Jump to content


Szybka pasta jajeczna


No replies to this topic

#1 Gosc_Domel_*

Gosc_Domel_*
  • Gość

Posted 09 February 2012 - 09:24

Mój szybki i smaczny sposób na obfitą porcję białek i tłuszczy.
Czas przygotowania: do 10min.

Skład:
- jaja x4
- oliwa 10g
- ulubiony ketchup 5 łyżek
- curry, czosnek granulowany, pieprz, sól
- pół cebuli

1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i wrzucamy do naczynia.
2. Dodajemy resztę składników, cebulę ścieramy na tarce, przyprawy na oko, najlepiej po szczypcie na takie proporcje, ja lubię dużo curry - z 2 płaskie łyżeczki.
3. Całość ugniatamy chwilę widelcem i można wpier***ać.

Ze względu na ilość tłuszczy potrawa jest ciężko strawna, dlatego nadaje się świetnie na drugie śniadanie, ale jak ktoś nie ma problemów żołądkowych, to może zjeść na pierwsze. Połączenie oliwy z jajem daje niepowtarzalny smak, do tego słodki ketchup i z niczego powstaje proste arcydzieło :-P

450kcal:
33tł 15ww 30b



Reply to this topic