A ja mam jeszcze 1 pytanie, czy Wahoo Kickr Core ma wbudowaną kadencję czy w zestawie jest jakiś czujnik, który ją mierzy?
Jest estymowana softowo. Weryfikowałem odczyty z czujnikiem kadencji Garmina i jest ok.
Napisano 06 styczeń 2020 - 20:45
U mnie rozjeżdża się 3-5 obrotów w stosunku do czujnika w pedałach.
Napisano 11 styczeń 2020 - 04:26
Co do direto, problemy ze strzępieniem paska były tylko na początku i powodem było wadliwe kółko naciągające pasek. Mój ma ok 120h przebiegu i pasek w stanie idealnym.
Co do wskazań mocy to jest to tragedia, że zależy ona od naciągu paska. Jak wyreguluje naciąg do offsetu fabrycznego to pokazuje praktycznie to samo co jednostronne assiomy. Po jakimś czasie jak spadnie o 3-4 punkty od offsetu to nawet 10-15% jest lżej i o tyle zawyża moc. Może za słabo dokręcam śrubę kontrująca albo pasek rzeczywiście dość szybko się rozciąga.
Rzeczywiście jak są fundusze i ma być z ERG to do kickr-a obiektywnie warto dopłacić aczkolwiek z direto jestem zadowolony .
Napisano 22 styczeń 2020 - 13:10
Zanim napisze do Tacxa może ktoś się orientuje gdzie jest problem
Aplikacja Tacx Training Deskop , wersja na komputer- przez parę miesięcy wszystko pięknie działało na obu laptopach .
W jednym jest Windows 10 ale zupgradowany z Windows 7 , w drugim Windows 10
Teraz na tym moim tzn gdzie teraz jest Windows 10 Home ale orginalnie był Windows 7 po odpaleniu Aplikacja zaraz sama się wyłącza. Próbowałem za/odinstalować ale 0 efektów.
W tym gdzie był orginalnie od nowości Windows 10 wszystko dalej śmiga jak należy
Na poczatku jak słabo chodziło (ale chodziło bez samowyłączania) to Suport Tacxa poradził mi wyłaczyć Antywirusy i rzeczywiście to pomogło, teraz nie ma znaczenia czy włączony Avast, + zapory Windowsa czy nie )
Może to o to chodzi .......''Microsoft is ending support for Windows 7 in January 2020''
https://support.garm...fQz1EiwU7zSFOb6 ????
Napisano 05 luty 2020 - 09:49
używam kick cora od kilku miesięcy generalnie wszystko ok. Przeważnie jeżdżę na zwifcie i tam erg działa super, tz płynnie przechodzi zmianę watów np z 240 na 300. Potem testowałem rouvy podczas zwykłej jazdy na mapach ok, ale jak włączyłem tryb treningu (z planu) to widzę dużą różnicę przy zmianie watów z przykładowych 240 na 300 muszę znacznie zwiększyć kadencje bo inaczej nie daje rady kręcić trenażer blokuje. Teraz zakupiłem wahoo elemnt roam i widzę, że po wgraniu treningów jest to samo co w rouvy. Zainwestowałem w roam bo chciałem przyoszczędzić na zwifcie na treningach, ale teraz nie wiem czy zwift ma tak rozbudowany erg tz jakoś zmodyfikowany, że dozuje proporcjonalnie moc aby jazda była płynna. Ma ktoś z Was takie doświadczanie? Pozdrawiam
Napisano 07 luty 2020 - 08:03
Mam taką zagwozdkę. Chcę zrobić trening, gdzie są powtórzenia 14” sprint na maxa / 40” luźno. Tutaj EGR raczej nie ma racji bytu. Trening steruję z Edge, ewentualnie chyba jeszcze na TrainerRoad mam ważne konto. Jak to najlepiej ogarnąć?
Jak ustawię stałą moc na sprint, to potem pewnie luzu nie ogarnę, a przełączać między obciążeniami w tak krótkim czasie może być słabo.
Chociaż jeśli Edge będzie sterował treningiem, bo na koniec sprintu, nawet jak dam obciążenie z ręki, to jak zmieni się krok chyba powinien wrzucić moc z „luzu”. Dobrze kombinuję? Macie jakieś patenty?
Stałej mocy na sprint nie ustawię, bo co powtórzenie zapewne będzie spadała.
Napisano 07 luty 2020 - 16:11
Napisano 07 luty 2020 - 18:09
Tylko Harvey nie wiem jak w Garminie wyłączyć ERG jak jadę zaplanowany trening, który jest zassany z TP. Rozgrzewkę jadę według kroków, a ERG wyłączam na czas sprintów. Takie coś mi się marzy hehe. Ale prędzej to chyba w TR da się zrobić.
Póki co zrobiłem to jednak w terenie, ale na przyszłość mi się przyda.
Napisano 08 luty 2020 - 09:42
Tylko Harvey nie wiem jak w Garminie wyłączyć ERG jak jadę zaplanowany trening, który jest zassany z TP.
Z TP to nie wiem ale w GC generujesz trening, w powtórzeniach gdzie ma być max nie ustawiasz docelowej mocy. Wysyłasz do garnika. Menu->trening->trenażer rowerowy->realizuj trening. W powtórzeniach na max będą "dziury" na wykresie i ERG tam nie powinno działać.
Napisano 08 luty 2020 - 10:36
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 12 luty 2020 - 14:32
Dużego wyboru nie masz. Właściwie żadnego. Z interaktywnych na "koło" aktualnie w ofercie Elite jest już tylko TUO (ok. 1,4 tysiaka złociszy). Wszystkie inne dostępne gdzieniegdzie do zakupu to stare produkty, które z produkcji już wypadły.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 30 marzec 2020 - 21:33
Witam szanownych kolegów, obecnie posiadam trenażer tacx flow z decathlona już trzeci sezon i zakupiłem pomiar mocy stages. W związku z tym moje pytanie:po odpaleniu Zwifta mam dwie opcje w połączeniu chodzi o sterowanie mocą stages i tacx czyli trenażer. Dopóki nie miałem miernika mocy stages tylko sam trenażer to była jedynie opcja sterowania w zwifcie tacx flow, czy jeśli zaznaczę stages to zwift będzie pobierał dane czyli moc ze stages i sterował trenażerem czy dobrze myślę? bo to by wyeliminowało niedokładność tacx flowa wtedy?