Składniki:
120g makaronu
150g brokuł
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
Czas przygotowania ok. 20 min
Makaron (jakieś świderki albo penne, dobrze jakby był pełnoziarnisty) gotujemy al dente. Brokuły gotujemy do miękkości. Tuńczyka odcedzamy. Całość łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą pieprzem czosnkiem, bazylią, można dać odrobinę oliwy z oliwek. Danie również dobre po treningu.
Całość: 588.3 kcal
47.0 białka
9.0 tłuszczy
80.8 węglowodanów
Sałatka z tuńczykiem, makaronem i brokułami
Started By
Mateunio
, 07 Feb 2012 19:42
4 replies to this topic
#1
#3
Posted 07 February 2012 - 20:38
Dodam od siebie, że jak ktoś nie przepada za smakiem tuńczyka wystarczy posypać go trochę papryką i już smak jest zupełnie inny...
pzdr
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne