Jump to content

Photo

Trenażer z "wirtualem"

2226 replies to this topic

#821 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 18 December 2016 - 12:44

Znaczy rozumiem  jak opłacę Premium to prawd.pojawi się coś  tam gdzie GooglePlay/Konto/Subskrypcje, i będzie można wyłączyć.

( pytanie jak opłacę np. za  miesiąc i po dwóch dniach czy tygodniu  wyłączę Subskrypcję to dalej przez ten pozostały okres  (miesiąc -2 dni) będzie Premium czy wygasa natychmiast.?

#822 blazej

blazej
  • Użytkownik
  • 291 posts

Posted 18 December 2016 - 12:53

Nie wygasa natychmiast

Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka

#823 pajak

pajak
  • Użytkownik
  • 383 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 December 2016 - 21:38

1.Czy w Tacx Cycling można rozpocząć jazdę  np w środku Real Video. Mam jeden zakupiony film ( ca 2h moim tempem ) i nie chcę zaczynać od początku - wczoraj nie dałem rady, ale to może jeszcze były nerwy ....po Bkoolu.

Niektóre trasy mają segmenty. Wybierasz sobie segment "druga połowa" i jedziesz. Jak Twój film nie ma, to wszystko da się zrobić :)
(znaczy się, albo modyfikacja plików control, albo inna aplikacyjka, albo poszukaj innej apki, np. "odświeżonej" wersji pisanej przez Ilja Booij, niestety chyba już nie jest free)
  • big75 likes this

#824 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 18 December 2016 - 21:57

A rzeczywiście trzeba kliknąć ikonkę na dole i pojawia się Segment 1, Segment 2 ....., to może w końcu skończę tę 16 km górkę , bo 2 h nie za bardzo mi się chce jechać od 0.

#825 Pio_tr

Pio_tr
  • Użytkownik
  • 26 posts

Posted 18 December 2016 - 23:01

Czy jest taka możliwość , że

-na tablecie loguję się na stronie ,

-klikam  trasę ( np. jedną z tych 40 które dałem do Scheulde)

-i po prostu jadę.??? 

Co  daje wyszukiwanie na stronie tras jak nie można tam jechać ?????   A może można ale nie wiem jak odpalić trasę ,  jakiś trick klawiatury czy jak to zrobić?

Tutaj screen z laptopa - http://oi66.tinypic.com/2lc01gg.jpg   scheulde   .Jak zrobić żeby móc jechać jedną z tych tras???

( klikam SEE - pojawia się malutki ekranik   http://oi64.tinypic.com/hv9tmt.jpg i nic poza tym ,  Edit to samo  co najwyżej wyskakują gościowie którzy jechali daną trasę  , )

Może coś w ustawieniach ustawić żeby można było samemu jechać  a nie czekać ja jakieś bezsensowne ,,Live sesions'' ?

Pytanie czy masz opłacony abonament, lub odpaloną wersję free którą ostatnio radykalnie obcięli.

Jak nie masz czegoś powyżej, to tak jak opisałeś właśnie tak będzie.

W innym przypadku na www robisz shedule wybranej trasy/tras, a w programie pojawiają się one na głównym ekranie w pierwszym wierszu zatytułowane właśnie "shedule"

Klikasz i jedziesz :) Specjalnej filozofii w tym nie ma.

• big75 likes this

#826 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 18 December 2016 - 23:23

Kupiłem miesiąc za 4,99 , potem kliknąłem żeby nie przedłużało po miesiącu. Jak na screenie poniżej wychodzi że Premium do 15 stycznia

http://oi65.tinypic.com/2uh8rok.jpg

Na tablecie nie widze opcji tej o której piszesz- Na głównym  wejściowym ekranie nie mam ,,scheulde''

mam takie coś   http://oi63.tinypic.com/fbhnk6.jpg

Edit : a czekaj jak zejdę niżej coś jest rzeczywiście ,,PROGRAMMED'', dzięki 

#827 bogas

bogas
  • Użytkownik
  • 67 posts
  • SkądW-wa

Posted 25 December 2016 - 15:40

Gdyby ktoś właśnie rozważał zakup to tutaj 

http://www.t-fitness...mart-tacx-t2180

Tacx Vortex Smart za 1440 zł w świątecznej promocji do 26.12

Sklepu nie znam (lokalizacja w Niemczech).

#828 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4,485 posts
  • SkądSurrey

Posted 25 December 2016 - 18:39

Mam kolejne zaproszenie na 1 free miesiac z TrainerRoad. Chetnych prosze na PW.

#829 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 28 December 2016 - 13:03

Witam. Właśnie kupiłem trenażer tacx flow smart z decathlonu za 1099 zł . Teraz szukam dongla ant+ pod lapka. Czy ten http://allegro.pl/ad...6595195652.htmllub ten http://allegro.pl/tr...37.html#thumb/3 zestaw będzie odpowiedni ? Czy oba są USB2, które odsłużą większą ilość kanałów ? Tj. trenażer smart, pasek hr garmina i docelowo czujniki prędkości, kadencji ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

#830 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 posts

Posted 28 December 2016 - 13:16

Ten drugi będzie odpowiedni (http://allegro.pl/tr...37.html#thumb/1). Ten pierwszy to może nie być ant+ więc nie ryzykuj.

#831 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 28 December 2016 - 13:37

Dzięki za szybką odpowiedź, dongle zamówiony. Mam nadzieję, że będzie hulać.

Pozdrawiam

#832 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 December 2016 - 14:40

Dzięki za szybką odpowiedź, dongle zamówiony. Mam nadzieję, że będzie hulać.

Pozdrawiam

będzie :) sam na takim śmigam :) zwift ;)

#833 superfrog

superfrog
  • Użytkownik
  • 143 posts

Posted 28 December 2016 - 21:30

Oba są ant+, ale o ile wiem dongle adidasa to USB1, czyli max 4 urządzenia.

#834 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 December 2016 - 21:36

Mój obsługiwał bezproblemowo kadencję, prędkość oraz HR

#835 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 posts

Posted 28 December 2016 - 21:52

Dongle adidasa jest usb2 (chip nRF24AP2-8ch). Mam wątpliwości czy ten z pierwszego linka to ant+ ponieważ wygląda inaczej od tych co mam (czarne wykończenie zamiast białego) i nigdzie nie ma informacji, że to jest ant+.

#836 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 29 December 2016 - 07:41

Nie "urządzenia", a kanały transmisyjne. Niby mała różnica, ale jednak jest, bo jedno urządzenie może mieć kilka kanałów transmisyjnych, lub nadawać na jednym kanale kilka parametrów (np. prędkość + kadnecja, moc + kadencja), dochodzi jeszcze sterowanie trenażerem w osobnym kanale, zresztą sam trenażer również wykorzystuje chyba dwa (minimum?) kanały transmisyjne jeden do transmisji podstawowych danych, drugi do komunikacji FE-C. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#837 pajak

pajak
  • Użytkownik
  • 383 posts
  • SkądGdynia

Posted 29 December 2016 - 19:41

Adidas chyba korzystał tylko z 8 kanałowych chipów. Minimalny "zestaw" to pacer, pas i footpod.
USB1 to dwa kanały.
Tego "czarnego" też mam, działał z 3 sensorami, więc jest 8 kanałowy. Czyli oba pójdą.

Nie "urządzenia", a kanały transmisyjne. Niby mała różnica, ale jednak jest, bo jedno urządzenie może mieć kilka kanałów transmisyjnych, lub nadawać na jednym kanale kilka parametrów (np. prędkość + kadnecja, moc + kadencja), dochodzi jeszcze sterowanie trenażerem w osobnym kanale, zresztą sam trenażer również wykorzystuje chyba dwa (minimum?) kanały transmisyjne jeden do transmisji podstawowych danych, drugi do komunikacji FE-C.

W przypadku mierników w pedałach jeden kanał jest ANT+, a drugi prywatny do komunikacji pomiędzy pedałami.
TacX Neo obsługuje "na raz" dużo kanałów (FE-C, power, s/c, co najmniej dwa prywatne).

#838 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 29 December 2016 - 21:48

Zgadza się z małym wyjątkiem: USB1 to 4 kanały, a nie 2. No ale teraz trzeba mieć pecha, żeby dostać USB1, no chyba, że z drugiej ręki i wtedy raczej trzeba uważać, bo może się okazać, że jednak tych 4 kanałów to trochę mało, aczkolwiek z tym może być mniejszy problem, gorzej, że Android (zwłaszcza nowe wersje) nie obsługuje już tych dongli (brak sterowników w systemie czy jakoś tak...), czyli może być problem z obsługą ANT w przypadku smartfonów/tabletów bez wbudowanego ANT - nawet jeśli wystarczy kanałów transmisyjnych...

#839 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 30 December 2016 - 09:36

Dongle przyszedł już wczoraj, według menadżera urządzeń wykrywa go jako USB ANT+ Dongle Stick 2 więc duża szansa, że jest 8 kanałowy i wszystko ładnie będzie hulać. Teraz trzeba czekać na Flow`a ;) Dongla potrzebuję głównie do Zwifta, Flow łączy się z telefonem poprzez BT lub ANT ale z tym problemu mieć nie będę bo w Z3 mam BT i ANTa. A właśnie, używał z Was ktoś xperii z3 lub innego telefonu z ANTem jako takiego dongla pod lapka ? Jest w ogóle taka możliwość ?

Pozdrawiam

#840 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 30 December 2016 - 10:42

Nie ma takiej możliwości.

Choć na upartego jak chcesz się pobawić: 

1. Nie da się, choć jeśli się uprzesz, że jednak da się to:
  2. Piszesz aplikację androidowską pobierającą dane z czujników lub prościej wykorzystującą ANT Plugin Service (ciekawe komentarze, można się pośmiać ;)), i wysyłasz pobrane przez ANT i przetworzone dane przez np. BT lub WiFi.
  3. Piszesz program emulujący ANT USB2 pobierającą wysyłane przez Z3 (przez Twoją aplikację), tak aby system operacyjny "widział" wirtualne urządzenie i traktował jako fizyczne. Ewentualnie oprogramowanie, które będzie przetwarzać dane w pełnym zakresie (bez dostępu do danych oprogramowania firm zewnętrznych typu Zwift itd).
  4. Dochodzisz do wniosku wyszczególnionego w punkcie pierwszym.
  5. Kupujesz sprzętowy ANT USB2 i cieszysz się bezproblemowym (miejmy nadzieję) działaniem.

:) :P :)

Reply to this topic