Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolarska dieta

833 odpowiedzi w tym temacie

#221 Meny93

Meny93
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 22 listopad 2007 - 15:16

Jestem sportowcem biegam na 1km , 3km, szukam napoju vamm nigdzie niemoge go znalesc!!!! Prosze o pomoc jak ktos wie gdzie można kupic najlepiej gdzies w internecie to nech odpisze albo tu na forum albo na moje gg: 7399918

#222 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2007 - 17:18

A ja nadal nie mogę przytyć ani 0,5kg. Nie jeżdżę (w sumie to po szkole tylko jem i śpię :lol: ) jem samo białko i węglowodany i nic. I w tym momęcie postanowiłem kupić sobie jakieś odżywki. Narazie mam tylko 300 zł na ten cel, ale kompletnie nie wiem co kupić. I was proszę o pomoc.

#223 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2007 - 17:51

Zainwestuj kase w porzadne jedzenie i karnet na silownie.

#224 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 23 listopad 2007 - 18:39

Fakt siłownia zmienia trochę wizerunek, w szkole średniej sam byłem chudy jak szczypiorek, teraz zmężniałem i chciałoby się schudnąć :)

#225 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 02 grudzień 2007 - 15:34

Cały czas udaje mi sie zrzucać zbędne kilogramy. Mam 79 kg , będe walczył tak do 75 kg a potem zobaczę co dalej. Tylko nie wiem czy to nie za szybko, w końcu października miałem 85 kg. :shock:

#226 Gosc_Rafalek_*

Gosc_Rafalek_*
  • Gość

Napisano 02 grudzień 2007 - 16:05

Srednio zaleca sie 1.5kg na tydzien ale tracisz tez sporo wody wiec wynik moze byc mylacy.
Jezeli czujesz sie OK, dostarczasz wszystkich potrzebnych skladnikow to nie ma czym sie martwic :)

#227 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 02 grudzień 2007 - 20:58

Arnoldzik, ostatnio pisałeś, że masz problemy z zejściem poniżej 80kg. No, to przełamałeś barierę ... g r a t u l a c j e :lol:
Mnie udało się w listopadzie utrzymać wagę na zakładanym poziomie, a nawet nieco niżej. W tej chwili mam 86kg i obniżanie 1kg/miesiąc będzie dla mnie satysfakcjonujące. W sezonie chcę ważyć 82-83kg ... ani mniej, ani więcej :-P

pozdro horny

#228 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 02 grudzień 2007 - 21:19

Ja też jestem w temacie zrzucania kilogramów. Ograniczyłem jedzenie do śniadania, obiadu i lekkiej kolacji i widać skutki.

#229 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 03 grudzień 2007 - 00:33

.

[ Dodano: 2007-12-03, 00:46 ]
Dzięki Horny za gratulację , dla mnie to bardzo budujące i wspierające. Martwi mnie tylko możliwość wpadnięcia w efekt yo-yo , poprostu nie wyobrażam sobie takiego stylu odżywianie przez cały czas. Jak na razie czuję się dobrze nawet podczas delikatnych (z powodu diety ) przejażdżek rowerowych . Cel to rozpoczęcie nowego sezonu z wagą poniżej 75 kg co prz mojej budowie i wzroście 177 cm wcale szałem nie jest. 8-) :mrgreen:

#230 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 03 grudzień 2007 - 07:28

Ja w ubiegłym roku budowałem formę intensywnie trenując i jednocześnie zrzucałem zbędne kilogramy stosując dietę. Jest to możliwe, więc nie musisz martwić się na zapas. Efekt yo-yo w moim przypadku nie występuje. Przez cały sezon ciężar ciała oscylował na założonym poziomie. Dopiero w październiku i listopadzie pozwoliłem sobie na lekkie przytycie, ale całkowicie pod kontrolą :-D
Jedzenie w ilości około 3000kcal/dobę, a w sezonie startowym i sporo wiecej, jest całkowicie wystarczające i pozwala czasami na ucztowanie z ciastem i innymi smakołykami bez konsekwencji nabrania dodatkowych kilogramów. Warunek: systematyczny trening - a wtedy jeść więcej można, a nawet trzeba :-P

pozdro horny

#231 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 03 grudzień 2007 - 17:12

Powiedział mi kiedyś zaprzyjaźniony lekarz ,że diety typowo odchudzajacej nie należy stosować z treningiem np kolarskim . Zapotrzebowanie na energie rośnie i cały czas rozpychamy żołądek dajmy na to 3 tysiącami kcal . Z pewnych powodów mamy przerwę w treningu i organizm jest przyzwyczajony do tych 3000 kcal. Ale to nie jest w pełni spożytkowane , a tak od razu przestawić sie na 1500 kcal nie jest łatwo. Mówię w tym przypadku o samym sobie kiedy nie zawsze mogę z róznych przyczyn systematycznie trenować. Może się mylę ale u mnie właśnie to tak wygląda.

#232 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 03 grudzień 2007 - 20:24

Jeżeli nie można systematycznie trenować, to o efektach budowania formy sportowej można zapomnieć. Jeżeli celem jest jedynie obniżenie wagi, pozostaje tylko dieta niskokaloryczna. Trenując musisz dostarczać odpowiedniej ilości pożywienia, bo inaczej organizm zacznie czerpać zapasy z mieśni. Chcąc zrzucić kilka zbędnych kilogramow wystarczy pilnować, aby bilans energetyczny był około -500kcal,... wtedy i forma rośnie i waga stopniowo spada

pozdro horny

#233 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 grudzień 2007 - 17:04

dobrym sposobem na początku diety odchudzającej która jest uboga w ilość spożywanego jedzenia, jest na przez tydzień przed dietą jedzenie tej samej ilości ale podzielonej na wiecej posiłków, wtedy możemy sie psychologicznie na to przygotować:) innym moim spostrzeżeniem jest to że czasem wracam strasznie głodny z pracy, wtedy na obiad zjadam ogromne ilości jedzenia, potem leże przez godzinę na wpół żywy, ostatnio trochę to zmieniłem i jem 1/3 tego co zwykle, gdy po godzinie nadal czuje głód jem po raz drugi, to jest dobry sposób żeby się nie przejadać:)

#234 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 11 grudzień 2007 - 08:06

innym moim spostrzeżeniem jest to że czasem wracam strasznie głodny z pracy, wtedy na obiad zjadam ogromne ilości jedzenia, potem leże przez godzinę na wpół żywy, ostatnio trochę to zmieniłem i jem 1/3 tego co zwykle, gdy po godzinie nadal czuje głód jem po raz drugi, to jest dobry sposób żeby się nie przejadać:)

Jak przestałem jeździć na rowerze to tak samo miałem po prostu organizm się przyzwyczaił do większej ilości jedzenia. Ostatecznie przytyłem 5kg ale nie ma co się przejmować. Zacząłem w zastępstwie biegać i pływać na basenie ale faktycznie też musiałem przyzwyczaić organizm do mniejszych posiłków.
Wczoraj widziałem kolaża na mieście i tak sobie pomyślałem, że w sumie pogoda jest cacy ino potrzebne są nowe spodenki i można zacząć znowu sezon.

#235 zielony

zielony
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Skąddzierżoniów

Napisano 26 grudzień 2007 - 20:37

Dracorp, dotarłeś może do jakiegoś dostawcy cudownego specyfiku Vaam :mrgreen: , chciałem spróbować- zaszkodzić nie powinno :-P , jeśli coś znalazłeś byłbym wdzięczny za pomoc.
Przepraszam że tak brutalnie przerwałem temat.

#236 Muniek

Muniek
  • Użytkownik
  • 350 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 26 grudzień 2007 - 22:53

Sezon zbliża się nieubłaganie, a po świętach waga nieco wzrosła i w związku z tym takie pytanie: czy jeżeli ćwiczymi dany mięsien, to pobiera on energię z tkanki tłuszczowej zgromadzonej dookoła niego? Problemem u mnie jest spalenie tkanki tłuszczowej z ud, łydki udało mi się już jako tako ukształować, a uda... za cholere :-( Czy podczas jazdy na rowerze można przenieść trud pedałowania na uda? Bo jeszcze nigdy nie miałem na nich zakwasów, jeśli już to tylko łydki, a to wskazywałoby na nie do końca wykorzystaną pracę nóg...

#237 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 27 grudzień 2007 - 00:26

odp jest bardzo prosta.
czesciej wstawaj z siodla i krec "w korbach".
jazde na stojaco szczegolnie polecam na podjazdach. ;-)

#238 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 grudzień 2007 - 09:44

Zanim zacząłem jeździć na szosie bujałem sie dużo na mtb (teraz na mtb wychodzę okazyjnie z kolegami), a że jestem osobą leniwą to z siodła wstawałem tylko przy dziurach i krawężnikach, nie mając jeszcze spd moja technika pedałowania działa na zasadzie dwóch tłoków, czubek stopy lekko zadarty w dół i nacisk na pedał odbywa się wtedy głównie za pomocą mięśni ud, jazda w ten sposób pozwoliła mi tak rozwinąć te mięśnie, że potrafię pokonać podjazd do 500m z dużą prędkością, ale muszę popracować nad szybszą regeneracją po takim wręcz sprincie.

#239 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 03 styczeń 2008 - 08:25

Dracorp, dotarłeś może do jakiegoś dostawcy cudownego specyfiku Vaam :mrgreen: , chciałem spróbować- zaszkodzić nie powinno :-P , jeśli coś znalazłeś byłbym wdzięczny za pomoc.
Przepraszam że tak brutalnie przerwałem temat.

Na razie przestałem trenować(no oprócz biegania i basenów) i spożywać suplementy. No i w związku z tym umarł ten temat. Ale masz rację, warto spróbować - może pomoże.
Tylko jak dotychczasowo cieszyłem się, że w moje rejony zima nie dotarła i będę mógł trenować już w styczniu to po przyjeździe z sylwka niemile się rozczarowałem.
Dotychczasowy z ciekawości pytałem się o ten specyfik w sklepach z odżywkami ale tylko rozkładali ręce. Możliwe że pozostanie zakup u producenta. Ale chwilowo muszę zainwestować w inne rzeczy.

#240 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 03 styczeń 2008 - 10:50

Mogę śmiało powiedzieć ,że ważę już 76 kg, czyli zrzuciłem przez 2 ,5 miesiąca ok.8-9 kg. Teraz waga już będzie wolniej spadać a przy 72 kg się opamiętam i będę starał się to utrzymać :mrgreen:
W moim przypadku skutkiem utraty wagi jest dieta "MŹ" ;-) , chociaż nie powiem że w okresie jesienno- zimowym mam więcej wolnego czasu , który poświęcam na ćwiczenia.

Dodaj odpowiedź