.
W ty przypadku, może nawet szczególnie w tym pogoda nie jest dobrym argumentem, bo przez 2 edycje była pogoda idealna na tego typu imprezę. Upały na etapówce nie są wskazane.
Sierpień, a tym bardziej lipiec nie są jednak gwarantem dobrej pogody, pewniejszy jest wrzesień, nawet październik pod względem opadów, mimo iż temperatury niższe.
Co do reszty to właściwie obojętnie tylko proszę o terminarz końcowy - podobnie jak poprzednik - do końca roku
W ty przypadku, może nawet szczególnie w tym pogoda nie jest dobrym argumentem, bo przez 2 edycje była pogoda idealna na tego typu imprezę. Upały na etapówce nie są wskazane.
Sierpień, a tym bardziej lipiec nie są jednak gwarantem dobrej pogody, pewniejszy jest wrzesień, nawet październik pod względem opadów, mimo iż temperatury niższe.
Co do reszty to właściwie obojętnie tylko proszę o terminarz końcowy - podobnie jak poprzednik - do końca roku