Będzie.
Super, dzięki za błyskawiczną odpowiedź.
Napisano 01 kwiecień 2020 - 06:46
Czy w trakcie treningu strukturalnego sterowanego przez Edge da się wyłączyć ERG (na czas sprintów), a potem go włączyć?
Pamiętam, że ktoś tu pisał, że można edytować trening w Edge i w kroku ze sprintem coś ustawić. Mógłbym prosić o przypomnienie?
Czy w trakcie treningu strukturalnego sterowanego przez Edge da się wyłączyć ERG (na czas sprintów), a potem go włączyć? Albo w Zwift, bo jednak się zdecydowałem na miesiąc.
Pamiętam, że ktoś tu pisał, że można edytować trening w Edge i w kroku ze sprintem coś ustawić. Mógłbym prosić o przypomnienie?
Napisano 01 kwiecień 2020 - 16:59
W GC generujesz/Edytujesz trening, w powtórzeniach gdzie ma być max nie ustawiasz docelowej mocy. Wysyłasz do garnika. Menu->trening->trenażer rowerowy->realizuj trening. W powtórzeniach na max będą "dziury" na wykresie i ERG tam nie powinno działać.
Zwift manualnie klikając w Campanion na ikonkę
Napisano 01 kwiecień 2020 - 17:29
W GC generujesz/Edytujesz trening, w powtórzeniach gdzie ma być max nie ustawiasz docelowej mocy. Wysyłasz do garnika. Menu->trening->trenażer rowerowy->realizuj trening. W powtórzeniach na max będą "dziury" na wykresie i ERG tam nie powinno działać.
Zwift manualnie klikając w Campanion na ikonkę
Napisano 01 kwiecień 2020 - 17:40
[color=rgb(40,40,40)]W GC generujesz/Edytujesz trening, w powtórzeniach gdzie ma być max nie ustawiasz docelowej mocy. Wysyłasz do garnika. Menu->trening->trenażer rowerowy->realizuj trening. W powtórzeniach na max będą "dziury" na wykresie i ERG tam nie powinno działać.
Napisano 22 kwiecień 2020 - 07:44
Nie tylko Zwift ....
wirtualny wyścig(i) na platformie - ROUVY
https://mailchi.mp/3...30?e=046eab2bbc
Niby podobne do Zwift ale jedzie się ''wirtualny wyścig'' po normalnych górkach a nie po jakiś kosmosach, ja się zapisałem
( za te ca 15 eurosow obok startowego miesiąc w Rouvy gratis)
4 Wirtualne Włoskie Fonda- w każdym jedzie się jakiś odcinek np.Marcialonga- Passo Pellegrino, Fondo Coppi- Fauniera, Gavia
konkretnie :
https://www.bicidast...ndo-i-percorsi/
The circuit will start with the Virtual Granfondo Internazionale Gavia e Mortirolo on Saturday, April 25th. Virtual Granfondo Marcialonga Craft will follow on Sunday, April 26th, the Virtual Granfondo La Fausto Coppi – Officine Mattio will be on Friday, May 1st and finally the Virtual GF Sportful Dolomiti Race will take place on Sunday, May 3rd
Napisano 22 kwiecień 2020 - 07:52
To granfondo przeniesione do Rouvy.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 kwiecień 2020 - 08:06
Po prostu to jest impreza rozgrywana corocznie na koniec maja w realu, ale w tym roku będzie rozgrywana tylko wirtualnie. W związku z tym organizatorzy musieli wybrać platformę, która oddaje wygląd i warunki trasy, a Rouvy do tego całkiem dobrze się nadaje.
Zwift oczywiście odpada, z uwagi na brak wymaganych tras.
A czy są to "normalne górki" to polemizowałbym. To w dalszym ciągu płaski ekran wyświetlający film z górkami, a trenażer stoi na płaskiej podłodze i ewentualnie steruje oporem .
Napisano 22 kwiecień 2020 - 08:15
Tak wiem bo akurat jechaliśmy w real te 3/4 ,źle zrozumiałem ....albo powinienem wyraźnie zaznaczyć, że to na Rouvy, w każdym razie wygląda ciekawie.
( ''normalne'' górki vs. Zwift - co kto woli , ja ostatnio na Tacxie min. przez tego koronowirusa,zalecenia żeby nie trenować jakoś intensywnie objeździłem już wirtualnie prawie całe Alpy i Pireneje a teraz wygląda to lepiej niż kilka lat temu, ciągle mnie to wciąga , takie 2,5 h wysiedzieć to 0 problemu- jest cel ''Wjechać na górę'' ewent skończyć trasę.Polecam Col de la Loze)
Napisano 22 kwiecień 2020 - 19:53
Zmiana terminów -Rouvy Fondo's( Gavia Mortirolo,Marcialonga,Coppi, Sportful)
https://mailchi.mp/4...38?e=7226c13341
Napisano 20 lipiec 2020 - 07:30
Napisano 20 lipiec 2020 - 07:33
Widzę, że masz smartfon Redmi Note 8T - na razie wystarczy do obsługi trenażera.
Napisano 20 lipiec 2020 - 07:33
nie potrzebujesz zadnego licznika (komputera rowerowego), trenazer laczysz z komputerem, tabletem lub telefonem w zaleznosci od aplikacji
tylko licz sie z tym, ze wiekszosc popularnych aplikacji ma abonament do placenia, ale sa tez darmowe
Napisano 22 lipiec 2020 - 11:25
Zwift takich znowu małych wymagań nie ma jeśli chodzi o kompa
Napisano 22 lipiec 2020 - 11:31
[...]Bo teraz mam jakiś tam licznik za 5 dych. No i czy te oprogramowanie treningowe ma wysokie wymagania sprzętowe względem komputera bo też mam starego lapka. [...]
Nie napisał, że "te oprogramowanie" to Zwift. Nie samym Zwiftem trenażer się kontroluje. Równie dobrze może być to darmowe oprogramowanie. Co kto lubi, co kto woli, lub na co kogo stać (lub ile chce wydać )