czym podparty jest rower
Zapewne na czas zrobienia zdjęcia, kolega/koleżanka puszcza rower i cofa ręce z kadru 
Wymagane jest zgranie w czasie i bezwietrzna pogoda 
I wszystko w temacie

Tylko, że ja wziąłem tatę ;-) Zero photoshopa - tata ustawia ostrość, ja biorę ręce szybko i jest jakieś 2-3 sekundy na zrobienie kilku klatek.. I cała filozofia

Dlaczego nie zdecydowałeś się na złożenie kół od zera? Zyskałbyś na wadze/cenie.
Waga dla mnie nie jest tak istotna. Jestem takim człowiekiem, że wolę rzeczy markowe i gotowe z dużymi fajnymi i znanymi napisami ;-)
Czy posiadasz jakieś koła treningowe? Nie szkoda Ci tych kół i opon?
Posiadam, ale tylko wymieniam tylne na trenażer.. Żal ? Ani trochę.. Po drugie myślę, że trzeba na tym rowerze, kołach, oponach jeździć na treningach żeby idealnie go wyczuć i spokojnie jechać na wyścigu :->
Dosyć dużo masz podkładek pod mostkiem. Jest to celowe, czy czekasz jeszcze z docelowym docięciem rury sterowej widelca?
Wszystko jest już gotowe. Nic nie docinam, dużo może faktycznie podkładek, ale tak ma być.. Jest mi wygodnie więc nic nie zmieniam, dlatego też zmieniałem mostek na krótszy aby odciążyć plecy dodatkowo jeszcze [takie małe problemy] :-)
Duże stopniowanie kasety, górskie. Na treningach nie brakuje Ci przełożeń?
Przełożeń nie brakuje - jest wręcz idealnie. W sam raz na góry + na płaskie tereny..
Długie ramiona korby. Świadomy wybór, czy kompromis?
A nie wiem.. Taką długość korby miałem od pierwszego roweru szosowego i było dobrze, więc dalej brałem też 175mm
Pozdrawiam i gratuluję 
Dzięki :mrgreen:
Trzeba by się dokładnie pikselom przyjrzeć.
Przybliżaj do pojedynczych pikselków nawet :-> Zdjęcie nawet niekadrowane :mrgreen: