Chciałbym przedstawić mój rowerek składany ;wcześniej jeździłem na stalowym decathlonie i powiem szczerze że byłem miło zaskoczony ,pomimo wagi ,całkiem dobrze się sprawował , wkrótce znudziło mi się schylanie i zmienianie biegów manetkami przy ramie więc zacząłem składać go na tiagrze później było campagnolo ,ale pomyślałem ,że jednak można byłoby zejść z wagi i zakupić coś w aluminium .Poszukiwałem bardzo długo ramki i odpowiadających mi podzespołów w końcu zakupiłem polskiego OLSH-a lecz był za mały i sprzedałem go zarabiając na tym 300zł
Po szczęśliwej i udanej transakcji naszło mnie na zakup wymarzonego osprzętu i tak zaczęło się składanie tego rowerku ,oto z czego powstał :
:arrow: -rama -GIANT 0CR 3 alu 6061 rozmiar 55,5
:arrow: -widelec easton ec 70 karbonowa sterówka i widelec dolny ,aluminiowe haki na zaciski i łączenie pomiędzy dolnym widelcem i sterówkom
:arrow: -koła mavic aksium -nowszy model na nowych piastach
:arrow: -klamkomanetki SRAM FORCE 2009
:arrow: -korba tiagra 4400 albo nowsza
:arrow: -przerzutka tył SRAM RIVAL -kupiony ale nie doszła z USA (święta)
:arrow: -przerzutka przód na hak nie wiem jakiej produkcji
:arrow: -hamulce decathlon -ze starego rowerka aluminiowe
:arrow: -sztyca-SMICA
:arrow: -mostek-SMICA 129g
:arrow: -kierownica -decathlon aluminium
:arrow: -kasetka planuje 105 lub tiagrę 4600 ale póki co nie ma
:arrow: -łańcuch jakiś Sh 10s jeszcze nie ma
:arrow: -siodełko sport -jakieś decathlon-skie niestety na stalowych prętach
:arrow: -suport HOLLOWTECH 2 tiagra
:arrow: -stery FSA
:arrow: -oponki -jakiej tajwańskie ze starego rowerka drutowane-jak będzie kasa na pewno zwijane jakieś maxis ,pewnie w każdym razie coś tańszego.
To chyba na tyle rowerek nieskończony, jeszcze brakuje :
-bębenka -zmieniałem na Sh bo wcześniej miałem campa już zamówiony kwestia czasu kiedy będzie
-przerzutka tylna RIVAL jak wspomniałem paczka się opóźnia ze względu na święta ,ale już zamówione
-kasetka -kupie na miejscu jak kasa wpłynie ze sprzedaży części i łańcuch to samo
-noi jeszcze pedała zostanie kasy będą SPD jak nie to założę stare alu
Wszystkie części używane starałem się pozyskiwać (oprócz kasetki i łańcuszka) ,ponadto bębenek będzie od cosmic-ów SL noi klamkomanetki FORCA w świetnym stanie malutko używane podobnie jak aksiumy które nabyłem za 300zł w świetnym stanie
Pewnie w przyszłości ramka pójdzie do wymiana bo to model z 2003 i nie pasuje mi do tego osprzętu, ale to pewnie dopiero za jakieś 2 sezony na razie pojeżdżę na tej co mam.
Wagi nie znam tyle co mostka, chciałem zejść poniżej 9kg ale to raczej nierealne na tej ramce ,chodź widelec waży z oryginalna sterówą ok 450g ta jest skrócona , a więc podejrzewam ,że waży ok 435-440g .
Piszcie jak wam się podoba -wiem że to jeszcze za wcześnie, ale nie mogłem się doczekać żeby się pochwalić nowo złożonym sprzętem,jeśli części sprzedam jeszcze w styczniu to na pewno już w lutym jeśli pogoda pozwoli i nie tylko pogoda będę śmigał
ZDJĘCIA DZIŚ PO POŁUDNIU- teraz za ciemno
-
Giant OCR 3
Started By
Gosc_dominik28382_*
, 31 gru 2011 00:31
2 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_dominik28382_*
Napisano 31 grudzień 2011 - 00:31
Napisano 31 grudzień 2011 - 09:47
Po jaką cholerę założyłeś 3 takie same tematy?
No i naprawdę mogłeś się powstrzymać z napisaniem posta do zrobienia zdjęć ;-)
No i naprawdę mogłeś się powstrzymać z napisaniem posta do zrobienia zdjęć ;-)
Gosc_Dominik_*
Napisano 31 grudzień 2011 - 13:00
Waga spadnie Ci z 200-250 gram na cały rower jak zmienisz opony na zwijane, przykładowo detonatory 23mm zwijane są tanie i dość lekkie.
Nie dość, że jesteś moim imiennikiem to jeszcze rama prawie taka sama, copyboy
Nie dość, że jesteś moim imiennikiem to jeszcze rama prawie taka sama, copyboy