Odpowieni wiek na kolarstwo
Posted 12 June 2008 - 12:05
Posted 12 June 2008 - 12:43
Gosc_Sruba_*
Posted 12 June 2008 - 19:17
Z tym najlepszym wiekiem 25-30 lat to się zgodzę oczywiście ale jeśli ktoś od dłuższego czasu już trenuje i to powiedzmy tak profesjonalnie. Ja nie mam raczej szans i nawet chyba bym nie chciał stać się takim prawdziwym zawodowcem, bo osobiście wdaje mi się że jednak tacy pół-profesjonaliści i zapaleni amatorzy mają większa radość z jazdy niż zawodowcy, gdzie w pewnym momencie wyrzeczenia, treningi i cała ta presja na coraz lepsze wyniki gdzieś to przysłania. Po prostu chciałbym pojeździć w grupie, do czasu do czasu jakieś lokalne zawody.A moje pytanie było spowodowane tym, że jak przeglądałem forum to sporo jest użytkowników mających po kilkanaście lat i tak się staro poczułem :mrgreen:
Nie świruj, są i tacy co mają po 50 a nawet więcej lat i maja extra formę nie jednego młodzika prześcigną
Posted 12 June 2008 - 19:27
W ogolniaku trafilem na grupe mastersow. Jezdzili z nimi oczywiscie mlodzi, ale wiekszosc to byli wychowankowie nie istniejacego juz w tamtej miejscowosci klubu. Przyjezdzali tam rozni ludzie. Dobrze pamietam faceta kolo 30, ktory kupil kolarzowke zeby rzucic z papierosami i podbudowac zdrowie. Szybko doszedl do formy. Inny - byly kolarz - w wieku okolo 40 lat kupil z wystawki kolarzowke, wynalazl ciuchy i tez przyjechal.
Ci ludzie naprawde lubili jezdzic a wspolne treningi sprawialy im przyjemnosc. Wazne zeby z tego wszystkiego czerpac radosc.
wedlug mnie nigdy nie jest za pozno.
Posted 12 June 2008 - 19:29
Po prostu ważyłem juz 95kg przy 181cm - w ciągu pół roku zrzuciłem 15kg (+dieta) - zacząłem jeździć i ... zaskoczyło mi nowe hobby ... ;-)
No i jestem pełen optymizmu na przyszłość i jednak jeszcze progresje wyników ... przedemną jeszcze "kariera" ... w M5 :mrgreen:
Posted 15 June 2008 - 12:00
To troszkę tak jak ze skokami narciarskimi. Są 12-13 latkowie, którzy skaczą świetnie, ale jak podrosną to okazuje się, że nie mają predyspozycji.
jak myślicie?
pozdro
Gosc_Arek_*
Posted 15 June 2008 - 19:00
Gosc_szudri_*
Posted 23 June 2008 - 22:22