Składniki:
pierś z kurczaka (ok. 250g)
ryż brązowy (1 torebka 100g)
warzywa (ok. 150g)
Czas ok.30 min
Pierś wrzucamy do wody, razem z włoszczyzną (może być kostka rosołowa) na 20-25min. W tym samym czasie gotujemy porcję brązowego ryżu. Do całości dorzucamy jakieś warzywa np. gotowany brokuł, kwestia gustu. Danie dobre po treningu, ale nie bezpośrednio najlepiej tak 1-1,5 h po.
Całość: 623.5 kcal
62.2 białka
9.8 tłuszczy
78.7 węglowodanów

Gotowana pierś z kury z ryżem brązowym
Started By
Mateunio
, 07 Feb 2012 19:40
5 replies to this topic
#1
#2
Posted 08 February 2012 - 08:22
Dla jasności: mięso wrzucamy do wrzącej wody, a nie gotujemy jak na rosół czyli do zimnej, bo wtedy sporo "się wygotowuje". Zamiast soczystej piersi otrzymujemy suchy wiór i niezły rosół

#3
Posted 08 February 2012 - 08:25
A ja mamy parowar to już w ogóle bajka, bo całość można zrobić na parze i wtedy wszystko jest soczyste

Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

#4
Posted 08 February 2012 - 09:01
Jest dokładnie tak jak powiedział Pirx, ewentualnie pierś można też odpowiednio przyprawić i wrzucić do piekarnika na 20-30 minut(trzeba kontrolować), temp. ok. 150st + termoobieg i też wyjdzie dobre mięsko.
Wariantów jest kilka.
Wariantów jest kilka.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
#5
Posted 14 February 2012 - 08:09
#6
Posted 14 February 2012 - 19:17
wiecie co ładnie tak robić mi smaka ?
, idę do matki zaraz i powiem jej że jutro chce coś pysznego na obiad :-D, aż musiałem sobie parówkę zjeść bo się głodny zrobiłem od tych soczystych piersi z kury

Reply to this topic
