Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gdzie najlepiej, profesjonalnie zaplatają koła? - Warszawa

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 24 listopad 2011 - 00:05

Mam dwie obręcze CNC 450 od cnc-bike i do tego szprychy mac 424 oraz piasty novatec. Jak w temacie, gdzie w Warszawie i okolicy zaplotą mi eleganckie sztywne kółka?

#2 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 24 listopad 2011 - 17:11

Jeśli może być okolica Warszawy to polecam p. Grzegorza Jaroszewskiego w Żyrardowie (tel. 46 855 01 45, blisko dworca PKP).
Posiada ogromną wiedzę i doświadczenie wyniesione ze ścigania na najwyższym poziomie.

#3 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 listopad 2011 - 18:06

U Skuczyńskiego na ul. Gibalskiego powinno być ok.

#4 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 01 grudzień 2011 - 00:54

U Skuczyńskiego na ul. Gibalskiego powinno być ok.

Coś tam plotłeś?

Pozdrawiam

#5 Xorlarrin

Xorlarrin
  • Użytkownik
  • 286 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudzień 2011 - 07:26

Tylko centrowałem. Ogólnie oddałem totalne masło, a dostałem z powrotem eleganckie, sztywne i proste koło. Wszystko odpowiednio naciągnięte, bez żadnych błędów w sztuce.

#6 k1oor

k1oor
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudzień 2011 - 21:28

Zapleść koło to nie problem. Dobrze dobrane długości szprych, trochę cierpliwości i da się złożyć.

Największy problem to wycentrowanie i odpowiednie naciągnięcie szprych.
To już chyba potrafią w pierwszym lepszym serwisie.

Do tej pory złożyłem 4 koła z czego jedno tylne na 2x/3x. Nie jest to takie trudne jak się wydaje i ciężko zrozumieć czemu w serwisie tego nie robią. Chyba tylko z lenistwa...

#7 Gosc_cyclist23_*

Gosc_cyclist23_*
  • Gość

Napisano 01 grudzień 2011 - 21:37

ile kasują za taką przyjemność jak centrowanie

#8 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 01 grudzień 2011 - 21:55

ile kasują za taką przyjemność jak centrowanie?

średnio 15-30zł, w zależnosci od centry

...odpowiednie naciągnięcie szprych.

Na tym mi najbardziej zależy, żeby serwisman wiedział i umiał wyciągnąć jak największą sztywność z komponentów które oddam w jego ręce.

Bardzo mnie zainteresował warsztat w Żyrarodowie. Z tego co pisze krzysiek-krr i co można wyczytać o p. Jaroszewskim, to ten Pan dużo widział i mocnego zaplatania się nie boi.

#9 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 01 grudzień 2011 - 23:02

Sklep jest zazwyczaj czynny codziennie oprócz niedziel, poza sezonem od 10 do 17 (w soboty 10-13) jeżeli dobrze pamiętam, najlepiej zadzwoń wcześniej.

Na dworcu PKP przejdź przejściem podziemnym, a następnie kieruj się w lewo. Po lewej stronie będzie mały, blaszany budynek, naprzeciwko jakiegoś baru.

P. Jaroszewski mocnego zaplatania się nie boi, w końcu tor i przełaj chyba najbardziej tego wymagają. :-)
Ja zaplatałem koła na obręczach DT Swiss R450, szprychach Sapim 2.0-1.5-2.0 (Laser) i piastach Novateca, jestem mega zadowolony. Po podciągnięciu szprych miałem wrażenie, że koła same wjeżdżają pod górę. Nie zawiodły mnie również na dziurach, gdy łamały się szprychy w Fulcrumach 5- kołach powszechnie uważanych za mocne.

#10 k1oor

k1oor
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudzień 2011 - 23:48

ile kasują za taką przyjemność jak centrowanie

Widełki miały być od 15 do 30, ale zapłaciłem po 20 od koła.
Koła były do górala - trójkomorowa obręcz Accent, szprychy DT i piasty przód Alivio MC12/tył STX MC30. Zaplecione było przód 3x/3x, tył 2x/3x. Taki to góral do jeżdżenia po mieście - największa przeszkoda to krawężnik... ;-)

#11 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 02 grudzień 2011 - 12:15

Też polecam Pana z Żyrardowa, raz mi uratował koło skaszanione przez pewnego "fachofca" i chodziło lepiej niż nowe :)

#12 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 grudzień 2011 - 19:55

Elitarny zaplatacz dla elitarnych kolarzy. No, no. Czapki z głów.

#13 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 kwiecień 2013 - 16:13

Pozwolę sobie odświeżyć temat. Znajomy serwisant powiedział mi, że w okolicach PDT na Woli, w okolicach skrzyżowania Wolskiej i Młynarskiej miał swój lokal spec od kół rowerowych, który niegdyś składał koła dla kadry. Czy wie ktoś coś więcej na jego temat? Czy on jeszcze działa? A jeśli tak, to jak go znaleźć? Wiem tyle, że lokal znajdował się w bramie i nazywał się Usługi Rowerowe albo Urowerowe.

Dzięki

Dodaj odpowiedź