ma być lekki - bardzo - bardzo jak na takie pieniadze....
projekt nie powstał by, gdyby nie moj tata, ktory połapał w norwegii dla mnie jakąs szose którą chcieli wyrzucic, dziwny rower, marketowa szosa, alu rama, stalowy widelec, pełna tiagra... a wiec, klamkomanetki, przerzutki sprzedaje, kombinuje z hakami, kupuje lekkie graty, dokładam, składam.
Projekt na spokojnie, bedzie się to ciągnelo miesiącami, bede szukał okazji i możlwie tanich gratów.
do rzeczy, co mam, czego nie mam, w czym potrzebuje pomocy
Rama: MAM = ta którą mam, nic specjalnego(darowanemu koniowi...): 1925gram - przerobiona na 1868 - planuje zejscie na 1820GRAM.
Widelec: NIE MAM = planuje RDXa, stoi teraz za 200zł - 409GRAM
MOŻE... za 229 sa 360gram - zobacze jak bede stał z kasą
Stery: NIE MAM = VP = 76GRAM
Mostek: NIE MAM= (około 90mm, 25,4 kiera) smica? Tioga o'bone? kcnc fly ride? W CO CELOWAC? = 125GRAM
Kielnia: MAM = bycze rogi = 290GRAM
Koło przód: NIE MAM = planuje co do 850gram z zaciskiem, całośc + opona + dętka - zmiescic się w 1100GRAM
Koło tył: NIE MAM = myslę, chce max 1400 GRAM
Korba: MAM = Tiagra 3 blatowa, robie na 2 blaty z suportem moze zmieszcze sie w 930GRAM
Sztyca: NIE MAM = Amoeba? Smica? TURNER SP7112N? około 210GRAM po docięciu
Siodło: NIE MAM = nie mam pojecia co mozna wyrwac taniego, zjadliwego dla dupska, lekkiego... ile tu liczyć? 200 GRAM? myśle o VELO 203gram za 120zł
Zacisk: MAM = powiercimy, bedzie z 20GRAM
Pedały: NIE MAM = Accent Axium = 235GRAM
Kieta: NIE MAM = KMC 510hx = 350GRAM =musi byc mocne.
DAJE NAM TO(przy cięzszym widle, i załozonych wagach):
7165GRAM - wiadomo, smar powietrze, wyjdzie 7200 - dalej najlatwiej bedzie chyba na sztycy i siodle? chyba ze rama po zdjęciu farby okaze sie lzejsza....
jak widac z roweru mam nie wiele, ale plan juz jest...
jakie sugestie?
gdzie zbic jakies drobne gramy?
ktore z czesci nad ktorymi mysle są warte tych zlotówek za pare gram, ktore nie? moze ma ktoś jakieś ciekawe tanie graty?
gdzie warto powiercic, podciąć?
ma być naprawde tanio, ale z głową
tym czasem, to co mam:
kierownica bullbar, 290gram, nowa, lezy, czeka.
rama:

usiepane przelotki, haki(jeszcze nie przerobione), i narazie jeden otwor(wsumie to dwa..)
i z 1925 zrobilo sie 1858 - mysle ze uda sie pozniej 1800, nie jest to rama docelowa, narazie ma byc, poligon doswiadczalny.
korba: był trójblat, porzeźbione i nie jest tak źle

This topic is locked