Skocz do zawarto艣ci

Zdj臋cie

PROJEKT OSTRE KO锟絆 - LOW COST ~7KG

• Zamkni臋ty Temat jest zamkni臋ty
318 odpowiedzi w tym temacie

#221 KAEM

KAEM
  • U偶ytkownik
  • 489 post贸w
  • Sk膮dJawor

Napisano 17 luty 2012 - 23:04

ameryki to ty nie odkry艂e艣

ale przer贸bka to nie to samo :-? nie daje tyle rado艣膰 i to co wyjdzie jest w jakim艣 sensie typowe i powszechne, a ostre to indywidualno艣膰

:mrgreen:

Dok艂adnie nie ma to jak fajny custom'owy projekt!
Nawet jakby rama niewytrzyma艂a itd... Jak to twierdz膮 specjali艣ci 8-), to jak wspomia艂 autor tematu tylko tymczas贸wka, eksperyment etc. Jak si臋 rozsypie to sobie wymieni na co艣 innego i tyle.

#222 travisb

travisb
  • U偶ytkownik
  • 1761 post贸w
  • Sk膮d54.351 锟絅 18.645 锟紼

Napisano 18 luty 2012 - 00:10

Jak si臋 rozsypie to sobie wymieni na co艣 innego i tyle.

O ile b臋dzie jeszcze w stanie (i pozostanie przy 偶yciu), bo mo偶e by膰 tak, 偶e si臋 nawet nie dowiemy jakie by艂y dalsze losy ramy i u偶ytkownika. Pozostan膮 tylko domys艂y wynikaj膮ce z nag艂ego milczenia Adaasko na forum ... ;-)

#223 KAEM

KAEM
  • U偶ytkownik
  • 489 post贸w
  • Sk膮dJawor

Napisano 18 luty 2012 - 11:31

travisb To brykniem do Ko艂obrzegu zapali膰 po zniczu ;-) Adaasko na pierwsz膮 jazd臋 za艂贸偶 jaki艣 str贸j specjalny! Do RUGBY np. albo do HOKEJA. Bo koledzy bardzo troskliwi i martwi膮 si臋 o Ciebie... Jakie to mi艂e ! :mrgreen:
Ja mimo wszystko popieram ten projekt, mi si臋 podoba :-)

#224 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Go艣膰

Napisano 18 luty 2012 - 11:43

Mi te偶 sie podoba projekt. Wida膰 pasje i mi艂o艣膰 do rower贸w. Ale o wierceniu w rami dla kilku gram贸w to nie do konca m膮dre. Nie zapomnij o dobrym kasku ;)

#225 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 18 luty 2012 - 12:34

hahah, panowie, to um贸wmy sie tak - po 5 dniach milczenia zapraszam na cmentarz komunalny ko艂obrzeg :mrgreen:

#226 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Go艣膰

Napisano 18 luty 2012 - 13:42

A mo偶e macie jakie艣 pomys艂y na napis na nagrobku :D

#227 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 18 luty 2012 - 17:50

myslalem bardziej nad

http://www.historian...ja stalowa.html

:D

dobra, 艣rubki zam贸wione - czerwone, krotkie...

a wiec...

OBR臉CZ.... - juz nie mam si艂y, nie chcialem sie poddawac, ale czuje ze skonczy sie na innej obreczy jak tak dalej pojdzie... niby mi sie nie spieszy ale...

szprychy - nie ogladam nawet poki nie mam obreczy

stery - accenty airplane
pedaly - wellg m21
d臋tka na prz贸d ultralight od maxxisa...

i owijka, czaje sie na szmacian膮 oldskulow膮, z decathlona, ktora bedzie musial ktos mi kupic, bo w mojej wsi nie ma

kurde, i juz :mrgreen:

mysle nad zrezygnowaniem z tasmy na obreczy i zastapienie jej normalna opaska, szkoda mi d臋tek.

#228 KAEM

KAEM
  • U偶ytkownik
  • 489 post贸w
  • Sk膮dJawor

Napisano 18 luty 2012 - 20:12

Adaasko na kiedy planujesz koniec prac ? No i rzecz jasna oczekiwan膮 przez wszystkich jazd臋 testow膮 ;-) ?

#229 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 18 luty 2012 - 21:14

powiem tak - na obrecz kase mam odlozon膮, na szprychy lada moment pewnie nadymam, reszta to jakos z gorki, po偶ycze, ukradne, kto wie jak bede taki nakrecony :mrgreen:

#230 maciej1986

maciej1986
  • U偶ytkownik
  • 3267 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 18 luty 2012 - 21:38

Obr臋cz spokojnie si臋 trafi, tylko wystarczy poczeka膰, jak nie to za par臋 tygodni dozbierasz kasy na jej normaln膮 cen臋:) og贸lnie projekt mi si臋 podoba.

Ja za to ostatnio zajawk臋 na jak膮艣 wiekow膮 szos臋 z艂apa艂em, powoli kompletuj臋 cz臋艣ci do mtb, problemem by艂o przekona膰 kobiet臋 na trzeci rower w pokoju, wi臋c o czwartym nie wspomn臋 :-P

Aktualnie jest Open Pro, ale czarny na allegro, ale to pewnie i tak wiesz:)

#231 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 19 luty 2012 - 09:38

ja na ca艂e szcz臋scie mam gara偶, auto to tam nie parkuje :mrgreen:

ja wiekow膮 szose mam za sob膮, chce wr贸cic do tematu, ale za pare lat, z powa偶niejszym bud偶etem - chce darowac sobie p贸艂艣rodki

Co do obreczy - dzieki za s艂owa pokrzepienia, mam nadzieje ze wkoncu sie trafi.... za normaln膮 cene mi sie nie widzi, to poprostu dla mnie za duzo jak na obrecz... co do tej czarnej, gosc ma troche nasrane w komentarzach, pozatym cena bez rewelacji - mialem miec za tyle now膮 - dalej to projekt bud偶etowy i dalej koszty ktore ogolnie poniose (sprzedajac co mialem, co zostalo z roweru poczatkowo) i tak bed膮 naprawde niedu偶e

#232 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 23 luty 2012 - 18:30

Kupi艂em sobie testowo brzeszczot taki ktorym mozna by bezpiecznie ciac ster贸wke carbonowa...

widelec mial wazyc 409gram - wazy艂 416gram z 30cm - uciac musze 5cm - ucielem 1cm i wazy 2gr :mrgreen: jeszcze 4 cm - czyli jeszcze 8gram - moge liczy膰 na 406gram!

polecam bimetalowe o duzej ilo艣ci z臋b贸w na cal - 32TPI - da艂em 2,30z艂 - super tnie, nie kaleczy, idealnie g艂adko... ja akurat - FLEXER firmy Globus
http://desmond.image....jpg&res=medium

Do tego przysz艂y srubki Alu do korby - normalnie 28gram - te 6gram korby go艂e ze srubkami i blatami 701gram

#233 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 29 luty 2012 - 17:49

Troche se poskleja艂em ten rower...

i troszke powychodzi艂o...

na sam pierw - zapomnialem o tym, ze blat bedzie po drugiej stronie pajaka, co powoduje ze zatoczenie pod 艂eb 艣ruby jest od strony paj膮ka i swie偶o kupione 艣ruby z kominami nie spe艂niaj膮 swojej roli... - chyba ze odwr贸ce blat - i tak zrobi艂em, ale wtedy blat ty艂em do przodu i 艣rubki tez... - narazie tak bedzie chyba, nie mam kasy...

opr贸cz tego - nie wiem czy dobrze to rozwi膮za艂em - po wkr臋ceniu suportu bez podk艂adek - w艂o偶y艂em korb臋 - o艣ka za d艂uga - w tiagrze mia艂em podk艂adk臋 - tutaj za du偶o o艣ki zabiera - da艂em wiec podk艂adk臋 po suport, dzia艂a, ale jeszcze b臋d臋 musia艂 nad tym pomy艣le膰.

opr贸cz tego - podci臋ty komin + kiepsko wykonana rama powoduje ze zacisk podsiodlowy po skr臋ceniu si臋 "spotyka" a sztyca dalej sie nie trzyma jak trzeba, to znowu偶 jaka艣 rze藕ba... ehh...

jaki艣 mod - nakr臋tki z innej piasty, 艂adne, czerwone, aluminiowe.

Generalnie troche sie pod艂ama艂em, g艂upie kwasy juz na starcie, a z ko艂em totalna DUPA.

#234 erico329

erico329
  • U偶ytkownik
  • 419 post贸w
  • Sk膮dWielkopolska

Napisano 29 luty 2012 - 19:55

pokaz jakie masz montowanie tej sztycy tzn jak to wyglada , mo偶e co艣 kto艣 poradzi ;p

#235 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Go艣膰

Napisano 29 luty 2012 - 20:00

Na sztyc臋 pewnie pomo偶e do艂o偶enie blaszki aluminiowej z puszki, sprawdzony spos贸b.

#236 KAEM

KAEM
  • U偶ytkownik
  • 489 post贸w
  • Sk膮dJawor

Napisano 29 luty 2012 - 20:58

[quote name="Adaasko"] ...opr贸cz tego - podci臋ty komin + kiepsko wykonana rama powoduje ze zacisk podsiodlowy po skr臋ceniu si臋 "spotyka" a sztyca dalej sie nie trzyma jak trzeba, to znowu偶 jaka艣 rze藕ba... ehh...

Ja bym wykr臋ci艂 艣rubk臋 z niego, a sam zacisk w imad艂o i troch臋 zeszlifowa艂 szczelin臋 cienk膮 tarcz膮 w szlifierce k膮towej.

#237 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 29 luty 2012 - 22:50

zacisk to jakis dobry - tytanowa sruba, wkreca sie w alu - wolal bym nie zcinac jeszcze gwintu poszerzajac szpare - pomysle nad jakas podkladk膮 - robilem tak w innych sytuacjach, jednak boli mnie troche ta rze藕ba...

SPIKE, dzieki, ale tylne kolo chce miec do艣c pewne... nie zalatwisz opena pro srebrnego za ludzi pieniadz?

#238 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 02 marzec 2012 - 00:18

Spike, strasznie ci臋zko sie do ciebie dogada膰, na PW nie odpisujesz... ;/

Na deser dodam - 偶e ten set co na zdjeciu - 3298gr:)

#239 SPIKE

SPIKE

Spike

• U偶ytkownik
  • 4693 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 02 marzec 2012 - 08:47

a co Ty my艣lisz 偶e nikt nic nie robi tylko na PW odpisuje wy艂膮cznie, nie 艣pi , nie je , nie pracuje tylko czeka na Adaasko .

Poza tym moja skrzynka jest przepe艂niona , zapchana na full.

Profesjonalny serwis i monta偶 k贸艂 do rower贸w  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Krak贸w  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o ko艂a - to zadzwo艅 najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#240 Adaasko

Adaasko
  • U偶ytkownik
  • 484 post贸w
  • Sk膮dKo艂obrzeg

Napisano 02 marzec 2012 - 13:36

chyba nie jest problemem usun膮膰, a z drugiej nie s膮dze 偶eby cie tak strasznie bombardowali zeby problemem bylo usun膮膰, a na pro艣be o obr臋cz dalej nie odpowiedziale艣 nawet pisz膮膰 tu... nie masz to powiedz, masz- nie chcesz da膰 - powiedz i tyle, po co kr臋ci膰 OT.