Przymierzam się do wymiany kokpitu i w związku z posezonowymi przecenami nasunęła mi się taka konfiguracja Controltech Razor Edge i Controltech Scored 99 . Co sądzicie o takiej konfiguracji??? Jakieś doświadczenia z użytkowania komponentów tego producenta??? Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc.
Kiera i mostek Controltech!!!
Started By
rkk33
, 09 Mar 2012 21:18
6 replies to this topic
Posted 09 March 2012 - 21:31
Z własnego doświadczenia może nie, ale controltech słynie raczej ze sztywności swoich komponentów. Całkiem nieźle im wychodzi obróbka alu, jeszcze lepiej karbonu. Problemów nie powinno być żadnych, zadowolenie za to duże...
Posted 09 March 2012 - 21:46
Nie mialem okazji uzywania produktow CT.
Ale jesli moge zasugerowac, podobne rozwiazanie za 50% ceny i lzejsze:
kiera tokena kompaktowa 44cm 190g do tego profilowana gurna rurka, bardzo wygodne w gornym chwycie. Jak odpowiada Ci scandium to rowniez 50% tanszy kcnc i jak w przypadku kiery, rowniez lzejszy.
W jakich cenach mozesz miec ten zestaw?
Ale jesli moge zasugerowac, podobne rozwiazanie za 50% ceny i lzejsze:
kiera tokena kompaktowa 44cm 190g do tego profilowana gurna rurka, bardzo wygodne w gornym chwycie. Jak odpowiada Ci scandium to rowniez 50% tanszy kcnc i jak w przypadku kiery, rowniez lzejszy.
W jakich cenach mozesz miec ten zestaw?
Posted 09 March 2012 - 21:53
W naszych sklepach możesz mieć problem z dostępnością. Swego czasu rozglądałem się za sztycą Controltech-a (ale i za kierownicą też) i było cieniutko. Nawet jak gdzieś były ich komponenty w ofercie, to się okazywało (po nawiązaniu kontaktu z danym sklepem), że tylko wirtualnie. Pozostaje zagranica.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 09 March 2012 - 22:01
W sumie za niecale 800. Akurat sa dostepne i mam zrobiona rezerwacje. Kierownica tez jest od góry spłaszczona ... a mostek waży ok . 99g przy 110mm ... to chyba nie jest za ciężko??? Kiera ok. 215g ... inni podają wagi poniżej 200g, a jak położysz na wagę to robi sie 15-20g wiecej. Ale dzieki za uwagi .. czekam na więcej. Czy ta cena za komplet jest do przyjęcia??? Wydaje mi się, że jest to dość mocno przecenione.
Posted 09 March 2012 - 22:25
To o czym pisalem nieco taniej ale 800pln to b. dobra cena na ten zestaw.
Widzialem ten mostek 120mm 113g, wiec 110mm raczej nie bedzie wazyl 99g.
Ale mimo wszystko zestawienie cena/waga/producent bardzo dobre.
Widzialem ten mostek 120mm 113g, wiec 110mm raczej nie bedzie wazyl 99g.
Ale mimo wszystko zestawienie cena/waga/producent bardzo dobre.
Posted 10 March 2012 - 15:34
Zakupy zrealizowane choć z pewnymi zmianami. Kierownica ControlTech Razor Edge, mostek ControlTech Unit, sztyca Ipost i do kompletu owijka Bike Ribbon Eleganza. Nigdy bym tego nie kupił w regularnych cenach, ale całość za ok. 1.3k chyba byla oplacalna inwestycja? Dziekuje za wszelka udzielona mi pomoc:)