Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trek 2.1 '11

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 06 luty 2012 - 22:09

Oto moje nowe cacko, rower na sezon 2012. Kupiona używka z przebiegiem 500km. Rozmiar 56 cm, geometria H2.

GALERIA

Jak na razie full stock, czyli:

rama Trek 2.1 Alpha Black Aluminium
widelec Bontrager Race, carbon
koła Bontrager SSR (43cm: 650c)
opony Bontrager R1, 700x23c (43: 650x23c)
napęd Shimano 105 STI, 10 biegów
siodło Bontrager Affinity 1
sztyca Bontrager Carbon, 20mm offset
mostek Bontrager Race Lite, 7 st., 31.8mm
kierownica Bontrager Race VR-C, 31.8mm
stery 1-1/8", półzintegrowane
hamulce Tektro R540 dźw. Shimano 105 STI
licznik Sigma 1609 STS

Waga ~9 kg
Plany na upgrade są takie: pedały 105, buty, a potem zbieranie na koła specjalnie na zawody. Jak na razie jestem totalnie spłukany, więc będzie zastój w interesie.

#2 Bartini

Bartini
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądOkolice Oleśnicy

Napisano 06 luty 2012 - 22:15

Zastanawiałem się nad tym rowerkiem, ale w sklepie mieli 2.3 zrobili mi fajna cenę więc się skusiłem.
Podoba mi się malowanie. Życzę miłego śmigania. :-D

#3 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 06 luty 2012 - 22:19

Kurcze.. coraz to ładniejsze te ramy robią ;-)

#4 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 07 luty 2012 - 00:12

mnie się osobiście malowanie z kolorem czerwonym nie podoba ale rower fajny, osprzęt fajny byleby Ci bezawaryjnie służył

#5 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 07 luty 2012 - 00:44

Zdemontuj !!! ten plastik z tylnego koła bo jak w każdym rowerze szosowym wygląda to masakrycznie !!! (tym bardziej w takim ładnym Trek-u).

Malowanie rewelacja (moje ulubione kolory). Według mnie siodełko do wymiany (to co jest wygląda okropnie). Reszta OK przez duże O.
Miłego śmigania :)

#6 Gosc_mnichu91_*

Gosc_mnichu91_*
  • Gość

Napisano 07 luty 2012 - 10:05

ale deja vu :-P sam jeżdzę na takim samym tylko, że na ramie 58cm, i mam identyczne plany uprade'u: od razu założyłem pedały 105, wkrótce wymieniam siodło na jakiegoś fizika, a w lecie, mam nadzieję, założę kółka mavic ksyrium elite:D
Jak sądzicie, czy z białym siodłem i owijkami taki trek wyglądałby ciekawiej?
Miłej zabawy
ps.szkoda że fabrycznie nie dali korby 105...

#7 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 08 luty 2012 - 18:30

założę kółka mavic ksyrium elite:D

Myślę o dokładnie tym samym modelu! Trzeba uważać, bo na jakimś maratonie się potkamy i pomylimy rowery!

Jeszcze jak zajadę te opony (albo do kół wyścigowych) Schwalbe Ultremo, fajnie będzie się komponował czerwony kolor na nich. To siodło nie zachwyca wygodą, faktycznie. To siodło mogłoby dobrze wyglądać.
Ale teraz mam zero wolnych pieniędzy, muszę przerobić XC na trekking, kupić buty i ciuchy.

Kocham to malowanie. Tylko ampulem sobie uszkodziłem napis (lewa strona, litera K), macie pomysł jak go naprawić? Korektor, taśma, farba?
EDIT: O, właśnie odkryłem, że nie ma żadnego zdjęcia lewej strony. W sumie nie ma tam nic ciekawego.

#8 Gosc_dominik28382_*

Gosc_dominik28382_*
  • Gość

Napisano 08 luty 2012 - 21:45

mi oponki ultremo się bardzo podobają ,możesz je władować tylko to koszt ok 250 zł +siodełko 360 -kupa kasy ,nie wspominając o ksyriumach ,ale wyglądałby świetnie ,mi osobiście sztyca strasznie razi ,zdecydowanie lepiej wyglądała by w anodzie .

#9 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 09 luty 2012 - 15:23

Jestem na zero kasy, opony pewnie wylądują przy okazji końca sezony albo do nowych kół (jeśli nowe koła nie będą na szytkę). A to siodełko to tak dla żartu wrzuciłem, bo za taką kasę nic nie kupię.
Sztyca mnie się podoba (najbardziej to, że w rowerze za 2,5k mam sztycę karbon), na żywo nie wygląda źle. Struktura włókna ładnie widoczna, szkoda tylko, że logo takie olbrzymie.

#10 Gosc_dominik28382_*

Gosc_dominik28382_*
  • Gość

Napisano 09 luty 2012 - 16:09

ta sztyca to chyba pół na pół alu carbon -mogę się mylić ale tak mi wygląda ,ile ona może ważyć ok 230g poniżej ?

#11 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 09 luty 2012 - 16:16

ta sztyca to chyba pół na pół alu carbon -mogę się mylić ale tak mi wygląda ,ile ona może ważyć ok 230g poniżej ?

Nie mam wagi jubilerskiej, nie powiem.

#12 arkadiuszxx

arkadiuszxx
  • Użytkownik
  • 194 postów
  • SkądBochnia

Napisano 09 luty 2012 - 18:57

Tak z ciekawości, ile Cie kosztował ten rowerek ? ;)

#13 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 09 luty 2012 - 20:35

2400 za rower i 100 za kask MET (nowy kosztował 450 PLN). 600 km przebiegu i w użytku od lipca. Uważam ten rower za najlepszy interes mojego życia.

#14 Gosc_mnichu91_*

Gosc_mnichu91_*
  • Gość

Napisano 10 luty 2012 - 11:16

P slababateria, uważaj Pan z tą sztycą, zanim zaczniesz jeździć ustaw ją sobie dobrze bo mi się już nieźle zrysowała (widzę że na zdjęciu jest tak wyciągnięta, że jeszcze nie sięga nawet wskaźników), nie wiem czy każda karbonowa sztyca tak ma, ale zanim ja się zorientowałem to było już pózno...

#15 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 10 luty 2012 - 11:39

mnichu91, sztyce carbonowe tak mają. Mój K-force też jest cały porysowany..

Rowerek bardzo fajny. Malowanie ładne, osprzęt też niezły. Nic tylko jeździć :lol:

#16 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 luty 2012 - 11:51

szkoda tylko, że logo takie olbrzymie.

Jeśli ci się nie podoba logo, możesz spróbować zmyć je acetonem. Ja nie lubię napisów na rowerze i wszystkie które się dało zmyłem. Jeśli nie jest namalowany jakąś chamską farbą albo zalakierowany, powinno zejść.

#17 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 10 luty 2012 - 20:25

O sztycy nawet sprzedawca mi wspominał, wiem że trzeba z tym uważać. Jak na razie ją zostawię w tym stanie, nie będę się bawił też w zmywanie logo.
Też chcę już jeździć, ale dzisiaj u mnie -15,5 i nie myślę nawet o jeżdżeniu. Może w niedzielę zrobię delikatnie ~20 km i zobaczę, czy ten sprzęt działa.

#18 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 11 luty 2012 - 13:00

Na drogach jest nadal mnóstwo soli- widać to po oponach- są białe. Jeśli chcesz jeździć, to później dokładnie umyj napęd.

#19 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 05 marzec 2012 - 19:20

Idzie do mnie siodło Fizik Arione Black od kolegi z forum, mam załatwione pedały i buty, więc ruch w interesie mam. Myślałem już o zakupie kierownicy z karbonu i nowej owijki przy okazji, bo ta Bontrager to straszny śmieć (oprę o ścianę i już łapie tynk, którego potem nie da się usunąć). I teraz pytania - kierownica z włókien za 250-300 złotych i pytanie estetyczne - którą owijkę Fizika wybrać? Przód roweru ocieka w czerwieni, więc myślę o czarno-czerwonej albo całej czerwonej, ewentualnie rozważam klasyczną całą czarną.

PS: Moja rodzinka rowerów

#20 Gosc_mnichu91_*

Gosc_mnichu91_*
  • Gość

Napisano 05 marzec 2012 - 22:20

slababateria, do jakiej to kiery się przymierzasz jeśli można wiedzieć?
Ja do swojego montuję prawdopodobnie białego Antaresa kium z czarnymi wstawkami albo Ariona (ktorego testuję teraz ale mi nie pasi). Ja mam w planie do swojego założyć jednolitą białą owijkę fizik.