Ok, czyli tak jak myślałem, punkt 5 wykonany i na tym poprzestanę Pozdrawiam
Trenażer z "wirtualem"
Posted 01 January 2017 - 16:42
Ten drugi będzie odpowiedni (http://allegro.pl/tr...37.html#thumb/1). Ten pierwszy to może nie być ant+ więc nie ryzykuj.
Można go podpiąć pod normalnego peceta? W opisie na pudełku widzę "made for ipod/iphone"
Posted 02 January 2017 - 16:51
Cześć, czy ktoś wie jak zaimportować plany z TrainerRoad do TTS4? Ewentualnie może ktoś stworzył ręcznie plany w Catalyst w TTS4 takie jak ma TR? Chodzi o trzy podstawowe plany i ich treningu, aktualnie robię fazę Base i tam mam trochę treningów do narysowania w Catalyst ale nie mam za bardzo czasu na to rysowanie, niektóre są żmudne :/ Może ma ktoś to już narysowane, może leży to w jakimś katalogu TTS4 i wystarczyłoby skopiować ?
Posted 05 January 2017 - 17:07
- witam ponownie . Pytałem wcześniej szanownych kolegów jaki trenażer wybrać i wskazówki były bardzo cenne za co dziękuję . Proponowali mi koledzy coś nowszego ale przez przypadek trafiłem na fortiusa i go kupiłem . Sprzedawca był wyjątkowo uczynny i po przesłaniu mu laptopa zainstalował mi wszystko i dodatkowo wgrał ze swoich zbiorów różne trasy . Mam jednak prośbę i pytanie , czy znacie jakąś stronę z instrukcją obsługi w języku polskim ? Odpaliłem i wszystko działa ale chciałbym pouczyć się jak w pełni wykorzystać możliwości trenażera .
Posted 05 January 2017 - 20:36
Instrukcja dostępna na stronie Tacx: T1940.25 Fortius i T1930.25 Fortius Multiplayer jest w 6 językach, oczywiście bez j.polskiego (oficjalnej instrukcji w j.polskim nie ma - nieoficjalnej chyba też nie), jednak montaż na podstawie obrazka i ewentualnie przetłumaczenia z angielskiego na polski translatorem googla jest w miarę zrozumiały, a użytkowanie jak każdego innego trenażera...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 05 January 2017 - 20:46
Instrukcja dostępna na stronie Tacx: T1940.25 Fortius jest w 6 językach, oczywiście bez j.polskiego, jednak montaż na podstawie obrazka i ewentualnie przetłumaczenia z angielskiego na polski translatorem googla jest w miarę zrozumiały, a użytkowanie jak każdego innego trenażera...
Dziękuję bardzo ale bardziej mi chodziło o używanie funkcji przy programowaniu . Właśnie przejechałem pierwsze kilometry i jedno co ,mogę powiedzieć to , to że dobrze wydane pieniądze a najbardziej podoba mi się napędzanie koła na zjazdach . To że starsza wersja no nie szkodzi i kabelki wcale mi nie przeszkadzają .
Posted 06 January 2017 - 12:37
Witam. W środę przyszedł do mnie w końcu Tacx Flow. Bez problemu łączy się po ANT+ z moją Xperią Z3 Compact oraz laptopem. Jestem po dwóch jazdach, wczoraj 15 min, dzisiaj 40. Ogólne wrażenia bardzo dobre, po 15 minutach jazdy z aplikacją Tacx training na androida mogę stwierdzić, że nadaje się ona jedynie do kalibracji docisku rolki Natomiast dzisiejsze 40 minut jazdy ze Zwiftem to coś pięknego, elektryczny hamulec działa bardzo dobrze, reaguje praktycznie natychmiast. Co do głośności to nie mam porównania z innymi trenażerami bo to mój pierwszy, ale przy normalnych prędkościach jest w porządku. Przy wyższych zaczyna trochę wyć.
Natomiast mam pewien problem, a mianowicie przy niskich obrotach rolki pojawia się dziwne tyrkotanie, nie wiem czy tak ma być czy po prostu trafiłem na felerny egzemplarz. Daje linka do filmiku, proszę o informacje czy tak powinno być, czy reklamować go. Dźwięk traci się przy wyższych obrotach.
Druga sprawa to błędne wskazanie przejechanych kilometrów, według Garmina i czujnika prędkości pokazało 11.36 km, natomiast Zwift wyliczył 15.2 km. Co jest powodem takich przekłamań ? Rolka poprawnie skalibrowana, docisk znajduje się w zielonym polu.
Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Posted 06 January 2017 - 12:43
Druga sprawa to błędne wskazanie przejechanych kilometrów, według Garmina i czujnika prędkości pokazało 11.36 km, natomiast Zwift wyliczył 15.2 km. Co jest powodem takich przekłamań ? Rolka poprawnie skalibrowana, docisk znajduje się w zielonym polu.
Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Garmin nie bierze pod uwagę zjazdów i podjazdów oraz wagi. Zwift oblicza przebieg na podstawie wygenerowanej mocy oraz Twojej wagi
Posted 06 January 2017 - 12:48
Garmin nie bierze pod uwagę zjazdów i podjazdów oraz wagi. Zwift oblicza przebieg na podstawie wygenerowanej mocy oraz Twojej wagi
Ok, dziękuję za wytłumaczenie
Ja wysyłałem do velo.pl
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ale trenażer był kupiony u nich czy w Decathlonie ?
Posted 06 January 2017 - 19:22
I wiozę go do Decathlonu ... czy może lepiej dzwonić do Tacxa i przyślą swojego kuriera ?
Do sprzedawcy, bo do Holandii to i owszem możesz wysłać, no ale to będzie dość słono kosztować (zapomnij, żeby przysyłali kuriera...)
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 06 January 2017 - 22:48
bart3k ja kupiłem miesiąc temu ten trenażer i jestem z niego bardzo zadowolony.
Ten dźwięk również miałem gyd kalibrację wykonywałem Tacx training.
Pobrałem program Tacx Cycling App i po kalibracji tym programem jest już wszystko dobrze.
Jakby powiedział Adbuster Sprawdź To;)
Może pomoże;)
Posted 07 January 2017 - 11:55
Tak jak napisał jakiś czas temu Prozor , Tacx Cycling App można bezpłatnie pobrać z www.apkmonk.
(na lgMini działa)
( W Tacs Utilities wyskoczy prawd. to samo co na tym co robiłeś =Tacx Training)
Też miałem problem z tą aplikacją ale koledzy z forum potrafią pomóc w każdym przypadku