Jump to content

Photo

Trenażer z "wirtualem"

2226 replies to this topic

#841 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 30 December 2016 - 16:08

Ok, czyli tak jak myślałem, punkt 5 wykonany i na tym poprzestanę :D Pozdrawiam :)

#842 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 posts
  • SkądMałopolska

Posted 01 January 2017 - 16:42

Ten drugi będzie odpowiedni (http://allegro.pl/tr...37.html#thumb/1). Ten pierwszy to może nie być ant+ więc nie ryzykuj.

Można go podpiąć pod normalnego peceta? W opisie na pudełku widzę "made for ipod/iphone"

#843 mucher

mucher
  • Użytkownik
  • 283 posts

Posted 01 January 2017 - 16:48

Tak - do  starego iphona jest ten drugi adapter. Footpod też działa (i co ma nie działać, jak to pośrednio produkt Garmina czyli Dynastream).

#844 herbatniczek

herbatniczek
  • Użytkownik
  • 339 posts

Posted 02 January 2017 - 16:51

Cześć, czy ktoś wie jak zaimportować plany z TrainerRoad do TTS4? Ewentualnie może ktoś stworzył ręcznie plany w Catalyst w TTS4 takie jak ma TR? Chodzi o trzy podstawowe plany i ich treningu, aktualnie robię fazę Base i tam mam trochę treningów do narysowania w Catalyst ale nie mam za bardzo czasu na to rysowanie, niektóre są żmudne :/ Może ma ktoś to już narysowane, może leży to w jakimś katalogu TTS4 i wystarczyłoby skopiować ?

#845 Dziadek

Dziadek
  • Użytkownik
  • 18 posts

Posted 05 January 2017 - 17:07

• witam ponownie . Pytałem wcześniej szanownych kolegów jaki trenażer wybrać i wskazówki były bardzo cenne za co dziękuję . Proponowali mi koledzy coś nowszego ale przez przypadek trafiłem na fortiusa i go kupiłem . Sprzedawca był wyjątkowo uczynny i po przesłaniu mu laptopa zainstalował mi wszystko i dodatkowo wgrał ze swoich zbiorów różne trasy . Mam jednak prośbę i pytanie , czy znacie jakąś stronę z instrukcją obsługi w języku polskim ?  Odpaliłem i wszystko działa ale chciałbym pouczyć się jak w pełni wykorzystać możliwości trenażera .

#846 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 January 2017 - 20:36

Instrukcja dostępna na stronie TacxT1940.25 Fortius i T1930.25 Fortius Multiplayer jest w 6 językach, oczywiście bez j.polskiego (oficjalnej instrukcji w j.polskim nie ma - nieoficjalnej chyba też nie), jednak montaż na podstawie obrazka i ewentualnie przetłumaczenia z angielskiego na polski translatorem googla jest w miarę zrozumiały, a użytkowanie jak każdego innego trenażera... 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#847 Dziadek

Dziadek
  • Użytkownik
  • 18 posts

Posted 05 January 2017 - 20:46

Instrukcja dostępna na stronie TacxT1940.25 Fortius jest w 6 językach, oczywiście bez j.polskiego, jednak montaż na podstawie obrazka i ewentualnie przetłumaczenia z angielskiego na polski translatorem googla jest w miarę zrozumiały, a użytkowanie jak każdego innego trenażera...

Dziękuję bardzo ale bardziej mi chodziło o używanie funkcji przy programowaniu  . Właśnie przejechałem pierwsze kilometry i jedno co ,mogę powiedzieć to , to że dobrze wydane pieniądze a najbardziej podoba mi się napędzanie koła na zjazdach . To że starsza wersja no nie szkodzi i kabelki wcale mi nie przeszkadzają .

#848 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 06 January 2017 - 12:37

Witam. W środę przyszedł do mnie w końcu Tacx Flow. Bez problemu łączy się po ANT+ z moją Xperią Z3 Compact oraz laptopem. Jestem po dwóch jazdach, wczoraj 15 min, dzisiaj 40. Ogólne wrażenia bardzo dobre, po 15 minutach jazdy z aplikacją Tacx training na androida mogę stwierdzić, że nadaje się ona jedynie do kalibracji docisku rolki :D Natomiast dzisiejsze 40 minut jazdy ze Zwiftem to coś pięknego, elektryczny hamulec działa bardzo dobrze, reaguje praktycznie natychmiast. Co do głośności to nie mam porównania z innymi trenażerami bo to mój pierwszy, ale przy normalnych prędkościach jest w porządku. Przy wyższych zaczyna trochę wyć.

Natomiast mam pewien problem, a mianowicie przy niskich obrotach rolki pojawia się dziwne tyrkotanie, nie wiem czy tak ma być czy po prostu trafiłem na felerny egzemplarz. Daje linka do filmiku, proszę o informacje czy tak powinno być, czy reklamować go. Dźwięk traci się przy wyższych obrotach.

Druga sprawa to błędne wskazanie przejechanych kilometrów, według Garmina i czujnika prędkości pokazało 11.36 km, natomiast Zwift wyliczył 15.2 km. Co jest powodem takich przekłamań ? Rolka poprawnie skalibrowana, docisk znajduje się w zielonym polu.

Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

#849 lukaszm7

lukaszm7
  • Użytkownik
  • 11 posts

Posted 06 January 2017 - 12:40

Terkotanie to znana w tacxach wada fabryczna. Serwis wymienia element oporowy na wolny od wad w kilka dni i jest po kłopocie:)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

#850 hoffi

hoffi
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 January 2017 - 12:43

Druga sprawa to błędne wskazanie przejechanych kilometrów, według Garmina i czujnika prędkości pokazało 11.36 km, natomiast Zwift wyliczył 15.2 km. Co jest powodem takich przekłamań ? Rolka poprawnie skalibrowana, docisk znajduje się w zielonym polu.

Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Garmin nie bierze pod uwagę zjazdów i podjazdów oraz wagi. Zwift oblicza przebieg na podstawie wygenerowanej mocy oraz Twojej wagi :)

#851 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 06 January 2017 - 12:45

Czyli wykorzystam free triala w Zwifcie i wiozę go do Decathlonu ... czy może lepiej dzwonić do Tacxa i przyślą swojego kuriera ?

#852 lukaszm7

lukaszm7
  • Użytkownik
  • 11 posts

Posted 06 January 2017 - 12:46

Ja wysyłałem do velo.pl

#853 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 06 January 2017 - 12:48

Garmin nie bierze pod uwagę zjazdów i podjazdów oraz wagi. Zwift oblicza przebieg na podstawie wygenerowanej mocy oraz Twojej wagi :)

Ok, dziękuję za wytłumaczenie ;)

Ja wysyłałem do velo.pl

Ale trenażer był kupiony u nich czy w Decathlonie ?

#854 lukaszm7

lukaszm7
  • Użytkownik
  • 11 posts

Posted 06 January 2017 - 12:51

Velo.pl jest dystrybutorem na Polskę i chyba realizuje wszelkie naprawy gwarancyjne. Zadzwoń lub napisz i spytaj. Mój trenażer był kupiony w "normalnym" sklepie i pochodził z polskiej dystrybucji.

#855 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 06 January 2017 - 12:53

Ale velo.pl nie ma w swojej ofercie Flowa. Decathlon ma wyłączność na jego sprzedaż. W poniedziałek zadzwonię i się okaże.

Dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam :)

#856 lukaszm7

lukaszm7
  • Użytkownik
  • 11 posts

Posted 06 January 2017 - 13:14

O widzisz. Nie wiedziałem. Ja mam rzeczywiście inny model:)

#857 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 January 2017 - 19:22

I wiozę go do Decathlonu ... czy może lepiej dzwonić do Tacxa i przyślą swojego kuriera ?

Do sprzedawcy, bo do Holandii to i owszem możesz wysłać, no ale to będzie dość słono kosztować (zapomnij, żeby przysyłali kuriera...)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#858 Mateusz20030

Mateusz20030
  • Użytkownik
  • 115 posts

Posted 06 January 2017 - 22:48

bart3k ja kupiłem miesiąc temu ten trenażer i jestem z niego bardzo zadowolony.

Ten dźwięk również miałem gyd kalibrację wykonywałem Tacx training.

Pobrałem program Tacx Cycling App i po kalibracji tym programem jest już wszystko dobrze.

Jakby powiedział Adbuster Sprawdź To;)

Może pomoże;) 

#859 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądSLU

Posted 07 January 2017 - 10:26

Dzięki za podpowiedź ale nie widzę tego w sklepie z aplikacjami - jest tylko tacx utility i training. U mnie ten dźwięk występuje po załączeniu do prądu, obojętnie przy jakim docisku. Bez docisku rolka kręci się cichutko i bez żadnych oporów.

Pozdrawiam

#860 Mateusz20030

Mateusz20030
  • Użytkownik
  • 115 posts

Posted 07 January 2017 - 11:55

Tak jak napisał jakiś czas temu Prozor , Tacx Cycling App można bezpłatnie  pobrać z www.apkmonk.

(na lgMini działa)

( W Tacs Utilities wyskoczy prawd. to samo co na tym co robiłeś =Tacx Training)

Też miałem problem z tą aplikacją ale koledzy z forum potrafią pomóc w każdym przypadku ;) 

Reply to this topic