Sikuu bolii.
Napisano 31 październik 2011 - 00:08
Mam taki problem. Niedawno zmieniłem rowerek na szosówkę. Wczesniej jeździłem na crossie Authora. Po kilkudziesięciokilometrowej trasie mam problem z sikaniem :oops: . Podczas oddawania moczu czuje piekący ból. Obniżyłem lekko nos siodełka co pomogło no ale z kolei teraz zssuwam się z siodełka i ręce są nadmiernie obciążone. Jeżdżę na siodełku Bontrager Race. Wiem, że ten temat był już poruszany na forum ale nie został on wyczerpany. Czy Waszym zdaniem wymiana siodełka na takie z otworem wystarczy np takie http://allegro.pl/se...1801867485.html Zaznaczam, że wcześniej nawet po trasach ponad 200 kilometrowych takich problemów nie było.
Napisano 31 październik 2011 - 08:42
Napisano 02 listopad 2011 - 11:11
Napisano 02 listopad 2011 - 23:31
Napisano 03 listopad 2011 - 08:10
Zmierz jaką miałeś odległość siodełka od środka korby w Authorze i tak samo wysoko ustaw siodełko w szosie albo i niżej. Lepiej żeby siodełko było odrobinę za nisko niż za wysoko. A może sobie coś przeziębiłeś ?Witam
Mam taki problem. Niedawno zmieniłem rowerek na szosówkę. Wczesniej jeździłem na crossie Authora. Po kilkudziesięciokilometrowej trasie mam problem z sikaniem :oops: . Podczas oddawania moczu czuje piekący ból. Obniżyłem lekko nos siodełka co pomogło no ale z kolei teraz zssuwam się z siodełka i ręce są nadmiernie obciążone. Jeżdżę na siodełku Bontrager Race. Wiem, że ten temat był już poruszany na forum ale nie został on wyczerpany. Czy Waszym zdaniem wymiana siodełka na takie z otworem wystarczy np takie http://allegro.pl/se...1801867485.html Zaznaczam, że wcześniej nawet po trasach ponad 200 kilometrowych takich problemów nie było.
Gosc_oscar_*
Napisano 03 listopad 2011 - 10:59
Jak nie pomogą zmiany ustawień, a pewnie nie pomogą
, zainwestuj w
ISM
W rowerze czasowym nie miałem wyjścia.
Siodło z "dziurą" nie wystarczy... też to sprawdziłem.
Ja sprawdziłem siodło SMP i jest duża poprawa. Dziura większa niż w innych siodłach i jest przez niemal całą długość. Nic nie uciska, nie drętwieje, nie boli...
Napisano 26 styczeń 2012 - 07:47
Napisano 26 styczeń 2012 - 09:21