Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skracanie śruby

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateusz661

mateusz661
  • Użytkownik
  • 157 postów
  • SkądOkolice Opola

Napisano 04 styczeń 2012 - 21:46

Mam trochę dziwne pytanie, jak waszym zdaniem najlepiej skrócić śrubę? Jest ona za długa o 3mm, przydałoby się 8mm zamiast 1,1mm. I drugie pytanie, w jaki sposób umiejscowić na końcu linki końcówkę tego typu http://velo.pl/produ...=1&pk=%&id=1412 żeby była jak najmocniej przymocowana do linki. Dodam, że ściskanie zwykłymi kombinerkami to za mało, a potrzebne jest mi to do innego wykorzystania niż umiejscowienie na końcówce linki przerzutki

#2 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 04 styczeń 2012 - 22:39

śrubę skrócisz obcinając ją piłką do metalu a końcówkę proponuję założyć, zacisnąć i w połowie jakoś zagiąć choć nie wiem do czego Ci to potrzebne, może to wystarczy choć sądzę że z linką wielkiego :roll: pola manewru nie masz

#3 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 styczeń 2012 - 23:16

sruby - skracamy piłką do metalu, flexem itd, ale najpierw na śrube trzeba nakręcić nakrętke, po obcięciu warto pilnnikiem ładnie obrobić koniec i odkrecić nakrętke ze śruby co pozwoli na jej ponowne zakręcenie.

Jeśli nie założysz nakrętki przed przycieciem to moze sie zdarzyć że jej póżniej nie nakręcisz .

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#4 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 05 styczeń 2012 - 10:41

Jeśli to stalowa śruba to jej nie przycinaj- chyba że chcesz żeby ci zardzewiała na końcu. Lepiej poszukaj w sklepie krótszej w odpowiednim wymiarze.

#5 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 styczeń 2012 - 11:46

Mam trochę dziwne pytanie, jak waszym zdaniem najlepiej skrócić śrubę? Jest ona za długa o 3mm, przydałoby się 8mm zamiast 1,1mm. I drugie pytanie, w jaki sposób umiejscowić na końcu linki końcówkę tego typu http://velo.pl/produ...=1&pk=%&id=1412 żeby była jak najmocniej przymocowana do linki. Dodam, że ściskanie zwykłymi kombinerkami to za mało, a potrzebne jest mi to do innego wykorzystania niż umiejscowienie na końcówce linki przerzutki

3 mm , to najlepiej jst szlifiereczka zjechac , do sciskania koncowek zmodyfikowalem stare kombinerki , ktore sluza juz teraz tylko do sciskania koncowek :P

Posted Image

Dodaj odpowiedź