Skocz do zawartości


Zdjęcie

Gotowana pierś z kury z ryżem brązowym


5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 07 luty 2012 - 19:40

Składniki:
pierś z kurczaka (ok. 250g)
ryż brązowy (1 torebka 100g)
warzywa (ok. 150g)
Czas ok.30 min

Pierś wrzucamy do wody, razem z włoszczyzną (może być kostka rosołowa) na 20-25min. W tym samym czasie gotujemy porcję brązowego ryżu. Do całości dorzucamy jakieś warzywa np. gotowany brokuł, kwestia gustu. Danie dobre po treningu, ale nie bezpośrednio najlepiej tak 1-1,5 h po.
Całość: 623.5 kcal
62.2 białka
9.8 tłuszczy
78.7 węglowodanów

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

 


#2 Pirx

Pirx
  • Użytkownik
  • 269 postów
  • SkądKlucze

Napisano 08 luty 2012 - 08:22

Dla jasności: mięso wrzucamy do wrzącej wody, a nie gotujemy jak na rosół czyli do zimnej, bo wtedy sporo "się wygotowuje". Zamiast soczystej piersi otrzymujemy suchy wiór i niezły rosół :)

#3 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 luty 2012 - 08:25

A ja mamy parowar to już w ogóle bajka, bo całość można zrobić na parze i wtedy wszystko jest soczyste :)

#4 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 08 luty 2012 - 09:01

Jest dokładnie tak jak powiedział Pirx, ewentualnie pierś można też odpowiednio przyprawić i wrzucić do piekarnika na 20-30 minut(trzeba kontrolować), temp. ok. 150st + termoobieg i też wyjdzie dobre mięsko.
Wariantów jest kilka.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

 


#5 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 14 luty 2012 - 08:09

http://www.odchudzam...owanie-na-parze

Ps Nazdrower Virenque ;)

#6 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 14 luty 2012 - 19:17

wiecie co ładnie tak robić mi smaka ? :(, idę do matki zaraz i powiem jej że jutro chce coś pysznego na obiad :-D, aż musiałem sobie parówkę zjeść bo się głodny zrobiłem od tych soczystych piersi z kury



Dodaj odpowiedź