Na śniadanie. Bananowo-maślankowy naleśnik z jogurtem. Porcja dla 2 os., 1 porcja 529 cal.
4 banany, 1 szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki zapachu do ciasta, 2 łyżki brązowego cukru, 0,75 szklanki dobrze wstrząśniętej maślanki, starte orzechy, jogurt naturalny
Zmiksować banany, mąkę, proszek do pieczenia, zapach, cukier i maślankę.
Na rozgrzaną nieprzywieralną patelnią wlać połowę ciasta. Smażyć dopóki nie pojawią się bańki i ciasto zacznie gęstnieć, wtedy odwrócić ostrożnie na drugą stronę. Na talerzu polać jogurtem i posypać orzechami, można na wierzch dodać świeże owoce, np. plasterki jabłka.
Smacznego!
Bananowo-maślankowe naleśniki
Started By
bicicleta
, 09 lut 2012 08:34
Brak odpowiedzi do tego tematu