Elite Turbo Muin nie ma możliwości kontroli (patrz mój post wyżej o różnicach pomiędzy trenażerami "smart", a "interactive"), więc nie spełnia założeń. O ile pamiętam BKool Pro od 2014r. ma możliwość komunikacji ANT+ FE-C, powyższe założenia spełniać powinien.
Trenażer z "wirtualem"
Posted 02 October 2016 - 22:24
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 03 October 2016 - 13:13
Panowie, którzy macie doświadczenie z Zwiftem,
mam prośbę o odpowiedź na moje pytanie:
Czy mogę przez komórkę z androidem (ściągnięty program Zwift z pley store, zarejestrowane konto) bezpośrednio parować czujniki z komórką (ma protokół ANT+)?
Czy też muszę najpierw podłączyć dongla ANT+ do swojego kompa (nie mam jeszcze takiego i nie wiem czy muszę kupić), sparować czujniki z kompem i dopiero przez wspólne domowe wifi cieszyć się Zwiftem?
Trenażer jest stary i zupełnie podstawowy, manualny: Elite Volare Mag Alu (jest na liście Zwifta). Czujniki prędkości kadencji GSC10 oraz tętno Garmina lub Cycloops po ANT+.
z gory dziękuje za odpowiedź.
pozdr
adam
Posted 03 October 2016 - 14:22
Mobilna apka Zwifta może działać jako odbiornik sygnału z czujników BT i przekazywać go do głównej aplikacji. Odbiór sygnału z czujników Ant+ następuje tylko poprzez dongle usb.
Hmm na Androidzie czy ios?
Musze to sprawdzić bo nie wiedziałem o BLE i w sumie nie uzywam.
Posted 04 October 2016 - 19:28
(tryb ERG w niektórych programach nie działa z zewnętrznym pomiarem mocy). Np. Rampa, Qubo Digital Smart B+, Vortex Smart, może Bushido Smart
Spróbuję drążyć dalej- bo czytam i niewiele rozumiem z tego wszystkiego co dotyczy szeroko rozumianego ,,oporu''- na razie to byłoby kupowanie na zasadzie fuksa.
Elite Rampa -- tak mi wyskakuje najbardziej ekonomi cznie cena/jakość ( link o ile prawdziwy -np. http://www.formicki-...ing_12_Miesiecy -----do tego trzeba prawd dokupic . dzyndzel Ant+ i koło z oponą czy coś jeszcze. ( chwilowo premium free na 12 miesięcy)
Cena do przełknięcia ,
- czy jest jakiś minus dyskwalifikujący ten model
( albo może jest jakiś inny nowszy ,lepszy ,tańszy -niekoniecznie Elite )
Czego oczekuję:
1. Wczytuję wirtualną trasę chyba jednak Tablet( nie mam na razie trenażera ale próbowałem zainstalowac Elite-MyRealVideo + MeE TRaining) , podjazd.
Zaczynamy jazdę - ma być widać obok ,,rzeczywistego widoku'' , wskaźniki - pokazujące dane z moim sensorów ( moc, puls, kadencja, prędkość) ,coś jak tutaj
2.Tworzę -programuję trasę/trening - tzn chcę żeby było przykładowo 5 km 5% potem 0,5 km 0% , 5km % 0,5 km 0% itd. Zapisuję ją .
Odpalam i jadę - czyli to samo co powyżej . tylko bez TV. Chodzi mi o zasadę opór dobierany/zależny od nachylenia drogi.
Prawidłowa taka zależność???
3.Wybieram jakiś jeden z gotowych programów treningowych ( post 473 przez 1415Chris ) i po prostu jadę.
( minus - na pewno to, że ma kabel w stosunku do Bushhido no ale jednak spora różnica w cenie. )
-głośność ma drugorzędne znaczenie byle nie młot pneumatyczny
-multiplayer -nie potrzebny
-symulacja zjazdu- nie potrzebna
Posted 05 October 2016 - 11:10
Dzięki za info, jak nie znajdę czegoś lokalnie w Warszawie to tam kupie.
Ja kupowałem na Ali w zeszłym roku. Wtedy chyba za 9 dolarów. Teraz widzę, że kosztują 15 (to wciąż o połowę mniej). Wysyłka darmowa. Wszystko działa bez zarzutu
https://www.aliexpre...0608.0.0.6Auhp7
Posted 05 October 2016 - 13:57
Ludzie sprzedają całe zestawy adidas micoach czasem za 40 a czasem Więcej.
Tam są stiki do iphona i na usb
np.
http://allegro.pl/tr...6528694303.html
Często sprzedają bo adidas wycofał się z ant+ i ich aplikacje już tego nie wspierają. Przynajmniej niedawno tak było. Towar z magazynów jest praktycznie bezużyteczny
Posted 05 October 2016 - 15:33
Ja kupowałem na Ali w zeszłym roku. Wtedy chyba za 9 dolarów. Teraz widzę, że kosztują 15 (to wciąż o połowę mniej). Wysyłka darmowa. Wszystko działa bez zarzutu
To jest USB1 czy USB2?