Jak jeździć rowerem szosowym w Polsce.. ?
Napisano 20 lipiec 2011 - 21:55
Napisałem o tym do lokalnego portalu:
http://aktywne.trojm...ych-n49579.html
Jak to u was wygląda?
#3 Gosc_intel action_*
Napisano 21 lipiec 2011 - 10:48
Napisano 21 lipiec 2011 - 11:56
Napisano 21 lipiec 2011 - 12:27
#7 Gosc_sook_*
Napisano 21 lipiec 2011 - 12:32
Napisano 21 lipiec 2011 - 12:43
Napisano 21 lipiec 2011 - 13:29
Więc nie widzę takiej możliwości.
E: Po zamazaniu danych wrażliwych oczywiście można takie zdjęcia pokazać ale po co? Każdy z nas ma takie obrazki codziennie przed oczyma.
#12 Gosc_KubaTdP_*
Napisano 21 lipiec 2011 - 14:48
Napisano 21 lipiec 2011 - 15:42
Ścieżek w mieście jest dużo, tylko jazda po nich to to tragedia. Pełno psów, ludzi i zaparkowanych samochodów i jadąc po ścieżce tylko traci się nerwy. Policjanci rozumieją i parę razy mijali mnie i nic, raz się zatrzymali i spokojnie powiedzieli że jak lepiej i bezpieczniej jest na jezdni niż na ścieżce to jechać jezdnią.
Napisano 21 lipiec 2011 - 15:49
Wydaje mi się, że się mylisz - numerów rejestracyjnych ogólnie nie powinno się traktować, jako danych osobowych, można je publikować, nie naruszając ustawy o ochronie danych osobowych.czonk86Ustawa o ochronie danych osobowych nie zezwala na publikowanie zdjęć osób lub ich danych w tym tablic rejestracyjnych bez ich wiedzy i zgody.
Więc nie widzę takiej możliwości.
E: Po zamazaniu danych wrażliwych oczywiście można takie zdjęcia pokazać ale po co? Każdy z nas ma takie obrazki codziennie przed oczyma.
(są pewne wyjątki, więcej na stronie giodo )
Na powyższej stronie jest odpowiedź na pytanie o numer VIN, ale jest on tak samo widoczny z zewnątrz jak numer rejestracyjny.
Darkievicz, ta ustawa o ochronie danych osobowych dotyczy też osób, które w danym momencie popełniają wykroczenie?
Tak, te osoby też są chronione, ale chronione przed rozpowszechnianiem takich zdjęć, ale w miejscu publicznym można robić takie zdjęcia, co często samo odstrasza kierujących. A jak ktoś się awanturuje to i każdy z nas może się uprzeć i zgłosić ze zdjęciem żądanie ścigania sprawcy wykroczenia.
- Perttu lubi to
Napisano 21 lipiec 2011 - 17:04
Ja mogę tylko wyrazić jakieś przypuszczenia :
- niewiedza telewizji
- dobra wola telewizji
- umowa pomiędzy policją, a telewizją
- w artykule powyżej ( na stronie giodo), jest też informacja, że dla policjanta nr rejestracyjny jest daną osobową, bo:
(należy tylko zamienić nr VIN na nr rejestracyjny)Jednak dla administratora danych, jakim w tym przypadku jest minister właściwy do spraw administracji publicznej, powiązanie numeru VIN z innymi informacjami identyfikującymi właściciela pojazdu, nie stanowi problemu. Umożliwia więc bez nadmiernego kosztu, czasu i działań, zidentyfikować konkretną osobę. Zatem dla niego numer VIN stanowi dane osobowe.
#19 Gosc_sook_*
Napisano 21 lipiec 2011 - 18:16
W Gdańsku jest też kilka takich ścieżek, pilnujecie się tego..?Oraz rowerzyści. Jadący "pod prąd"
Wjeżdżam w miasto to staram się poruszać po śmieszce. Powolutku, spokojnie, żona nie patrzy to i za spódniczkami się pooglądać można bez groźby oberwania w łeb :mrgreen:
No a skoro już jadę tym "upraszczającym życie wynalazkiem", to jadę w te stronę co strzałka pokazuje (trzeba światu udowadniać że mam IQ>IQ zapałki)